Glutenvrije tortilla wrap met kip, paprika en sla

Glutenvrije wraps van Schär met kip, paprika en ijsbergsla

Wraps zijn altijd goed. Warm uit de oven met een klein beetje geitenkaas zijn ze heerlijk comfort food en de volgende dag koud met wat frisse ijsbergsla een snelle lunch. Je kunt met de vulling alle kanten op, denk bijvoorbeeld aan gehakt of kip. Originele Mexicaanse wraps zijn vaak gevuld met bruine bonen en mais, maar dit recept voor Glutenvrije wraps met kip, paprika en ijsbergsla is juist lekker licht.

Glutenvrije tortilla wrap met kip

Glutenvrije tortilla wrap met kip

De glutenvrije tortilla wraps van Schar die ik gebruikte zijn lekker groot en wanneer je er één per persoon serveert met een salade, heb je een behoorlijk prima avondmaaltijd. Je kunt ook kiezen: wil je ze warm uit de oven, of juist fris en koud geserveerd? Je kunt ze de dag erna heel simpel even opwarmen in de oven (5 min op 180 graden) of magnetron en je hebt een geweldige lunch!

Tortilla wraps van schar

Tortilla wraps van schar

Het vullen van de glutenvrije tortilla wrap

Het vullen van de glutenvrije tortilla wrap

De tortilla wraps van Schär zijn glutenvrij en lactosevrij, dus ook geschikt voor mensen met een lactoseintolerantie. Wraps zijn trouwens ook super geschikt om andere lekkernijen mee te maken. Een beetje inspiratie: besmeer ze met humus en beleg ze met komkommer, snijd ze in kleinere stukjes en je hebt een leuk hapje om op een verjaardag te serveren. Of beleg met gerookte zalm en rucola en je wraps smaken weer compleet anders. De wraps met gerookte zalm en rucola snijd ik op mijn verjaardag altijd in ‘ plakjes ‘ en ik serveer ze met een houten prikkertje. Al jaren een grote hit!

Wat heb je nodig?

Voor 2 personen

  • glutenvrije wraps van Schaer
  • 300 gram kipfilet
  • 1/2 ui
  • 1 rode paprika
  • 1 avocado
  • 1 krop ijsbergsla
  • 1 teen knoflook
  • cherrytomaatjes
  • 50 gram geitenkaas (dit kun je ook weglaten)
  • paprikapoeder
  • peper en zout

En hoe maak je het?

  1. Snijd de ui en knoflook fijn en de paprika en kipfilet in blokjes. Maak de blokjes niet te groot, anders gaan de wraps moeilijk dicht.
  2. Snijd de avocado in reepjes en scheur de ijsbergsla.
  3. Fruit in een pan de ui en knoflook aan en bak hierin de kipfilet gaar met zout, peper en ongeveer 1 theelepel paprikapoeder. Als de kip een beetje verkleurd is, voeg je ook de paprika blokjes toe.
  4. Pak een ovenschaal en leg een wrap klaar. Leg wat geitenkaas op de bodem, hierop avocado reepjes en daaroverheen wat paprika en kip. (gebruik meer vulling dan op de foto hierboven, de foto is om te laten zien hoe je de wrap vult). Als je de wraps warm wilt eten uit de oven, is het lekkerder de sla op het bord te serveren. Wraps uit de oven zijn knapperig en smeuig. Wanneer je de wrap niet in de oven doet, kun je ook wat sla in de wrap doen. Vouw de wrap dicht en steek er een prikkertje doorheen.
  5. Doe je de wraps in de oven? Bestrooi ze dan met wat geitenkaas en bak in 10-15 minuutjes goudbruin op 180 graden.
Glutenvrije tortilla wrap met kip

Glutenvrije tortilla wrap met kip

Dit is een gesponsord artikel

Er zijn 8 reacties op Glutenvrije wraps van Schär met kip, paprika en ijsbergsla

  1. annemarie
    25 oktober 2014 at 08:42 (3 jaar ago)

    Lijkt me erg lekker. Ik doe de Sugarchallenge large en mag geen suiker, zuivel en gluten , is deze dan geschikt voor mij?

    Beantwoorden
    • Focus On Foodies
      25 oktober 2014 at 09:22 (3 jaar ago)

      Hi Annemarie,
      Yes, dan mag je deze wraps ook :-). Ze zijn heerlijk, geniet ervan!

      Groetjes,
      Lianne

      Beantwoorden
  2. Eline
    25 oktober 2014 at 10:55 (3 jaar ago)

    Oh lekker, nu heb ik zin in wraps!

    Beantwoorden
    • Focus On Foodies
      25 oktober 2014 at 13:40 (3 jaar ago)

      Hahaha ik ook weer! En nu zijn ze op ;-)!

      Groetjes,
      Lianne

      Beantwoorden
  3. Mirjam Mirjam
    25 oktober 2014 at 12:23 (3 jaar ago)

    Zijn ze ook gmo vrij….want daar letten veel mensen niet op. Er word zoveel gmo mais gebruikt, wat zeker niet goed is voor je lichaam. Net als de magnetron die alle molecule in de voeding kapot maakt. En wat is dan de voeding nog?
    Zelf ben ik gluten, lactose en suikervrij, en juist door die gmo bijna eigenlijk altijd aangewezen op eko.
    Maar het recept ga ik zeker maken( zonder magnetron

    Beantwoorden
    • Focus On Foodies
      25 oktober 2014 at 13:40 (3 jaar ago)

      Hi Mirjam,
      Dat kan ik even voor je navragen bij Schaer, weet ik eigenlijk niet. Overigens is het recept ook met oven he? Je kunt de wrap eventueel opwarmen in de magnetron, als tip voor de mensen die wel gebruik maken van magnetrons, maar hier staat ook bij dat je ‘m eventjes in de oven kunt opwarmen :-).

      Groetjes,
      Lianne

      Beantwoorden
  4. Liz
    19 januari 2015 at 17:45 (2 jaar ago)

    Ik zag Jamie Oliver een keer wraps opwarmen op het gasfornuis en doe sindsdien niet anders…gewoon vuur aan, middelhoog, wrap erop en na paar seconden omdraaien. Heerlijk :-)

    Beantwoorden
  5. Karen
    22 januari 2015 at 08:31 (2 jaar ago)

    Gaat hij eerst in de oven en dan vullen of vullen, dicht rollen en dan in de oven?

    Beantwoorden

Geef een reactie