Ieder jaar als we op wintersport gaan, geniet ik van een flink bord goulash. In ons vaste skigebied is namelijk een berghut waar ze echt de lekkerste goulash weten klaar te maken. Ze hebben zelfs een glutenvrije versie! Maar om nu een heel jaar te moeten wachten op lekkere goulash… Nu ik sinds een paar weken een slowcooker in huis heb, ging ik aan de slag met een eigen recept voor goulash uit de slowcooker. Heb je deze niet? Gebruik dan een ouderwetse braadpan.
Recept
Deze typische Hongaarse stoofschotel is heerlijk op winterse dagen.
Gang | Hoofdgerecht |
---|---|
Keuken | Hongaars |
Porties | 4 personen |
Voorbereidingstijd | 15 min |
---|---|
Bereidingstijd | 8 uur 0 min |
Totaal | 8 uur 15 min |
Een slowcooker is zo ideaal voor dit soort gerechten. Je snijdt ‘s ochtends even de groenten en het vlees en vervolgens staat de goulash de hele dag zachtjes te pruttelen. Je hoeft er verder niet meer naar om te kijken en toch staat er ‘s avonds een heerlijke maaltijd op je te wachten. Ik ben fan van de slowcooker!
‘s Ochtends de groenten snijden is trouwens niet erg in het weekend, maar doordeweeks sta ik toch liever niet 20 minuten eerder op. Mijn wekker gaat al vroeg, dus nóg vroeger vind ik geen goed plan. Daarom snijd ik doordeweeks alle groenten vast in de avond, zodat ik het de volgende ochtend alleen nog maar allemaal in de slowcooker hoef te doen. Voor dit recept braad je dan nog in 5 minuten het vlees aan; dat is zo gepiept.