visburgers-met-spinazie

Glutenvrije visburger met spinazie

Wij zijn hier in huis niet zo van het vlees. Vegetarisch zijn we ook zeker niet, maar één tot twee keer per week vlees eten is voldoende. De overige dagen eten we vis of gewoon vegetarisch. Met vis kun je namelijk eindeloos variëren en als je een handvol recepten op voorraad hebt, merk je dat het ook helemaal niet veel duurder hoeft te zijn om vis te eten. Een tonijn steak op zijn tijd is lekker, maar behoorlijk aan de prijs en er is niets mis met af en toe een visje uit de diepvries. Deze visburger met spinazie maak je met kabeljauwfilet en is werkelijk zo klaar.

Toen ik een tijd geleden glutenvrije arancine maakte, heb daarvoor ik zelf broodkruim gemaakt van glutenvrij brood. Ik bleek veel te veel broodkruim te hebben, dus heb ik wat overbleef in losse zakjes ingevroren in de diepvries, voor als ik weer broodkruim nodig had. Super handig! Als jullie het trouwens leuk vinden om te weten hoe je glutenvrij broodkruim maakt, kan ik daar ook wel even een receptje voor delen. Laat dat dan even weten in de comments hieronder, dan zorg ik dat het online komt :-). Je kunt zover ik weet bijna nergens glutenvrij broodkruim (panko) kopen, maar wel glutenvrij paneermeel en dat is voor dit recept op zich ook prima als er geen broodkruim voor handen is.

Visburger met spinazie

Visburger met spinazie

Visburger met spinazie

Visburger met spinazie

Het recept voor de visburgers is overigens afkomstig van Smulpaapje, en toen ik ze bij haar voorbij zag komen, kreeg ik er spontaan zin in. Op de visburgers van de grote gele M vind ik ze niet lijken (zoals Susan aangeeft), maar daar zit dan ook geen spinazie in. Deze burgers zijn veel lekkerder en hier in huis met vlag en wimpel geslaagd. Ik voegde overigens wel een extra eitje toe aan het recept, en wat extra spinazie. Voor een maaltijd met wat meer groenten kun je nog wat extra spinazie wokken of serveer je er een lekkere salade bij.

Handig: maak de burgers de avond van te voren al klaar (zonder ze te bakken) en je hoeft ze ’s avonds alleen nog af te bakken. Dat is pas fast food!

Wat heb je nodig?
Voor 6 burgers

  • 500 gram kabeljauw, ontdooid
  • 200 gram verse spinazie
  • rasp van 1 citroen
  • 2 eieren geklutst
  • 50 gram grof glutenvrij broodkruim
  • beetje olie om in te bakken
  • zout en peper
  • 4 tot 6 glutenvrije bolletjes (bijv. van Genius)

En hoe maak je het?

  1. Laat de kabeljauw ontdooien. Doe dit dan samen met de spinazie, citroenrasp en eieren in de foodprocessor of blender en maal fijn.
  2. Voeg er dan de broodkruimels aan toe, wat zout en peper en schep door. Vorm van dit mengsel 6 burgers van gelijke grootte.
  3. Verwarm olie in een koekenpan en bak de burgers aan beide kanten goudbruin. Beleg een glutenvrij bolletje met wat blaadjes spinazie en leg hier de burger op. Eet smakelijk!
Visburger met spinazie

Visburger met spinazie

Er is 1 reactie op Glutenvrije visburger met spinazie

  1. José
    17 november 2016 at 22:34 (3 jaar ago)

    Ik heb geen idee hoe je broodkruim maakt dus graag recept. Dit recept lijkt me weer overheerlijk. Snel maken.

    Beantwoorden

Geef een reactie