glutenvrije-pizza

Glutenvrije pizza met courgette en tomaat

Door Geert en Iris – Over het algemeen vinden wij glutenvrij eten helemaal niet moeilijk. We weten inmiddels waar we op moeten letten in de supermarkt en bedenken zelf lekkere receptjes voor (boekweit)pannenkoeken en bananenbrood bijvoorbeeld. Maar er was één recept dat nooit echt goed wilde lukken: glutenvrije pizza! Toevallig zagen we dat Lianne onlangs een heerlijk recept voor havermoutpizza heeft gedeeld. Vandaag delen wij onze krokante variatie met boekweit en teff. Zo heb je genoeg keuze als je zelf eens gaat experimenteren met glutenvrije pizza’s! Laat je ons weten wat je ervan vond?

Glutenvrije pizza

Glutenvrije pizza

glutenvrije-pizza

Glutenvrije pizza met courgette, tomaat en olijf

Glutenvrije pizza van Geert en Iris

Glutenvrije pizza van Geert en Iris

Wat heb je nodig?
Voor 1 grote pizza

Voor het deeg:

  • 40 gram teffmeel
  • 40 gram boekweitmeel
  • 1 eetlepel maïsmeel
  • 20 milliliter water
  • Italiaanse kruiden naar smaak
  • Snuf zout

Voor de saus

  • Blikje tomatenpuree (70 gram)
  • 75 gram cherrytomaten
  • halve ui
  • 1 eetlepel oregano
  • Snuf knoflookpoeder
  • Optioneel een eetlepel edelgistvlokken
  • Optioneel een theelepel chili

Voor de topping:

  • halve aardappel (geraspt)
  • 1/3 Courgette
  • 75 gram cherrytomaten
  • halve ui
  • 75 gram champignons
  • Olijven (op water basis)
  • Oregano
  • 2 Eetlepels edelgistvlokken (optioneel)

En hoe maak je het?
Verwarm de oven op 180 graden

  1. Meng alle ingrediënten voor het deeg en voeg water toe tot dit een mooie deegbal is. Wij gebruikten 20 milliliter water, maar voeg het water in delen toe en houd in de gaten of het een samenhangend deeg wordt. Als het te nat is, voeg dan iets meer maïsmeel toe, als het te droog is voeg dan steeds een klein beetje water toe.
  2. Neem een stuk bakpapier en rol het deeg uit tot een dunne pizzabodem. Het deeg moet ongeveer de dikte van een euromunt worden (tip: leg een stuk keukenfolie op het deeg tijdens het rollen, zo gaat het een stuk makkelijker en breekt het deeg niet!)
  3. Bak het uitgerolde deeg voor 5 min (op 180 graden) in de oven, tot dat deze licht krokant is
  4. Blend alle ingrediënten voor de saus tot een mooi geheel
  5. Verdeel de saus over de voorgebakken pizzabodem
  6. Snijd de ingrediënten voor de topping in plakjes, gebruik voor de courgette een kaasschaaf, zo krijg je mooie dunne plakjes.
  7. Verdeel de dunne courgetteplakjes over de pizza, samen met champignons, cherrytomaten, ui en olijven
  8. En bedek vervolgens met de geraspte aardappel en oregano (optioneel chili poeder)
  9. Bak je pizza 15-20 minuten in de oven (bij voorkeur met grilstand) tot de champignons gaar zijn en de aardappel goudbruin
  10. Bestrooi eventueel met edelgistvlokken. Bon apetit!

Natuurlijk kun je ook zelf variëren met verschillende verse groentjes en toppings. De mogelijkheden zijn eindeloos! Als jij ook aan de slag gaat met dit recept vergeet ons dan vooral niet te taggen op social media met #peoplelikeyouandme, vinden we leuk!

Volg Geert en Iris op hun avontuurlijke reis én bekijk wat voor lekkers ze in hun mobiele keukentje fabriceren op Facebook, Instagram of op peoplelikeyouandme.nl

Glutenvrije pizza

Glutenvrije pizza met teff en boekweitmeel

Geef een reactie