Glutenvrije snickers zonder geraffineerde suiker

Glutenvrije Snickers (pindareep)

In de trend van de glutenvrije Oreo koekjes en suikervrije Bounty’s en Lions, was ik laatst weer op zoek naar een guilt-free geniet recept. Al eerder was ik de Chocolade-pindarepen van Ianna’s Beginspiration tegengekomen en deze leken me zo lekker. Dus toen het afgelopen weekend buiten zo keihard regende, dook ik de keuken in om dit recept voor Glutenvrije Snickers uit te proberen!

Tijdens het maken dacht ik een aantal keren, “ooooh als dit maar goed komt”. Maargoed, dit heb ik bij mijn eigen recepten ook vaak genoeg, dus ik weet tegenwoordig dat ik gewoon stug door moet blijven gaan ;-). En inderdaad, na een uurtje in de koelkast was alles helemaal zoals het hoorde te zijn en was ik niet alleen gerust gesteld, maar ook hongerig om een reepje te proberen.

Glutenvrije snickers zonder geraffineerde suiker

Glutenvrije snickers zonder geraffineerde suiker

Aaaah en het zijn net echt Snickers! Mijn vader en moeder mochten ook een stukje proberen en zij zeiden wel dat ze proefden dat er geen caramel in zat (huh, zit er caramel in Snickers, weet ik niet meer?). Maar qua smaak deed het ze heel erg denken aan Snickers. Experiment gelukt! Want voor mij, iemand die al 1,5 jaar (langer eigenlijk) geen Snickers meer eet, proeft het hemels en nog veel lekkerder dan een Snickers.

Glutenvrije snickers zonder geraffineerde suiker

Glutenvrije snickers zonder geraffineerde suiker

 

Dit recept bevat overigens wel honing. Je kunt ook agavesiroop gebruiken, maar qua effect op de bloedsuikerspiegel maakt dit niet zoveel uit. Ik gebruik zelden honing, liever kokosbloesemsuiker en nóg liever fruit om te zoeten, maar soms kun je in een recept niet om een plakkerige zoetstof heen. En als je jezelf nu echt eens wilt verwennen én een beetje bewust en puur wilt eten, dan kun je voortaan deze glutenvrije snickers nemen in plaats van de echte ;-).

P.s. Ik maakte met onderstaand recept 5 reepjes. Uiteraard kun je de hoeveelheden verdubbelen als je er meer wilt maken.

Wat heb je nodig?

125 gram ongezouten pinda’s

2 eetlepels honing

1/2 eetlepel kokosolie

80 gram pure chocolade (ik gebruik Vivani 92% cacao)

En hoe maak je het?

  1. Rooster de pinda’s in in een pan en schud tijdens het kleuren. Maal ze vervolgens in een keukenmachine grof in stukjes en voeg een flinke snuf (grof zee)zout toe.
  2. Verwarm en meng de kokosolie en de honing en voeg hier daarna de pinda’s aan toe (of andersom).
  3. Bekleed een bakblik met bakpapier. Verdeel het pindamengsel over het bakblik en druk goed aan. Laat ongeveer 45/60 min afkoelen in de koelkast.
  4. Smelt dan de chocolade au bain marie en giet dit over het pindamengsel. Laat in de koelkast (of vriezer) opstijven; bij mij duurde dit ruim een uur. Bewaar de repen in een luchtdicht bakje in de koelkast en neem lekker mee naar je werk (of snoep ze thuis op ;-)).
Glutenvrije snickers zonder geraffineerde suiker

Glutenvrije snickers zonder geraffineerde suiker

Er zijn 26 reacties op Glutenvrije Snickers (pindareep)

  1. José Zwiers
    9 juli 2014 at 07:43 (3 jaar ago)

    Mmmmmmmm het water loopt me in de mond. Zou je ook maplesiroop kunnen gebruiken?

    Beantwoorden
    • Focus On Foodies
      9 juli 2014 at 19:37 (3 jaar ago)

      Hi José,
      Jazeker, ahornsiroop is ook prima!

      Beantwoorden
  2. Silphya
    9 juli 2014 at 09:18 (3 jaar ago)

    En dan ook nog eens geen suiker! Ik ben helemaal in de wolken, dit staat nu bovenaan mijn lijstje om te maken!

    Beantwoorden
  3. Danielle
    9 juli 2014 at 09:58 (3 jaar ago)

    Er zijn ook recepten voor snickers waarbij je dadels gebruikt om een soort caramel te maken. Dat is ook erg lekker. Maar dit recept ga ik ook een keer proberen! Jummie!

    Beantwoorden
  4. Mariska
    9 juli 2014 at 12:28 (3 jaar ago)

    Wow, wat een superleuk receptje. Ze lijken me heerlijk!

    Beantwoorden
  5. jehanne
    9 juli 2014 at 15:53 (3 jaar ago)

    Waaa, lekker!! Ik wil dit pinnen, kijk ik ergens overheen? Zie t pin knopje niet?

    Beantwoorden
  6. jehanne
    9 juli 2014 at 15:56 (3 jaar ago)

    Al gevonden via je algehele blog pin!

    Beantwoorden
  7. Nien
    11 juli 2014 at 14:55 (3 jaar ago)

    Top! Ga ik eens maken gewoon op vakantie, lekker makkelijk zonder oven. Thnx

    Beantwoorden
  8. Leonie
    25 juli 2014 at 14:54 (3 jaar ago)

    Kun je ook kokosbloesemsiroop voor dit recept gebruiken?

    Beantwoorden
    • Focus On Foodies
      26 juli 2014 at 09:34 (3 jaar ago)

      Zeker Leonie, geen enkel probleem!

      Beantwoorden
  9. Birgitte
    30 juli 2014 at 11:18 (3 jaar ago)

    Voor de goede orde: Snickers zijn glutenvrij!
    Doet natuurlijk niets af aan het feit dat volgens mij een heerlijk recept is voor een alternatief zonder geraffineerde suiker!

    Beantwoorden
  10. Melissa
    30 juli 2014 at 19:02 (3 jaar ago)

    Zijn deze snickers ook suikervrij? :) Leuke site hoor! Kom hier graag om te kijken naar leuke/creatieve receptjes!

    Beantwoorden
  11. Manda
    30 september 2014 at 10:01 (3 jaar ago)

    Heerlijk! Ik heb alles door elkaar gemengd,dus ook de gesmolten choclade. Dat gaat ook heel goed.

    Beantwoorden
    • Focus On Foodies
      1 oktober 2014 at 09:45 (3 jaar ago)

      Hahaha dat klinkt inderdaad ook heerlijk Manda!

      Groetjes,
      Lianne

      Beantwoorden
  12. Madi
    1 oktober 2014 at 21:50 (3 jaar ago)

    Wauw wat een heerlijk recept en wat een lekkere geuren tijdens het maken! Gaat zeker een blijvertje worden

    Beantwoorden
    • Focus On Foodies
      2 oktober 2014 at 08:52 (3 jaar ago)

      Haha extra voordelen van het maken dat het ook nog lekker ruikt toch Madi ;-)!
      Fijn dat het recept bevalt!

      Groetjes,
      Lianne

      Beantwoorden
  13. Angel
    31 oktober 2014 at 02:34 (3 jaar ago)

    Hoe groot is jouw bakblik wat je gebruikt hebt?

    Beantwoorden
  14. Eelke
    20 december 2014 at 23:47 (3 jaar ago)

    Waardoor is de olie te vervangen? Ik lust geen kokos… :-( (lastig met suikervrije recepten. Bijna overal zit kokosvet, -olie, -poeder in…)

    Beantwoorden
    • Silphya
      21 december 2014 at 22:07 (3 jaar ago)

      Bij de Ah hebben ze geurvrije en smaakloze kokosolie. Dus dat zou moeten lukken 😉

      Beantwoorden
    • Focus On Foodies
      24 december 2014 at 10:25 (3 jaar ago)

      Hi Eelke,
      Zoals Silphya al zegt zijn er ook ontgeurde kokosolies te krijgen. Hier zit geen kokossmaak/geur meer aan, dus dat zou je dan wel moeten lusten ;-).

      Groetjes,
      Lianne

      Beantwoorden
  15. mina
    9 januari 2015 at 11:17 (3 jaar ago)

    Hoeveel is 1-2 kokosolie

    Beantwoorden
  16. Gijs
    11 april 2015 at 17:15 (3 jaar ago)

    Lekker maar helaas zit er wel suiker in de chocola……ik ben nog geen chicola zonder suiker tegengekomen

    Beantwoorden
    • Focus On Foodies
      13 april 2015 at 07:28 (3 jaar ago)

      Hi Gijs,
      Je kunt ook cacaopoeder mengen met gesmolten kokosolie om het bovenste laagje chocolade te creeeren.

      Groetjes,
      Lianne

      Beantwoorden
      • Gijs
        14 april 2015 at 07:21 (3 jaar ago)

        Klopt maar om het zoet te maken moet er honing bij, en dit word niet hard….

        Beantwoorden
  17. Amalia
    5 mei 2015 at 14:06 (3 jaar ago)

    Vivani 92% is gezoet met kokosbloesemsuiker, een natuurlijke vervanger van suiker. Dus in die zin zit er geen suiker in deze chocolade.
    Ik ga denk ik zo aan de slag met dit recept :)

    Beantwoorden
  18. annie
    19 augustus 2015 at 18:59 (2 jaar ago)

    Hallo,

    vraag ik heb ze gemaakt Heerlijk..
    maar waarom moet je ongezouten pinda,s nemen om teven grof zee zout toe te voegen ?????

    verder heerlijk.. mijn dochter is gek op.. en zit onder chocolade..

    Beantwoorden

Geef een reactie