kokos cake met bosbessen glutenvrij suikervrij

Glutenvrije kokostaart met bosbessen

Mijn ouders kwamen laatst voor de allerlaatste keer eten in ons oude huis, een soort afscheid van ons stekkie in Utrecht. En omdat mijn moeder ook zo enorm van koken en bakken houdt, had ze zich natuurlijk ook uitgesloofd in de keuken, terwijl ze wist dat er hier van alles op haar te wachten stond. Ze had een kokostaart gebakken, zei ze, en om eerlijk te zijn wist ik niet zo goed wat ik me erbij voor moest stellen. Maar toen de folie van de de bakvorm af ging, was ik super verrast door wat een prachtige taart ik zag. Het bleek een glutenvrije kokostaart met bosbessen en omdat die ZO lekker was, moest ik het recept met jullie delen.

glutenvrije kokoscake met bosbessen

glutenvrije kokoscake met bosbessen

glutenvrije kokoscake met bosbessen

glutenvrije kokoscake met bosbessen

Mam had het recept gevonden op de site van ‘ Gezond leven met Pien ‘. Mam is alleen niet zo’n fan van stevia, dus dat heeft ze vervangen door kokosbloesemsuiker. Als je de versie met stevia wil maken, klik je even op de link hierboven voor het originele recept. Een deegrecept met enkel kokosmeel, vind ik meestal wat aan de droge kant en dat vond ik nu ook wel een beetje. De taart was heerlijk, ook met kokosmeel, maar ik raad toch aan om ook amandelmeel te gebruiken. De taart wordt dan net wat smeuïger.

glutenvrije kokoscake met bosbessen

glutenvrije kokoscake met bosbessen

Wat heb je nodig?

  • 45 gram kokosmeel
  • 45 gram amandelmeel
  • 50 gram kokosbloesemsuiker
  • snuf zout
  • 100 gram kokosolie
  • 250 ml kokosmelk
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 eetlepel citroenrasp
  • 6 eieren
  • 1 eetlepel vanille extract
  • 150 gram verse blauwe bessen

En hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 175 graden

  1. Meng het meel met zout.
  2. Doe de eieren met kokosmelk, kokosbloesemsuiker, citroensap, rasp en vanille extract in een kom en mix dat een paar minuutjes door. Doe er dan de gesmolten kokosolie bij en de droge ingrediënten. Mix tot een beslag.
  3. Vet een springvorm van 20 cm in en giet het beslag hierin. Maak de bovenkant egaal en verdeel de bosbessen over de springvorm.
  4. Bak in 50-60 minuten gaar.
glutenvrije kokoscake met bosbessen

glutenvrije kokoscake met bosbessen

Er zijn 18 reacties op Glutenvrije kokostaart met bosbessen

  1. Pien Dijkstra
    24 september 2015 at 07:33 (4 jaar ago)

    Hai, wat leuk dat mijn taart jou ook weer inspireert, maar een ding moet ik even corrigeren. Ik ben juist fan van stevia, maar dan groene stevia! De gedroogde en fijngemalen blaadjes die je ook zelf makkelijk kunt maken. En mijn recept is zeker niet met kokosbloesemsuiker ;).

    Beantwoorden
    • Focus On Foodies
      24 september 2015 at 08:02 (4 jaar ago)

      Hi Pien,
      Thanks voor je leuke recept! Ik begrijp je reactie alleen niet helemaal, want er staat toch ook juist dat jouw recept met stevia is en dat mijn moeder dat niet lekker vindt en daarom voor kokosbloesemsuiker als vervanger heeft gekozen?

      Groetjes,
      Lianne

      Beantwoorden
      • Pien
        27 september 2015 at 21:19 (4 jaar ago)

        Oeps… zag het woordje mam niet! Je hebt helemaal gelijk!

        Beantwoorden
  2. Marlotte
    24 september 2015 at 08:16 (4 jaar ago)

    Mmm, deze taart ziet er heel goed uit! Die ga ik onthouden!

    Beantwoorden
  3. Charelle
    24 september 2015 at 09:33 (4 jaar ago)

    Deze ziet er lekker uit! Denk ook dat het beter is om er een beetje amandelmeel bij te doen, alleen kokos is meestal niet zo lekker inderdaad. (:

    Beantwoorden
  4. Gitta
    26 september 2015 at 18:12 (4 jaar ago)

    Gebakken in een echt boterkoekbakblik zo te zien 😉

    Beantwoorden
  5. Mirjam
    18 oktober 2015 at 13:21 (4 jaar ago)

    Ik hebben gemaakt voor de verjaardag van mijn vriend. Iedereen was enthousiast. Nu heb ik ze voor hallen in mini cake vorm gedaan en lijken ze op E.T.
    Super leuk!

    Beantwoorden
    • Focus On Foodies
      21 oktober 2015 at 11:49 (4 jaar ago)

      Hahaha lijken ze op E.T.? Geweldig! Wat een goed idee ;-)!
      Fijn dat het lekker was Mirjam!

      Beantwoorden
  6. Susanne
    30 november 2015 at 15:50 (3 jaar ago)

    Klinkt heerlijk! Ga ik zeker proberen :)

    Beantwoorden
  7. Karen
    21 december 2015 at 12:23 (3 jaar ago)

    Misschien een vreemde vraag maar zou ik het kokosmeel kunnen vervangen door iets anders (bvb. boekweitmeel, rijstmeel, quinoameel of kikkererwtenmeel)? Ik heb geen kokosmeel meer in huis en weet niet goed welke meelsoort hier nog bij zou passen :)

    Beantwoorden
    • Focus on Foodies
      24 december 2015 at 19:52 (3 jaar ago)

      Hoi Karen,
      Ja hoor, dat kan. Ik zou dan kiezen voor een meelmix, bijv rijstmeel en boekweitmeel, 50-50.Succes! Groetjes, lianne

      Beantwoorden
  8. Gerti
    3 januari 2016 at 15:57 (3 jaar ago)

    Hallo,

    Ik heb ‘m ook gemaakt. Alleen is ‘ie enorm ‘vettig’ van de kokosolie. En dan echt ook té!! Wat heb ik verkeerd gedaan?
    Heb de heteluchtoven op 175 graden ingesteld en dan in het midden op het rooster geplaatst. Moet ik minder gesmolten kokosolie bijvoegen?

    Groetjes Gerti

    Beantwoorden
    • Ilse de BruinIlse
      3 juli 2016 at 18:48 (3 jaar ago)

      Heb je kokosmeel gebruikt of (ook) een ander soort meel? Kokosmeel neemt namelijk behoorlijk wat vocht op, dus wellicht ook de kokosolie. Als je een ander soort meel gebruikt wordt het vocht minder opgenomen

      Beantwoorden
  9. Riny
    3 juli 2016 at 20:48 (3 jaar ago)

    Bedankt voor je recept…
    Heerlijke glutenvrije taart met kokos en bessen…mmmm
    Welke kokosmelk heb je gebruikt?

    Beantwoorden
  10. Soophia
    11 juli 2016 at 13:43 (3 jaar ago)

    Die van mij staat nu in de oven, het ‘beslag’ was bij mij alleen heel vloeibaar kan dat kloppen?

    Beantwoorden
  11. Mirjam Boer
    4 augustus 2016 at 11:31 (3 jaar ago)

    Zou kokosbloesemsuiker vervangen kunnen worden door dadels?

    Beantwoorden
  12. Ivanka
    22 december 2016 at 20:30 (2 jaar ago)

    Wat voor kokosmelk wordt bedoeld? Kokosmelk als in grote liter pakken of de kleine blikjes/pakjes?

    Beantwoorden
  13. Karlien
    24 november 2017 at 18:38 (1 jaar ago)

    Goedemiddag,

    Ik vroeg mij af of die 6 eieren de taart niet zwaar maken? Zou je de eieren kunnen splitsen en het eiwit opkloppen voor meer luchtigheid? Of zou dat te veel veranderen aan het recept en de smaak?

    Alvast bedankt

    Groetjes

    Karlien

    Beantwoorden

Laat een reactie achter bij Karlien Reactie annuleren