haverkoeken met yoghurt frosting

Haverkoeken met geitenyoghurt frosting

Een lange tijd heb ik geen koemelk gebruikt; als baby was ik allergisch voor koemelk. Alle koemelk die erin ging, kwam er meteen weer net zo hard uit. Geen smakelijk verhaal, ik weet het ;-). Daarom kreeg ik als baby al geitenmelk en ook nu nog reageert mijn lichaam beter op geitenmelk en geitenyoghurt. De geitenyoghurt van Betsie’s Geitenzuivel is een heel fijn, Nederlands zuivelproduct. Zacht van smaak en lekker romig! Als je nog nooit geitenyoghurt hebt geproefd, zou ik het zeker eens proberen! Ik maakte er deze haverkoeken met geitenyoghurt frosting mee en die zijn LEKKER!

haverkoekjes met yoghurt frosting

haverkoekjes met yoghurt frosting

haverkoekjes met frosting

haverkoekjes met frosting

Deze haverkoeken met geitenyoghurt frosting zijn een heerlijke snack met wat extra eiwitten. Hoe heerlijk is het om een pot gezonde koekjes op het aanrecht te hebben staan? Vaak eet ik zo’n 2 uur voor het sporten een lichte maaltijd. Rond 9 uur ben ik weer fris gedoucht en neem ik nog een lekkere kop thee en deze haverkoeken met yoghurt frosting zijn er heerlijk bij. Je kunt natuurlijk ook wat geitenyoghurt nemen met een beetje vers fruit als je écht trek hebt. Een flinke koek is voor mij een lekkere snack én mijn genietmomentje van de dag.

betsies geitenyoghurt

Betsie’s geitenyoghurt

Eet je glutenvrij? Gebruik dan glutenvrije havermout of havervlokken. Wist je trouwens dat je havervlokken of havermout heel gemakkelijk fijnmaalt tot havermeel? Je eigen havermeel maken is op deze manier vaak veel goedkoper dan havermeel kopen in de winkel.

Wat heb je nodig?

Voor de frosting

  • 60 gram Betsie’s geitenyoghurt-moment
  • 20 gram (stevia) poedersuiker

En hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 180 graden

  1. Als je havervlokken gebruikt, maal deze dan grof in de keukenmachine. Doe de gemalen havervlokken of havermout in een kom. Hierbij doe je het bakpoeder, de kokosbloesemsuiker en het snufje zout.
  2. Smelt in een aparte kom de kokosolie. Doe dit bij de havermout, samen met de geitenyoghurt.
  3. Meng goed. Het is een heel plakkerig deeg, dus je krijgt vieze handen. Maak van het deeg dunne, platte koeken van zo’n 10 cm in doorsnede.
  4. Bak ze in ca. 25 minuten minuten lekker bruin. Laat ze afkoelen, pas dan worden ze echt knapperig.
  5. Maak nu de frosting door de geitenyoghurt met poedersuiker te mengen. Besmeer de koeken met de yoghurt en laat opstijven in de koelkast. Bewaar de haverkoeken in de koelkast.
haverkoekjes met yoghurtfrosting

haverkoekjes met yoghurtfrosting

Geef een reactie