Glutenvrije havermout pizza met spinazie

Havermout pizza met spinazie

Poeh, het is alweer oktober! Voor mijn gevoel is de maand september ongelofelijk snel voorbij gegaan. Omdat ik, terwijl ik dit schrijf, nog op Malta ben met flink zomerse temperaturen, vind ik het maar moeilijk te geloven dat in Nederland de herfst echt wel een beetje zijn intrede maakt. Gelukkig is er genoeg lekkers te maken waar je ook de komende herfst lekker van kunt genieten, zoals deze glutenvrije havermout pizza met spinazie.

Doordat je voor de bodem glutenvrije havermout en spinazie gebruikt, is het een pizza met wat extra (verstopte) groenten. Ideaal voor kids! Het recept is van Mind Your Feed, die ik zo heerlijk creatief vind en vaak de lekkerste recepten bedenkt. De bodem is langs de randjes heerlijk krokant en het is écht een heerlijke pizza. Ik ben ontzettend blij met het recept en ook mijn man des huizes heeft er echt van gesmuld. Een enorme aanrader dus.

Glutenvrije havermout pizza met spinazie

Glutenvrije havermout pizza met spinazie

Glutenvrije havermout pizza met spinazie

Glutenvrije havermout pizza met spinazie

Als je geen grote eter bent, kun je van deze pizza prima met zijn tweetjes eten. Door de havermout en spinazie én kwark in de bodem, is het een behoorlijk vullende pizza. Je zult er ook lang vol van zitten; het is echt niet hetzelfde als een kant-en-klaar pizza uit de supermarkt.

Wat heb je nodig?

Voor 1 pizza

  • 100 gram glutenvrije havermout (of havermeel)
  • 2 eieren
  • 100 gram volle kwark
  • 100 gram verse spinazie
  • 1 eetlepel oregano
  • 1/2 theelepel bakpoeder
  • snuf zout en peper

Voor de topping:

  • 100 ml tomatenpuree
  • 1 bol mozzarella
  • 1 rode ui
  • 4 plakken Parmaham
  • 2 flinke handen rucola
  • Parmezaanse kaas

En hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 190 graden

  1. Maal de havermout in een blender (of foodprocessor) of gebruik havermeel. Voeg hier de oregano, een snuf zout en peper en bakpoeder aan toe en blend even.
  2. Voeg dan in de blender de spinazie, eieren en kwark toe en maal tot dit een glad beslag is.
  3. Giet het beslag voor de havermout pizza met spinazie op een bakplaat bekleed met bakpapier en verdeel het beslag in een rondje. Zorg ervoor dat de pizza overal even dik is, maar het mag best dun zijn; hoe dunner, hoe krokanter.
  4. Schuif de pizza nu de voorverwarmde oven in en bak in 15 – 20 minuten gaar en ietsjes gebruind.
  5. Smeer de tomatenpuree dan op de pizza en beleg met uienringen en plakjes mozzarella. Doe de pizza dan weer 15 minuten in de oven.
  6. Hierna kun je de pizza beleggen met toppings die jij het allerlekkerst vind, bijvoorbeeld rucola, parmaham en Parmezaanse kaas. Klaar is kees!
Glutenvrije havermout pizza met spinazie

Glutenvrije havermout pizza met spinazie

Er zijn 5 reacties op Havermout pizza met spinazie

  1. Heiny Hasselaar
    3 oktober 2016 at 09:11 (1 jaar ago)

    Hoi,Lianne, even een vraag ik heb ook een lactose intollerantie ,zou ik dan wel kwark en mozzarella ,kunnen eten,ik heb het nog nooit uit geprobeerd,misschien weet jij dit,vast heel hartelijk dank vriendelijke groet van Heiny

    Beantwoorden
  2. lora
    3 oktober 2016 at 15:27 (1 jaar ago)

    Zeker een hele lekkere uitziend pizza! Super makkelijke ingredienten, op kwark na. Hier met kma, vermijd ze echt. Iets anders ipv kwark? Rijstmelk lijkt me slapjes?
    Ander idee? Of 1 ei extra?

    Beantwoorden
  3. Heiny Hasselaar
    8 oktober 2016 at 18:31 (1 jaar ago)

    Ik heb de spinazie pizza gemaakt,en de kwark vervangen,voor de bodem een extra ei en twee eetlepels Cocus olie,perfect gelukt,en de mozzarella heb ik vervangen voor, geraspte Goudse kaas, die verdraag ik wel omdat daar de meeste lactose is uitgeperst ,de smaak was overheerlijk en heel goed gelukt,een echte aanrader,groet van Heiny Hasselaar

    Beantwoorden
  4. Sandra Pinxteren
    15 oktober 2016 at 11:51 (1 jaar ago)

    Kan ik meerdere bodems tegelijk maken en deze invriezen. Of worden ze dan slapjes met opbakken..

    Beantwoorden

Geef een reactie