Een taart die niet alleen makkelijk te maken is, maar ook nog eens super lekker is? En niet te vergeten helemaal vegan! Door de bodem van haver, kokosolie en dadels heeft de taart een lekkere crunchy bite en de topping van banaan en kokos is romig en hemels! Ga jij deze glutenvrije taart met banaan en kokos binnenkort proberen?
Recept
Hemels en romig: glutenvrije en veganistische taart met banaan en kokos
Gang | Tussendoortje, Nagerecht |
---|---|
Keuken | Nederlands |
Porties | Personen |
Voorbereidingstijd | 30 min |
---|---|
Bereidingstijd | 1 uur 20 min |
Totaal | 1 uur 50 min |
Door de combinatie van kokosbloesemsuiker en banaan is de topping een beetje geel van kleur. Het doet bijna een beetje aan karamel denken! De smaak is vol en romig: een mix van banaan, kokos en karamel. Voor deze taart heb ik trouwens havermelk gebruikt, maar sojamelk, rijstmelk of lijnzaadmelk is ook prima :-)!
Als je taart echt volledig lutenvrij moet zijn, let er dan op dat je havervlokken met een speciaal glutenvrij keurmerk gebruikt. Bewaar de taart na het bakken afgedekt met folie in de koelkast. Twee dagen later is de glutenvrije taart nog net zo lekker! Enjoy!