Glutenvrije lasagne

Glutenvrije lasagne met spinazie

Vandaag wil ik mijn favoriete lasagne recept met jullie delen, een recept wat ik al maak sinds ik ging studeren. Ook mijn huisgenootjes van toen zullen dit recept nog wel herkennen, want zeker eens per week vond ik het heerlijk om een grote schaal lasagne klaar te maken. Natuurlijk is dit recept door de jaren heen iets veranderd, zeker nu ik natuurlijk anders ben gaan eten. Deze glutenvrije lasagne met spinazie is dus ook koemelkvrij en suikervrij, maar misschien nog wel lekkerder dan de ‘gewone’ variant.

Voor de lasagne gebruik ik glutenvrije lasagne bladen van Glutenfreewebshop.com, die tot nu toe naar mijn mening de lekkerste pasta’s heeft die ik heb geproefd. Bij mij proeft niemand dat het glutenvrije pasta’s zijn. Lasagne vind ik overigens echt comfort food; zomers zet ik het niet zo snel op tafel, maar zeker als het buiten wat kouder wordt gaat er niets boven een dampende lasagne uit de oven. Yum!

Glutenvrije lasagne

Glutenvrije lasagne

Glutenvrije lasagne

Glutenvrije lasagne

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een volledig zuivelvrije lasagne te maken; voeg dan simpelweg geen geitenkaas toe om te gratineren. Je kunt eventueel plantaardige kaasvervanger gebruiken of de kaas helemaal weglaten; zonder smaakt het ook al heerlijk! De ingrediënten van de lasagne vellen zijn: maismeel, rijstmeel en maiszetmeel en verder is er niets aan toegevoegd. Ze zijn dus ook ei-vrij en daarmee ook geschikt voor veganisten. Een pak met glutenvrije lasagne kost € 4,45 en daar kan ik twee keer lasagne mee maken. Valt mij alles mee dus!

Glutenvrije lasagne bladen

Glutenvrije lasagne bladen

Ingredienten glutenvrije lasagne bladen

Ingrediënten glutenvrije lasagne bladen

Glutenvrije lasagne

Glutenvrije lasagne

Wat heb je nodig?

  • 1 pak glutenvrije lasagne vellen
  • 500 gram gezeefde tomaten (passata di pomodoro)
  • 500 gram gehakt
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 450 gram diepvriesspinazie
  • 1 rode en 1 gele paprika
  • 80 gram geraspte geitenkaas
  • verse basilicum
  • peper, zout, gedroogde oregano, gedroogde basilicum
  • handje cherrytomaatjes

En hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 180 graden

  1. Snijd de ui en knoflookteen fijn en fruit deze aan in een grote pan met een beetje olie.
  2. Snijd de paprika’s in blokjes.
  3. Doe hier het gehakt bij en doe er na ongeveer 5 minuten de paprikablokjes en de spinazie bij.
  4. Kook ondertussen de lasagne vellen volgens aanwijzingen op het pak.
  5. Roer door tot de spinazie is ontdooid en doe er dan de tomatensaus bij, samen met peper en zout en eventueel nog wat gedroogde oregano en gedroogde basilicum (2 snufjes van ieder kruid). Proef en voeg wat toe naar smaak; een snufje kaneel is ook erg lekker.
  6. Neem een flinke ovenschaal en begin met een juslepel eerst met een dun laagje ‘sausmengsel’. Leg hierop 2/3 vellen lasagne en daarbovenop weer een laagje saus. Herhaal dit tot de saus op is en zorg dat je altijd met een sauslaag eindigt.
  7. Bovenop doe je de geraspte geitenkaas (of laat dit weg als je zuivelvrij eet) en een paar cherrytomaatjes. Bak in 20-25 minuten goudbruin in de oven en garneer met wat verse basilicum. Eet smakelijk!

Er zijn 6 reacties op Glutenvrije lasagne met spinazie

  1. Margriet Spek
    24 september 2014 at 09:07 (3 jaar ago)

    Heerlijk! Mijn kinderen waren blij dat we er 2 dagen van konden genieten. Omdat mijn jongens niet van geitenkaas houden hebben we de schapenkaas eroverheen gedaan. Supergerecht en Komt op onze lijst met gluten, tarwe, melk, soja en kippeneivrije gerechten:-)

    Beantwoorden
  2. Helene
    29 september 2014 at 19:39 (3 jaar ago)

    Vandaag gemaakt en de gehele schaal ging leeg, en dat is hier een heel goed teken. Ik heb een beetje getoverd met de ingredienten: handje fijngehakte worteltjes toegevoeg, 1/2 prei ipv een ui, geen knoflook, tomaten zelf gepureerd ipv een pakje, blikje to atenpuree toegevoegd, evenals gemengde italiaanse kruiden, beetje chilipoeder en paprikapoeder, peper en meer zout dan me lief was, maar het bleef zo flauw. Toen alles op was heb ik de kinderen gezegd wat erin zat, ze konden het niet geloven :). O ja, en ik had lasagnebladen van ‘Free From’, hebben ze bij de Jumbo (glutenvrij). Ik had nooit gedacht dat ik zonder een pakjesmix zoiets lekkers op tFel kon krijgen, heel erg bedankt voor het recept!

    Beantwoorden
  3. Melissa
    27 december 2014 at 15:50 (3 jaar ago)

    Ook weer heerlijk!

    Beantwoorden
  4. wilma
    27 april 2015 at 15:43 (2 jaar ago)

    Heerlijk! Komt bij ons regelmatig op tafel vooral als mijn zoon (die glutenvrij en kormelkvrij moet eten) komt eten.

    Beantwoorden
  5. Rianne
    12 maart 2016 at 17:10 (1 jaar ago)

    Mijn favoriete lasagne! Dit recept staat vanavond weer op tafel. Heerlijk!

    Beantwoorden

Geef een reactie