glutenvrije-kokoscake-met-chocolade

Glutenvrije kokoscake met chocolade

Ik heb maar één woord voor deze glutenvrije kokoscake met chocolade en dat is: HEMELS! Zo lekker, de combi van zachte kokoscake met de knapperige chocolade laag. De cake is lekker luchtig, doordat je opgeklopte eiwitten in het beslag gebruikt. In de video hieronder laat ik je zien hoe je de cake maakt en loop ik het recept met je door. Makkelijker kan niet toch? En heb je vragen? Laat het dan even weten onder video of hieronder het artikel.

Glutenvrije kokoscake met chocolade

Glutenvrije kokoscake met chocolade

Glutenvrije kokoscake met chocolade

Glutenvrije kokoscake met chocolade

Het is echt een ontzettend makkelijke cake om te maken en echt zaaalig bij de koffie. Iedereen die een stukje kokoscake met chocolade heeft geproefd, was verkocht. Goed teken toch? Ik had trouwens een onwijs schattige hulp terwijl ik de cake bakte. Dit monstertje hield nauwlettend in de gaten of het allemaal wel goed ging, haha!

De inspiratie voor het recept komt trouwens van Glutenfreewebshop.com, een winkel waar ik een tijd mee heb samengewerkt. Het stond al heel lang op mijn lijstje om te bakken en nu het wat kouder werd vond ik het echt goed passen bij het weer. Zoals bijna altijd heb ik het recept iets aangepast naar mijn smaak; zo gebruik ik voor de bodem een combi van amandelmeel en kokosmeel. Ik vind het dan net net wat smeuïger smaken dan met enkel kokosmeel, wat al gauw droog wordt. Heb je een notenallergie? Dan kun je dus ook alleen kokosmeel gebruiken en de pecannoten bovenop weglaten.

Hulpje van de dag: Marley

Hulpje van de dag: Marley. Wat een lieffie hè?

Wat heb je nodig?
Voor een vierkant bakblik (ca. 10 stuks) 

  • 50 gram kokosmeel
  • 30 gram amandelmeel
  • 80 gram roomboter (ongezouten)
  • 60 ml kokosmelk
  • 50 gram honing
  • 1 theelepel vanille extract
  • 5 eieren
  • 1 theelepel bakpoeder
  • snuf zout

Chocoladelaag

  • 25 gram ongezouten roomboter
  • 200 gram pure chocolade
  • 2 eetlepels kokosrasp
  • handje gehakte pecannoten

En hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 180 graden

  1. Doe het kokosmeel, amandelmeel, bakpoeder en zout in een kom.
  2. Smelt in een pannetje de boter en haal van het vuur als de boter gesmolten is. Voeg de kokosmelk, honing, vanilleextract en 3 eieren toe. Klop dit met een garde tot het schuimt. Meng dit met het meel tot een mooi egaal mengsel.
  3. Je hebt nog twee eieren over. Scheid de eieren en klop het eiwit op tot pieken. Vouw het opgeklopte eiwitten dan voorzichtig door het deegbeslag.
  4. Vet een bakvorm in of bekleed de bakvorm met bakpapier. Giet het beslag in de bakvorm en strijk glad. Bak in ongeveer 30 minuten goudbruin. Laat de cake goed afkoelen.
  5. Nu maak je de chocoladelaag: smelt de chocolade en de boter au-bain-marie en meng dit goed door. Verdeel de chocolade over de cake als deze goed is afgekoeld. Hierna verdeel je er de gehakte pecannoten en de kokosrasp overheen. Laat 1-2 uur opstijven in de koelkast en snijd hierna in stukken.
  6. Bewaar gekoeld in een luchtdichte verpakking.
Glutenvrije kokoscake met chocolade

Glutenvrije kokoscake met chocolade

Er zijn 6 reacties op Glutenvrije kokoscake met chocolade

  1. josé
    31 oktober 2016 at 08:24 (3 jaar ago)

    ziet er weer heerlijk uit. Ik ga hem snel proberen. Nog wel een vraagje waarom gebruik je roomboter en geen kokosvet?

    Beantwoorden
    • Focus on Foodies
      31 oktober 2016 at 14:58 (3 jaar ago)

      Hi José,
      Ik had geen kokosvet in huis, dus dit keer heb ik roomboter gebruikt. Maar zoals in het recept staat kun je ook kokosolie gebruiken hoor :-)

      Groetjes, Lianne

      Beantwoorden
  2. Marlies knoop
    31 oktober 2016 at 08:39 (3 jaar ago)

    Wat
    Is het verschil tussen de kokosmelk uit het koelvak en de dikke kokosmelk die bij de oosterse producten staat.
    En welke heb je ni gebruikt?

    Beantwoorden
    • Focus on Foodies
      31 oktober 2016 at 14:59 (3 jaar ago)

      In het koelvak staat kokosdrink (geen kokosmelk), dat is een bewerkte versie met o.a. water, zodat het zo dun wordt als normale melk en je het bijvoorbeeld kunt gebruiken voor pap. Kokosmelk is veel dikker en dat vind je inderdaad bij de oosterse producten. Als ik het heb over kokosmelk, is het altijd dit.

      Beantwoorden
      • Marlies Knoop
        31 oktober 2016 at 15:16 (3 jaar ago)

        Dat dacht ik wel maar wilde het toch even controleren. Want ws wordt de cake toch een stukje anders dan.. Haha
        Dank je voor je snelle reactie. Ik ga er zometeen gelijk aan beginnen

        Beantwoorden
      • Marlies Knoop
        31 oktober 2016 at 23:57 (3 jaar ago)

        Ik heb het inmiddels gebakken. T’is idd verrukkelijk ! Hij viel alleen wel een beetje uit elkaar, komt dat omdat ik de cake misschien te hoog gemaakt had? Ik had ‘m in een siliconen cakevorm gemaakt en is volgens mij wat hoger dan jouw baksel.. of moest ie misschien wat langer in de oven..

        Beantwoorden

Geef een reactie