Glutenvrije Kokos Bonbons

Glutenvrije Kokos Bonbons

De smaak van kokos; ik ben er gek op. Geef mij maar kokoskoekjes, kokostoetjes, kokoswater en vanaf nu ook kokosbonbons. Het leuke aan een foodblog hebben is dat ik altijd probeer nieuwe recepten te bedenken. Nieuwe smaakcombinaties, structuren of recepten waarvan ik ze mis sinds ik mijn eetpatroon heb aangepast. Deze Glutenvrije en zuivelvrije kokos bonbons hebben de knapperige bodem van een biscuitje en de volle, maar ook de frisse smaak van noten en citroen.

Eigenlijk wilde ik deze Kokos bonbons in een mini muffin vormpje maken, maar die had ik precies niet in huis. Ik maakte ze daarom in standaard muffin vormpjes, maar eerlijk gezegd wordt het dan wel echt een flinke hap. Bij Dille & Kamille bijvoorbeeld hebben ze hele leuk mini muffin vormpjes, in allemaal frisse, vrolijke lente kleurtjes. Die maat is precies goed en is ook nog eens een leuke manier om deze kokos bonbons te presenteren. Ik schat dat je dan ongeveer 2 keer zoveel bonbons kunt maken met dit recept, een stuk of 15-17. Dat is dus precies een leuke hoeveelheid om op tafel te zetten als er bezoek komt.

Je bewaart deze bonbons in de vriezer; zo blijven ze zeker een week goed. Wel smaken ze het lekkerst als je de bonbons +/- 15 minuten van te voren even uit de vriezer haalt en wat laat ontdooien voordat je ze serveert. Heb je haast en heb je niets tegen de magnetron, dan kun je ze ook heel even (echt maar 15 seconden) verwarmen.

Glutenvrije Kokos bonbons 4

Glutenvrije Kokos bonbons

Glutenvrije Kokos bonbons

Glutenvrije Kokos bonbons

 

Wat heb je nodig?

Voor de bodem

  •  80 gram glutenvrije havervlokken
  • 39 gram kokosrasp
  • 15 gram kokosbloesemsuiker
  • 30 gram kokosolie
  • rasp van 1 (biologische) citroen

Voor de ‘creme’

  • 150 gram ongezouten cashewnoten
  • sap van 1 citroen
  • 125 milliliter kokosmelk
  • 50 gram kokosolie
  • 35 gram kokosrasp
  • 30 gram kokosbloesemsuiker
  • 1 theelepel vanille extract

En hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 180 graden

  1. Laat de cashewnoten 30 minuten weken.
  2. Doe de havervlokken met kokosrasp, kokosbloesemsuiker en gesmolten kokosolie in de blender en mix. Dit moet een mengsel worden wat je een beetje kunt aandrukken, doe er desnoods wat water of extra kokosolie bij.
  3. Verdeel dit over de (mini)muffin vormpjes en druk aan. Bak ze in 10 minuten in de oven af en laat afkoelen.
  4. Giet de cashewnoten af en doe samen met alle overige ingredienten (kokosrasp, kokosmelk, kokosbloesemsuiker, citroensap en vanille extract in de keukenmachine en maal fijn. Schep dit mengsel boven op de bodempjes van havervlokken en doe in de vriezer.
  5. Garneer eventueel met vers fruit en kokosrasp en laat even ontdooien voor je ze serveert.
Glutenvrije Kokos bonbons

Glutenvrije Kokos bonbons

(Fotografie bij dit recept: Kim Out)

Er zijn 9 reacties op Glutenvrije Kokos Bonbons

  1. Tessa
    23 april 2014 at 08:42 (4 jaar ago)

    Wat een leuk idee! Het ziet er heerlijk uit <3

    Beantwoorden
  2. Monique
    23 april 2014 at 08:52 (4 jaar ago)

    Wat leuk! Laat je de cashewnoten weken in water of kokosmelk?

    Beantwoorden
    • Focus On Foodies
      24 april 2014 at 11:05 (4 jaar ago)

      Hi Monique,
      De cashewnoten mogen gewoon in water worden geweekt.

      Groetjes,
      Lianne

      Beantwoorden
  3. marianne
    23 april 2014 at 08:58 (4 jaar ago)

    Zou je ze niet langer kunnen bewaren in de vriezer? (als z heet al redden….:) )

    Beantwoorden
    • Focus On Foodies
      24 april 2014 at 11:04 (4 jaar ago)

      Haha! Ja dat denk ik wel, maar wilde dat vooraf niet te hard roepen. Heb zojuist de laatste opgesmikkeld, na bijna 2 weken, en die smaakte nog heerlijk!

      Beantwoorden
  4. Maura - YLT
    23 april 2014 at 10:15 (4 jaar ago)

    Oh oh oh, hoe doe je dat toch elke keer weer? Van lekkere dingen iets gezonds maken. Vroeger lustte ik geen kokos, maar nu vind ik het heel lekker.

    Leuk inderdaad om ze in een kleiner vormpje te maken.

    Beantwoorden
  5. Kim
    23 april 2014 at 22:13 (4 jaar ago)

    wauw lekkerrrr!! Leuke presentatie ook :)

    Beantwoorden
  6. Ada
    25 april 2014 at 13:11 (4 jaar ago)

    Zijn dit ongebrande cashewnoten?

    Beantwoorden
  7. Susan
    12 mei 2014 at 17:08 (4 jaar ago)

    Ik heb ze vorige week gemaakt. Waanzinnig lekker! En heel handig dat je ze kan invriezen, heb je altijd wat lekkers in huis.

    Beantwoorden

Geef een reactie