Glutenvrije lunch met zalm en avocado

Glutenvrije lunch met zalm en avocado

Onlangs plaatste ik een tarwevrij lunchrecept voor speltdesembrood met omelet op Focus on Foodies. Hier kwamen zoveel enthousiaste reacties op binnen, vooral van mensen die aangaven dat ze een glutenvrij lunch één van de lastigste maaltijden van de dag vonden. Vandaar weer een fijn inspiratie recept voor een Glutenvrije lunch met zalm en avocado, wat ook nog eens echt puur en simpel is.

Deze lunch kun je natuurlijk makkelijk thuis maken, maar ook om mee te nemen kan dit prima. Verpak dan de rijstwafels even apart in wat folie of een bakje en doe hetzelfde met een ongeveer 3 plakjes gerookte zalm. Het lekkerst is om de avocado ten tijde van de lunch pas te snijden, maar als dit niet kan kun je ook dit vooraf doen. Sprenkel dan wat citroensap over de avocado zodat deze niet zo verkleurt.

Glutenvrije lunch met zalm en avocado

Glutenvrije lunch met zalm en avocado

Glutenvrije lunch met zalm en avocado

Glutenvrije lunch met zalm en avocado

Dit is werkelijk een hele snelle en super lekkere lunch. Door de kruiden geef je  wat extra smaak aan de zalm en avocado, maar verder blijven het pure smaken. Vind je dit niet genoeg vullen? Zie de bereidingswijze voor wat meer variatie.

Wat heb je nodig?

  • 2 rijstwafels
  • 3 plakjes gerookte zalm
  • halve avocado
  • wat gedroogde dille, peper en zout

En hoe maak je het?

  1. Snijd de avocado door midden en gebruik een lepel om het vruchtvlees er in één keer uit te scheppen. Snijd dit dan in plakjes.
  2. Pak 2 rijstwafels, leg hier in totaal 3 plakjes zalm op en daarna de plakjes avocado. Besprenkel met wat zout, peper en dille en klaar!

Heb je hier niet genoeg aan? Gebruik dan de andere helft van de avocado, prak deze fijn met wat zout, peper en citroen en beleg hier nog 2 rijstwafels mee.

Glutenvrije lunch met zalm en avocado

Glutenvrije lunch met zalm en avocado

Er zijn 11 reacties op Glutenvrije lunch met zalm en avocado

  1. Iris Hudepohl
    12 februari 2014 at 11:37 (3 jaar ago)

    Jammie!! Ik maak dit heel vaak, is ook erg lekker op een (glutenvrije) cracker en met hummus eronder!

    Beantwoorden
  2. Suuz
    12 februari 2014 at 22:26 (3 jaar ago)

    dit is echt MN LIEVELINGS LUNCH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! of tussendoortje of whatever :-) hier kan je mij voor wakker maken!!

    Beantwoorden
  3. Loesje
    13 februari 2014 at 22:50 (3 jaar ago)

    Fijne tip, thanx. Ook makkelijk voor op het werk.

    Beantwoorden
  4. Eliza
    26 februari 2014 at 18:16 (3 jaar ago)

    Top lunch waar mijn collega’s jaloers op waren :-) Thanks!

    Beantwoorden
  5. Claire
    5 maart 2014 at 14:08 (3 jaar ago)

    Superlekker en ook zo super makkelijk! :)

    Beantwoorden
    • Focus On Foodies
      6 maart 2014 at 21:37 (3 jaar ago)

      Dat makkelijke maakt het eigenlijk nog extra leuk he Claire ;-)?

      Groetjes,
      Lianne

      Beantwoorden
  6. Lineke
    11 september 2015 at 21:56 (2 jaar ago)

    Ha Lianne, Ziet er echt heerlijk uit en wil ik echt eens proberen. Welke gerookte zalm gebruik jij? Ik heb verschillende geprobeerd en er zit nog al eens verschil in smaak!

    Beantwoorden
    • Focus On Foodies
      11 september 2015 at 22:19 (2 jaar ago)

      Bij de AH verkopen ze hele lekkere (vind ik), gewoon van het huismerk volgens mij. Die is zonder suiker of andere toevoegingen, gewoon puur. Lidl heeft ook goede gerookte zalm!

      Groetjes,
      Lianne

      Beantwoorden
      • Lineke
        11 september 2015 at 22:25 (2 jaar ago)

        Jeetje wat fijn zo’n snelle reactie! Dank je, ga ik die ook nog eens proberen :-)

        Beantwoorden

Geef een reactie