Speculaas, mijn favoriet! Ik ben gek op de smaak en wat mij betreft kan deze glutenvrije speculaas cake zonder geraffineerde suiker het hele jaar door, niet alleen rond Sinterklaas. Maar, eerlijk is eerlijk, het past natuurlijk wel het beste bij deze tijd van het jaar: kou, wind en regen. Dan de heerlijke geur van versgebakken speculaas cake in huis. Man! Alleen daar bak je ‘m al voor.
Recept
Ben je gek op speculaas en Sinterklaas? Dan kan je niet zonder dit recept! Wanneer je het serveert met pakjesavond wordt het gegarandeerd en heerlijk avondje.
Gang | Tussendoor |
---|---|
Keuken | Nederlands |
Porties | 12 stukjes cake |
Voorbereidingstijd | 10 min |
---|---|
Bereidingstijd | 35 min |
Totaal | 45 min |
Het recept kwam ik onlangs tegen bij Linda, een mede foodblogger. Toen ik zag hoe prachtig de speculaascake eruit zag, kon ik niet anders dan haar recept eens zelf uitproberen. De honing heb ik vervangen door kokosbloesemsuiker, omdat ik geen honing in huis had. Verder was het recept al helemaal glutenvrij: perfect! Als je de speculaas cake ook lactosevrij wilt maken, kun je de kwark vervangen door soja- of kokosyoghurt. Door de combi van eieren en kwark wordt deze cake mooi luchtig.
Alle collega’s vonden deze cake heerlijk, dus hij is 100% goedgekeurd! En trouwens heel makkelijk te maken, echt een goede keuze voor Sinterklaasavond. Dat wordt letterlijk een heerlijk avondje ;-).