havermoutcake perzik en appel

Havermoutcake met perzik en appel

Het is weer de hoogste tijd voor een lekker baksel. Dit keer gaan we voor een heerlijke havermoutcake met perzik en appel. Niet mierzoet, maar wel heel lekker! Maak ‘m met glutenvrije havermout, dan is de cake ook nog glutenvrij. 

Het recept voor deze havermoutcake komt van Stefanie, van Littlespoon.nl. Je kent haar vast wel, niet alleen om haar heerlijke gezonde recepten (en práchtige fotografie), maar ook van haar leuke reisverslagen en restauranttips. De foto’s van Stefanie doen mij altijd watertanden; ze zijn zo levendig dat je bijna een hapje uit je scherm wilt nemen ;-)!

Havermout en havermoutmeel is misschien wel mijn favoriete meel om te gebruiken bij het bakken. Het is gezond en relatief goedkoop. Ik koop altijd ‘gewone’ havermout en blend dit dan in de keukenmachine tot meel. Daarna bewaar ik het in een bewaardoos in mijn voorraadkast en zo heb ik altijd een voorraadje havermoutmeel in huis. Handig!

Havermoutcake-met-appel-en-perzik-3

Havermoutcake met perzik en appel (foto en recept: http://www.littlespoon.nl)

Wat heb je nodig?

  • 200 gram (glutenvrij) havermoutmeel
  • 80 gram amandelmeel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel zout
  • 4 eieren
  • 150 ml melk
  • 6 eetlepels honing
  • 1 grote appel
  • 1 wilde perzik
  • 3 t theelepels kaneel
  • Handje ongezouten pinda’s

En hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 200 graden

  1. Meng in een beslagkom het havermeel, amandelmeel, bakpoeder en een snuf zout. Klop er de eitjes, melk en honing door en meng tot een egaal beslag.
  2. Snijd de appel en perzik in blokjes. Bewaar een paar plakjes van elk stuk fruit ter garnering. Hussel de stukjes appel en perzik door de kaneel. Schep deze samen met het grootste gedeelte van de pinda’s door het beslag.
  3. Giet het beslag in een cakeblik. Garneer met plakjes appel en perzik, pinda’s en wat kaneel. Zet de havermoutcake in de oven en bak ongeveer 45-50 minuten.
  4. Enjoy!
havermoutcake perzik en appel

havermoutcake met perzik en appel (foto en recept: http://www.littlespoon.nl)

Geef een reactie