Granola is nog steeds helemaal hot in de wereld van de foodies, vandaar dat we dit recept weer delen! En eerlijk is eerlijk; zelf granola maken is echt veel lekkerder, omdat je het helemaal naar eigen smaak samen kunt stellen. Houd je niet van noten? Voeg dan wat gedroogd fruit toe, zoals rozijnen of gojibessen. (TIP: doe dit nadat de granola in de oven is geweest, anders verbrandt het fruit). Met dit basis granola recept, wat glutenvrij én suikervrij (vrij van geraffineerde suikers) is, kun je naar keuze variëren en er helemaal jouw eigen draai aan geven.
Recept
Maak zelf eens crunchy granola met dit heerlijke recept! Het is ook nog glutenvrij en vrij van geraffineerde suikers. Enjoy!
Gang | Ontbijt, Tussendoortje |
---|---|
Keuken | Nederlands |
Porties | +/- 500 gram (1 weckpot) |
Voorbereidingstijd | 10 min |
---|---|
Bereidingstijd | 22 min |
Totaal | 32 min |
Je kunt de granola eten met (plantaardige) yogurt of (plantaardige) melk. Voeg eens vers fruit toe voor een gezonde en frisse twist, of een (warme) fruitcompote voor die heerlijke fruitige smaak door je hele kom. Granola werkt ook goed als een topping voor een acaïbowl of smoothiebowl. Ook bovenop de havermouthpap geeft granola een frisse krokante bite. Om je dag mee te beginnen of lekker af te sluiten, je kan het altijd gebruiken. Maar snoepen tijdens het maken van de granola? Sla dat vooral niet over!
Deze granola blijft echt mega knapperig. Zelfs na drie weken heeft het nog dezelfde bite als op dag één! Let op: het is belangrijk dat je de granola goed verpakt als je het bewaard. Een weckpot of een luchtdichte pot is hiervoor ideaal! Zorg dat de pot luchtdicht is en bewaar het op een donkere, koele plek. Je kunt de granola 1 tot 2 maanden bewaren. Heb je geen weckpot? Gebruik dan een zak en maak deze luchtdicht door een clip te gebruiken.
Speciaal voor jou geselecteerd