Glutenvrije spaghetti met garnalen en romige avocado saus

Glutenvrije spaghetti met garnalen en romige avocadosaus

Als je uit je werk (of uit school) thuiskomt, is er niets fijner dan snel een gezonde maaltijd op tafel toveren. Snel is een flexibel begrip; Jamie’s 15-minute-meals klinken leuk, maar staan in de praktijk echt niet zo snel op tafel. Deze Glutenvrije spaghetti met garnalen en romige avocadosaus wel. Want wat moet je doen? Je bakt de garnalen (5 min), kookt gelijktijdig de spaghetti (8 min) en maakt de avocadosaus (3 min). Dat is dus wél een maaltijd die in minder dan 15 minuten op tafel staat!

En de combinatie van spaghetti met garnalen en de avocadosaus is zo fijn! Het is echt een lekker puur gerecht zonder veel poespas, omdat de smaken van de producten gewoon goed is. De garnalen bijvoorbeeld, hoef je alleen even in een pan aan te bakken, met flink wat knoflook en wat olijfolie, zout en peper en een beetje citroensap. Dat is alles. De avocadosaus is ook zo klaar, want eigenlijk doe je gewoon alle ingredienten in de keukenmachine.

Glutenvrije Spaghetti met garnalen en avocado saus

Glutenvrije Spaghetti met garnalen en avocado saus

Glutenvrije Spaghetti met garnalen en avocado saus

Glutenvrije Spaghetti met garnalen en avocado saus

Het lekkere aan deze avocadosaus is dat ‘ie heerlijk fris smaakt door de kruiden die je gebruikt, maar tegelijkertijd lekker romig van textuur is, omdat ik er een beetje Alpro rijst cuisine aan toe heb gevoegd. Dat is een plantaardige variatie op kookroom, op basis van rijst, die je in zowel koude als warme gerechten kunt gebruiken. Rijst cuisine is glutenvrij, suikervrij en zuivelvrij/veganistisch en het geeft deze avocadosaus nét dat beetje extra romigheid. Ook in de snelle pompoensoep van vorige week is dit heerlijk. Omdat je de pakjes (ongeopend) buiten de koelkast kunt bewaren, staan er in mijn voorraadkast atijd een paar pakjes op voorraad.

Ik serveer de avocadosaus koud, maar als je het lekkerder vindt om dit warm te eten, kun je het in een klein pannetje nog heel even (op laag vuur) opwarmen. Net wat je lekker vindt dus!

Wat heb je nodig?

  • 200 gram garnalen
  • 200 gram glutenvrije spaghetti
  • 75 ml Alpro Rijst Cuisine
  • 2 avocado’s
  • 1 citroen
  • 2 theelepels gedroogde dille
  • 1 handje verse basilicum
  • 3 teentjes knoflook
  • olijfolie

En hoe maak je het?

  1. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking (6-10 minuten).
  2. Snijd de avocado’s open, haal de pit eruit en doe het vruchtvlees in de keukenmachine. Doe hier een flinke scheut Rijst cuisine bij (zo’n 75ml), een scheutje olijfolie, sap van de citroen, dille, basilicum en 2 teentjes knoflook (zonder velletje natuurlijk). Mix met de keukenmachine. Het moet een stevige saus worden, maar doe er wat extra rijst cuisine bij als je de saus wat vloeibaarder wilt hebben. Naar smaak zout en peper toevoegen.
  3. Snijd de overige teen knoflook fijn. Doe wat olijfolie in de pan en bak hierin even de knoflook en doe dan de garnalen erbij. Bak in zo’n 5 minuten mooi goudbruin.
  4. Giet de spaghetti af wanneer deze klaar is. Schep hierboven op met een lepel de saus en garneer met garnalen. Eventueel leg je er nog wat dille en een takje basilicum op om het af te maken. Eet smakelijk!
Glutenvrije Spaghetti met garnalen en romige avocado saus

Glutenvrije Spaghetti met garnalen en romige avocado saus

Dit is een gesponsord artikel.

Er zijn 8 reacties op Glutenvrije spaghetti met garnalen en romige avocadosaus

  1. Annemarie Uijterwaal
    19 november 2014 at 07:34 (3 jaar ago)

    Klinkt heerlijk! Ik heb al eens eerder avocado gebruikt als pastasaus, erg lekker! Bedankt weer voor het delen.

    Beantwoorden
  2. Maura - YLT
    19 november 2014 at 09:12 (3 jaar ago)

    Woaaah die avocadosaus! Lekker. Daar lust ik nu best een bord van :)

    Beantwoorden
  3. Marion
    25 november 2014 at 12:32 (3 jaar ago)

    Is dit voor 2 personen?

    Beantwoorden
  4. melanie
    26 november 2014 at 13:26 (3 jaar ago)

    wat voor glutenvrije pasta gebruik je? Want maispasta zit ook erg veel suikers in van nature.

    Beantwoorden
    • Focus On Foodies
      26 november 2014 at 17:45 (3 jaar ago)

      Hi Melanie,
      Ik gebruik afwisselend speltpasta, maispasta en pasta gemaakt van bruine rijst. Het klopt dat maispasta van nature aanwezige suikers bevat, maar zoals de naam al zegt zijn deze natuurlijk. Vergis je niet: je lichaam heeft ook (natuurlijke) suikers nodig om te kunnen functioneren.

      Groetjes,
      Lianne

      Beantwoorden
  5. maaike
    12 maart 2015 at 22:54 (3 jaar ago)

    Wat kun je gebruiken ipv de alpro rijst cuisine. Ik mag nl geen sojaprodukten

    Beantwoorden
    • Focus On Foodies
      13 maart 2015 at 18:59 (3 jaar ago)

      Hi Maaike,
      Alpro rijst cuisine bevat geen soja, dus die zou je dan wel kunnen proberen denk ik?

      Groetjes,
      Lianne

      Beantwoorden
  6. Maja
    13 maart 2015 at 17:44 (3 jaar ago)

    Alpro Rijst Cuisine is op basis van rijst, niet op basis van soja. :-)

    Beantwoorden

Geef een reactie