Een lange tijd heb ik geen koemelk gebruikt; als baby was ik allergisch voor koemelk. Alle koemelk die erin ging, kwam er meteen weer net zo hard uit. Geen smakelijk verhaal, ik weet het ;-). Daarom kreeg ik als baby al geitenmelk en ook nu nog reageert mijn lichaam beter op geitenmelk en geitenyoghurt. De geitenyoghurt van Betsie’s Geitenzuivel is een heel fijn, Nederlands zuivelproduct. Zacht van smaak en lekker romig! Als je nog nooit geitenyoghurt hebt geproefd, zou ik het zeker eens proberen! Ik maakte er deze haverkoeken met geitenyoghurt frosting mee en die zijn LEKKER!
Recept
Een schuldgevoel is niet nodig met deze koeken. Ze zijn ook nog eens glutenvrij. Geniet ervan met een lekker kopje thee!
Gang | Tussendoortje |
---|---|
Keuken | Nederlands |
Porties |
Voorbereidingstijd | 20 min |
---|---|
Oventijd | 25 min |
Totaal | 45 min |
Deze haverkoeken met geitenyoghurt frosting zijn een heerlijke snack met wat extra eiwitten. Hoe heerlijk is het om een pot gezonde koekjes op het aanrecht te hebben staan? Vaak eet ik zo’n 2 uur voor het sporten een lichte maaltijd. Rond 9 uur ben ik weer fris gedoucht en neem ik nog een lekkere kop thee en deze haverkoeken met yoghurt frosting zijn er heerlijk bij. Je kunt natuurlijk ook wat geitenyoghurt nemen met een beetje vers fruit als je écht trek hebt. Een flinke koek is voor mij een lekkere snack én mijn genietmomentje van de dag.
Eet je glutenvrij? Gebruik dan glutenvrije havermout of havervlokken. Wist je trouwens dat je havervlokken of havermout heel gemakkelijk fijnmaalt tot havermeel? Je eigen havermeel maken is op deze manier vaak veel goedkoper dan havermeel kopen in de winkel.