Glutenvrije pancake stack met vijgen en pecannoten

Glutenvrije ‘Pancake stack’ met vijg, honing en pecannoten

Mij zul je nooit op andere gedachten brengen: het ontbijt is mijn lievelingsmaaltijd!  Zeker wanneer je half slapend net één oog open doet en je bedenkt dat het zondag is en je alle tijd hebt om je dag te beginnen met iets heerlijks, dat ook nog gezond is! Deze glutenvrije pancake stack met vijgen, honing en pecannoten; ik word er blij van ;-)!

Glutenvrije pancake stack met vijgen en pecannoten

Glutenvrije pancake stack met vijgen en pecannoten

Glutenvrije pancake stack met vijgen en pecannoten

Glutenvrije pancake stack met vijgen en pecannoten

Aangezien mijn zondag meestal bestaat uit minstens een paar uur door het bos heen rennen, kan ik vaak wel wat extra energie gebruiken. Daarom maakte ik dit weekend deze pancake stack met vijgen, honing en pecannoot! Al heb ik mijn best gedaan, de hele stapel opeten is me niet gelukt. Maar hoe fijn is het om deze te bewaren als maandag de week op kantoor weer begint ;).

De pancakes zijn lactosevrij, glutenvrij en vrij van geraffineerde suiker. Daarnaast is het recept echt super makkelijk omdat (bijna) alles in één keer in de blender gaat. Je zit dus binnen tien minuten aan de ontbijttafel te genieten!

Wat heb je nodig?

  • 175 gram glutenvrije havermout
  • 200 ml soja-of amandelmelk
  • 1 banaan
  • 1 1/2 theelepel kaneel
  • 1 theelepel honing
  • 1/4 theelepel zout
  • 1 theelepel vanille extract
  • 1 1/2 theelepel bakpoeder (glutenvrij bv dr. Oetker)
  • 1 ei
  • 2 vijgen
  • 20 gram pecannoten (5 minuten geroosterd op 180 graden)
  • Kokosolie (of boter) om in te bakken

En hoe maak je ze?

  1. Voeg alle ingrediënten (behalve het ei, de kokosolie, vijgen en noten) bij elkaar in een kom en mix met een blender of staafmixer tot er een egaal deeg ontstaat.
  2. Voeg het ei toe en mix het nog ongeveer tien seconde door elkaar totdat het ei volledig is opgenomen.
  3. Verhit een pan met één tot twee eetlepels kokosolie. Giet wanneer de pan goed heet is het beslag in kleine rondjes in de pan en bak ze 2-3 minuten per kant goudbruin.
  4. Snijd de vijg in partjes en leg deze samen met de pecannoten op de stapel pannenkoeken. Als laatste een flinke eetlepel honing om het af te maken.
  5. Enjoy!

Door Kim  – Kim is personal trainer in Utrecht (Boost Personal Training) en samen hebben we de afgelopen maanden mooie resultaten behaald. Ze weet veel van sport én van voeding en kan enorm goed motiveren. Op Focusonfoodies.nl vind je inspirerende health, food en sport artikelen van Kim en daarnaast gaat ze voor Focus on Foodies op pad in binnen- én buitenland!

Glutenvrije pancake stack met vijgen en pecannoten

Glutenvrije pancake stack met vijgen en pecannoten

Er zijn 3 reacties op Glutenvrije ‘Pancake stack’ met vijg, honing en pecannoten

  1. Marlotte
    28 september 2015 at 07:16 (4 jaar ago)

    Mijn lievelingsmaaltijd is ook echt het ontbijt! Dit ziet er in ieder geval heerlijk uit, misschien dat ik ‘m zo ga maken..

    Beantwoorden
  2. isablurbs
    3 oktober 2015 at 12:08 (4 jaar ago)

    Hej Lianne, gebruik je ontgeurde kokosolie of die met kokossmaak?

    Beantwoorden

Geef een reactie