Havermout Chocolate Chip Cookies

Havermout Chocolate Chip Koekjes

Gezond eten is belangrijk, maar jezelf wat lekkers gunnen natuurlijk ook. Dit recept voor Havermout Chocolate Chip Koekjes is genieten tot de macht 10 en dat terwijl er geen suiker, boter of bloem aan is toegevoegd. De koekjes zijn van binnen lekker smeuïg en de smaak van banaan, kaneel en chocolade maakt het helemaal af.

Need I say more? Omnomnom.

Wat heb je nodig?

Voor ongeveer 8 koekjes

  • 50gr pure chocolade >75%
  • 1 banaan
  • 1 tl vanille extract
  • 37gr kokosolie
  • 100gr havermout
  • 30gr amandelmeel
  • 25gr kokosschaafsel
  • 1 tl kaneel
  • één snuf zout
  • 1/2 tl bakpoeder
Ingredienten Chocolate Chip Koekjes

Ingredienten Chocolate Chip Koekjes

En hoe maak je ze?

Verwarm de oven voor op 180graden

  1. Brokkel de chocolade fijn met een vijzel of mes
  2. Prak de bananen in een kom en doe daar de volgende ingredienten bij: vanille, kokosvet, havervlokken, amandelmeel, kokos, zout, kaneel en bakpoeder. Voeg als laatste de chocolade toe.
  3. Kneed het geheel met je handen goed door.
  4. Maak met een theelepel hoopjes deeg op het bakpapier en druk deze een beetje plat.
  5. Bak de koekjes ongeveer 12 minuten. Haal de bakplaat uit de oven, draai de koekjes om en bak nog 4 minuutjes aan de andere kant. Laat ze afkoelen.
Havermout Chocolate Chip Cookies

Havermout Chocolate Chip Cookies

Eet smakelijk! 

Er zijn 22 reacties op Havermout Chocolate Chip Koekjes

  1. Danielle
    22 april 2013 at 21:50 (4 jaar ago)

    Nou, ze komen net de oven uit en ze ruiken heerlijk! Stiekem al een stukje op en jammie, wat mij betreft goed gelukt.

    Beantwoorden
    • Focus On Foodies
      23 april 2013 at 10:27 (4 jaar ago)

      Wat leuk en krijg er helemaal trek van haha ;)!

      Beantwoorden
  2. Simone
    21 juni 2013 at 18:43 (4 jaar ago)

    Ik zie in veel recepten staan dat je pure chocolade gebruikt, welke chocolade gebruik je, waar koop je die en zit daar niet standaard al suiker in?

    Beantwoorden
    • Focus On Foodies
      21 juni 2013 at 19:15 (4 jaar ago)

      Klopt inderdaad Simone.
      Ik gebruik standaard Vivani 92% Cacao (zie mijn recept voor chocolade bonbons). Deze chocolade is gezoet met kokosbloesemsuiker, een bijna onbewerkte suiker van kokosbloem nectar. Kokosbloesemsuiker gebruik ik ook als suikervervanger in bijna al mijn andere recepten.
      Vivina 92% Cacao is te koop bij natuurwinkels en biologische supermarkten :)

      Beantwoorden
  3. Jose
    23 september 2013 at 11:37 (4 jaar ago)

    Zojuist gemaakt, nu nog warm in ieder geval heel erg lekker!

    Beantwoorden
  4. el
    9 november 2013 at 18:07 (4 jaar ago)

    ik heb alleen vanille poeder…..

    hoeveelheid moet ik daar van gebruiken ?

    Beantwoorden
    • Focus On Foodies
      9 november 2013 at 18:11 (4 jaar ago)

      Een halve theelepel tot 1 theelepel, afhankelijk van wat jij lekker vindt. Ik ben zelf gek op de smaak van vanille, dus een beetje extra kan wat mij betreft nooit kwaad 😉

      Beantwoorden
  5. ingridmkramer
    9 november 2013 at 18:09 (4 jaar ago)

    kun je amandelmeel ook vervangen door iets anders? Boekweitmeel ofzo?

    Beantwoorden
    • Focus On Foodies
      9 november 2013 at 18:10 (4 jaar ago)

      Boekweitmeel zou ik hier niet gebruiken, dat is vrij bitter van smaak. Je kunt wel speltmeel gebruiken, of rijstmeel.

      Beantwoorden
  6. jeannel
    12 november 2013 at 23:34 (4 jaar ago)

    Heb ze gisteren gemaakt met 1 theelepel zout (volgens recept) en helaas waren ze niet te eten. Vandaag opnieuw geprobeerd en nu maar een snufje zout gebruikt…..heerlijke koekjes!!

    Beantwoorden
    • Focus On Foodies
      13 november 2013 at 10:04 (4 jaar ago)

      Hi jeannel,
      oh wat stom, dat staat er inderdaad niet goed! Een snufje zout is voldoende, ik heb het direct aangepast in het recept.. Sorry voor de eerste lading vieze koekjes!

      Beantwoorden
  7. jolanda
    5 februari 2014 at 10:46 (4 jaar ago)

    Hallo,

    Ik wil vanmiddag deze koekjes gaan bakken, kun je iets zeggen over de houdbaarheid?

    Groetjes Jolanda

    Beantwoorden
  8. Erika
    14 juli 2014 at 14:07 (3 jaar ago)

    hoi, ik heb het gemaakt met gewoon tarwebloem (eet alleen suikervrij en niet tarwevrij) maar ze waren nog niet gaan na de aangegeven baktijd. heb ze nu opnieuw nog even in de oven en hoop dat ze straks wel gaar zijn :-)

    Beantwoorden
  9. Janneke Assink
    30 juli 2014 at 17:15 (3 jaar ago)

    Heerlijk zijn ze! Voor de tweede keer al gebakken. De eerste 8 waren te snel op :-)

    Beantwoorden
    • Focus On Foodies
      12 augustus 2014 at 20:44 (3 jaar ago)

      Haha groot succes dus bij jou Janneke? Leuk zeg! Hier rollen ze ook nog vaak uit de oven ;-)!

      Beantwoorden
  10. Hennie
    12 augustus 2014 at 20:15 (3 jaar ago)

    Kan je de koekjes ook maken zonder banaan?

    Beantwoorden
    • Focus On Foodies
      12 augustus 2014 at 20:44 (3 jaar ago)

      Hi Hennie,
      De banaan zorgt voor de binding van de ingrediënten. Je kunt eventueel wel dadels gebruiken als je die wel mag/wil eten. Anders kun je het wellicht met wat extra kokosolie of een scheutje plantaardige melk proberen.

      Groetjes,
      Lianne

      Beantwoorden
      • Hennie
        13 augustus 2014 at 17:51 (3 jaar ago)

        Hoi Lianne,

        Dank voor je snelle reactie! Gaan we dat uitproberen.

        Groetjes,
        Hennie

        Beantwoorden
  11. Robin
    6 december 2014 at 22:53 (3 jaar ago)

    Ik heb ze net gemaakt en binnen een halfuur helemaal op! Ze zijn dus goedgekeurd :)

    Ze waren lekker krokant!

    Beantwoorden
  12. Iris
    27 januari 2016 at 18:36 (2 jaar ago)

    Hmm deze koekjes zijn echt super!

    Beantwoorden

2Pingbacks & Trackbacks op Havermout Chocolate Chip Koekjes

  1. Havermout Chocolate Cookies | Loopgekke keukenprinces
    11 juni 2013 at 14:18 (4 jaar ago)

    […] glutenvrije, suikervrije en zuivelvrije recepten. Ik vond op Focus on Foodies deze heerlijke gezonde havermout Chocolate Chip koekjes. Helaas had ik geen amandelmeel en vanille extract in huis. Het vanille extract heb ik dan maar […]

    Beantwoorden

Geef een reactie