g roentensoep-met-glutenvrije-gehaktballen

Groentensoep met glutenvrije gehaktballen en vermicelli

Als makkelijke maaltijd gaat er niets boven een goed gevulde groentensoep. Voedzaam, snel en bovenal heel erg lekker. Dit recept maak je in een handomdraai en ook als je niet of weinig kookt is deze groentensoep zo gemaakt. Dus als je op zoek bent naar een simpele avondmaaltijd, die ook nog eens hartstikke goed voor je is, dan is deze groentensoep een hele goede keuze!

Door de vermicelli en de gehaktballen is deze groentensoep echt een volwaardige maaltijd; het is behoorlijk vullend! Je kunt uiteraard ook de vermicelli weglaten, mocht je deze niet in huis hebben, ook dan is de soep super lekker. Wat ik trouwens altijd grappig vind is dat er een soort heilige overtuiging heerst dat je voor gehaktballen altijd brood of beschuit nodig hebt. Dat snap ik nooit zo goed, ik maak mijn gehaktballen en hamburgers altijd zonder brood of beschuit en ze zijn altijd hartstikke lekker. Nergens voor nodig, dus dat hoef je in de recept ook niet toe te voegen.

groentensoep met glutenvrije gehaktballen en vermicelli

groentensoep met glutenvrije gehaktballen en vermicelli

groentensoep met glutenvrije gehaktballen en vermicelli

groentensoep met glutenvrije gehaktballen en vermicelli

Voor de groentensoep gebruikte ik een grote verpakking kant-en-klare soepgroenten, omdat je soep dan extra snel klaar is. Natuurlijk kun je beter zelf verse groenten snijden. Dus heb je de tijd, snijd dan lekker verse groenten zelf: gebruik een prei, wortelen, selderij en paprika. Hoe meer groenten, hoe lekkerder, vind ik zelf altijd!

Wat heb je nodig?

  • 1,5 liter water
  • 450 gram soepgroenten
  • 3 gistvrije/glutenvrije bouillonblokjes
  • 300 gram (biologisch) rundergehakt
  • 1 ui
  • 175 gram glutenvrije vermicelli
  • 1 eetlepel gedroogde dille
  • 1 grote theelepel gedroogde tijm
  • 1 eetlepel gedroogde oregano
  • snuf zout en peper

En hoe maak je het?

  1. Meng het gehakt met de dille, tijm, oregano, zout en peper. Kneed goed door en draai er dan kleine balletjes van ter grootte van een bonk. Leg even apart op een bordje.
  2. Snijd de ui doormidden en dan in halve ringen.
  3. Breng het water aan de kook en laat hierin de bouillonblokjes oplossen. Voeg dan de soepgroenten, ui, gehaktballen en vermicelli toe. Laat ongeveer 15 minuten op zacht vuur borrelen.
  4. Zet het vuur uit en schep in kommen. Eet smakelijk!
groentensoep met glutenvrije gehaktballen en vermicelli

groentensoep met glutenvrije gehaktballen en vermicelli

Er zijn 5 reacties op Groentensoep met glutenvrije gehaktballen en vermicelli

  1. Elize
    17 januari 2015 at 10:48 (3 jaar ago)

    Ziet er lekker uit! Ik krijg er gelijk zin in :)

    Beantwoorden
  2. Sharon Jacobs-Van Putten
    19 januari 2015 at 15:38 (3 jaar ago)

    Gisteren deze soep gemaakt, hij is heel lekker. Alleen de ballen worden vrij taai en beetje droog. Misschien de ballen de laatste 10 min. meegaren.

    Beantwoorden
  3. Marijke
    24 januari 2015 at 18:53 (3 jaar ago)

    Hallo,
    Ik vroeg me af waar je de bouillonblokjes vandaan haalt? :)

    Beantwoorden

1Pingbacks & Trackbacks op Groentensoep met glutenvrije gehaktballen en vermicelli

Geef een reactie