Dit jaar ben ik op een missie om voor Sinterklaas, Kerst en Oud&Nieuw zoveel mogelijk glutenvrije, zuivelvrije en/of suikervrije recepten te bedenken. Vorig jaar lukte dit niet zo goed door enorm gebrek aan tijd, maar dit jaar ben ik express in september al begonnen met experimenteren. Want er is niets ergers, vind ik, dan werkelijk al het lekkers te moeten missen wat in deze maanden wordt voorgezet. Trakteren collega’s op pepernoten? Oh nee, mag ik niet. Marsepein? Oh nee, mag ik niet. Oliebollen? Helaas! Tot nu dan, want dit jaar ga ik ervoor zorgen dat iedereen dat toch kan eten. Mijn missie :-). En vandaag op het menu(tromgeroffel): Glutenvrije Taai Taai.
Recept
De smaak van deze glutenvrije taai taai is moeilijk onder woorden te brengen. Fantastisch, heerlijk, of ongelofelijk lekker doen de taai taai eigenlijk geen recht. Want dit is beter dan de normale taai taai!
Gang | Tussendoor |
---|---|
Keuken | Nederlands |
Porties | 14 koeken |
Voorbereidingstijd | 10 min |
---|---|
Rusttijd | 1 uur 0 min |
Bereidingstijd | 20 min |
Totaal | 1 uur 30 min |
De smaak van deze glutenvrije taai taai is moeilijk onder woorden te brengen. Fantastisch, heerlijk, of ongelofelijk lekker doen de taai taai eigenlijk geen recht. Want dit is beter dan de normale taai taai, vind ik dan. Beetje smeuïg, beetje plakkerig en vooral heel erg de smaak van Sinterklaas en vroeger. Zo fijn hoe je soms in de keuken een glutenvrij alternatief voor iets probeert te verzinnen, waarbij je hoopt dat het dan enigszins lijkt op het origineel. Geloof me, dit is beter.
Hoewel ik normaal geen honing gebruik in mijn recepten, heb ik dat wel gebruikt voor dit glutenvrije taai taai. De honing is nodig om ervoor te zorgen dat de taai taai plakkerig wordt en de originele structuur krijgt. Dit lukt helaas niet met kokosbloesemsuiker. Hoef je niet glutenvrij te eten? Vervang het boekweitmeel dan door speltmeel. En als je deze taai taai veganistisch wilt maken, laat dan de laatste stap van dit recept (bestrijken met ei) weg.