Glutenvrije quesadilla

Glutenvrije quesadilla met geitenkaas

Een quesadilla is voor de Mexicanen wat een tosti is voor ons Nederlanders. Als ik eerlijk ben,  sluit ik me hier liever aan bij de Mexicanen, want een quesadilla is zoveel lekkerder dan een tosti. Zeker deze vrij pure glutenvrije quesadilla, waarin de smaak van kip, paprika en avocado heerlijk combineert met die van geitenkaas.

De tortillas die ik gebruikte waren best groot en één quesadilla per persoon, samen met bijvoorbeeld wat salade maakt dan een prima avondmaaltijd. Quesadillas maken is echt niet moeilijk, eigenlijk zit de truc ‘m alleen in het omdraaien van de quesadilla in de pan. Maar, daar geef ik je hieronder bij de bereidingswijze natuurlijk een handige tip voor!

Glutenvrije quesadilla

Glutenvrije quesadilla

Glutenvrije quesadilla

Glutenvrije quesadilla

Als je wel gewone kaas van de koe eet, kun je natuurlijk ook een magere variant kaas gebruiken. Eigenlijk smaakt deze quesadilla met elke kaassoort goed en zal hij zelfs nog heerlijk zijn als je geen kaas gebruikt. Hier thuis at mijn vriend er bijna zijn handen bij op en ik geloof dat hij wel 10 keer heeft geroepen: lekker zeg! Goed teken dus!

Glutenvrije quesadilla

Glutenvrije quesadilla

Wat heb je nodig?

Voor 2 personen

  • 4 grote glutenvrije wraps of tortilla’s
  • 300 gram kipfilet
  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 avocado
  • 1 teen knoflook
  • 150 gram geraspte geitenkaas (dit kun je ook weglaten)
  • paprikapoeder
  • peper en zout
  • handje verse basilicum

En hoe maak je het?

  1. Snijd de ui en knoflook fijn en de paprika en kipfilet in blokjes. Maak de blokjes niet te groot, anders wordt het wel een hele dikke quesadilla.
  2. Snijd de avocado in reepjes.
  3. Fruit in een pan de ui en knoflook aan en bak hierin de kipfilet gaar met zout, peper en ongeveer 1 theelepel paprikapoeder. Als de kip een beetje verkleurd is, voeg je ook de paprika blokjes toe.
  4. Bedek 1 tortilla met geitenkaas. Leg hierop kip met paprika en daaroverheen avocado. Bedek weer met een laagje geitenkaas en leg er dan een tweede tortilla bovenop.
  5. Neem een pan met een goede anti-aanbaklaag, zet op middelhoog vuur en leg hier voorzichtig de quesadilla in.
  6. Na een aantal minuten draai je de quesadilla voorzichtig om. Handig trucje: pak een bord kleiner dan de pan, leg deze op de tortilla, houd het bord vast en draai de pan om. De quesadilla ligt nu omgekeerd op je bord en je kunt deze nu weer in de pan leggen.
  7. Garneer met wat basilicum, dat smaakt er heerlijk bij. Enjoy!
Glutenvrije quesadilla

Glutenvrije quesadilla

Er zijn 18 reacties op Glutenvrije quesadilla met geitenkaas

  1. Annemarie Uijterwaal
    8 november 2014 at 09:53 (3 jaar ago)

    Oeh! Dat klinkt inderdaad heerlijk! Dat ga ik snel maken. Bedankt weer voor het delen.

    Beantwoorden
  2. Minda Breuk
    8 november 2014 at 12:28 (3 jaar ago)

    Heb je toevallig ook een goed recept voor tarwevrije tortillas? Ik neem soms de maisvariant, maar die is veel korreliger en minder lekker vind ik. :)

    Beantwoorden
    • Focus On Foodies
      8 november 2014 at 20:46 (3 jaar ago)

      Hi Minda,
      Daar ben ik nog niet mee aan de slag gegaan, maar ik schrijf ‘m op :-)!

      Groetjes,
      Lianne

      Beantwoorden
      • Minda Breuk
        8 november 2014 at 23:03 (3 jaar ago)

        Leuk! Dankjewel. Ik ga zelf ook eens experimenteren :)

        Beantwoorden
        • Rianne
          10 november 2014 at 20:26 (3 jaar ago)

          Ik neem vaak een standaardrecept voor wraps, en dan vervang ik ingredienten. In dit geval speltmeel en kokosolie. Werkt prima, maar wel wat meer werk. Welke tortilla/merk gebruik jij lianne?

        • Focus On Foodies
          12 november 2014 at 10:04 (3 jaar ago)

          Hi Rianne,

          In de reactie hieronder staat welke wraps ik gebruik :-). Je recept klinkt goed!

          Groetjes,
          Lianne

  3. Evelien
    8 november 2014 at 15:41 (3 jaar ago)

    Ik ben ook benieuwd naar welke wraps je hebt gebruikt. Mijn zoon vindt ze tot nu toe allemaal een apart bijsmaak hebben namelijk!

    Beantwoorden
    • Focus On Foodies
      8 november 2014 at 20:50 (3 jaar ago)

      Hi Evelien,
      Inmiddels heb ik deze quesadilla’s gemaakt met de glutenvrije tortilla wraps van Schar en met de mais tortilla’s van Consenza. Structuur van de Consenza tortilla’s is inderdaad niet super, maar daar zitten wel weer het minste toevoegingen in.
      Maar ik zie het al aan de andere reacties, ik ga binnenkort de keuken in om een eigen recept te bedenken voor een gluten- of tarwevrije tortilla wrap ;-).

      Groetjes,
      Lianne

      Beantwoorden
  4. Will
    8 november 2014 at 19:51 (3 jaar ago)

    zojuist gemaakt……het was heerlijk!

    Beantwoorden
    • Focus On Foodies
      8 november 2014 at 20:52 (3 jaar ago)

      Kijk, dat zijn leuke reacties! Fijn dat het heeft gesmaakt Will, bij ons staat het voor morgen ook weer op de planning ;-)!

      Groetjes,
      Lianne

      Beantwoorden
  5. Inge
    8 november 2014 at 20:42 (3 jaar ago)

    @Minda Breuk. Wat goed dat jij die vraag stelt, anders had ik het gedaan. :-) Wat valt het tegen met die ‘andere’ tortillas. Ik kan er ook niets mee beginnen, dus tips zijn ook hier welkom. Bedankt alvast!

    Beantwoorden
  6. Sharon Jacobs-Van Putten
    10 november 2014 at 18:18 (3 jaar ago)

    Hoi Lianne, vanavond staan de quesadillas bij ons op het menu. Ik ben erg benieuwd! Vorige keer hebben we de pizza zelfgemaakt, heeeeerlijk!!! En de pannenkoekjes, ook echt een hit! Ik blijf je volgen.

    Groeten,
    Sharon

    Beantwoorden
  7. Helene
    21 november 2014 at 17:21 (3 jaar ago)

    :) ga ik maken Ik had ook de wraps op mn lijstje staan: ingredienten zijn zowat identiek dus dat is makkelijk boodschappen doen :) thanks!

    Beantwoorden
  8. Helene
    22 november 2014 at 23:06 (3 jaar ago)

    Hoi, ik heb vanavond deze quesedilla’s gemaakt. Helaas toch niet zo goed gelukt: ze leken in niets op jouw mooie foto’s :(. Ik heb de corn tortilla’s van Consenza gebruikt. Ik denk dat die veel te klein zijn en de structuur is idd niet fijn: de bovenste trekt meteen krom in de pan. De smaak was wel goed maar mist een beetje pit vind vind ik persoonlijk. Volgende week nog maar s proberen, als ik die andere tortilla’s kan vinden tenminste. Groetjes Helene

    Beantwoorden
  9. Robert
    19 januari 2015 at 14:27 (2 jaar ago)

    Deze ga ik morgenavond proberen samen met een gevulde groentesoep. Heb bij de AH de wraps van Schär gevonden. Ben benieuwd.

    Beantwoorden
  10. laura
    17 maart 2015 at 13:31 (2 jaar ago)

    Net gemaakt! en de kids en ik hebben ervan zitten smikkelen!

    Beantwoorden
    • Focus On Foodies
      19 maart 2015 at 14:01 (2 jaar ago)

      Hi Laura,
      Leuk dat je het even laat weten en wat fijn! Hier is het ook nog steeds een lievelingsmaaltje ;-)!

      Groetjes,
      Lianne

      Beantwoorden

Geef een reactie