Het is weer de hoogste tijd voor een lekker baksel. Dit keer gaan we voor een heerlijke havermoutcake met perzik en appel. Niet mierzoet, maar wel heel lekker! Maak ‘m met glutenvrije havermout, dan is de cake ook nog glutenvrij.
Recept
Een lekkere frisse cake.
Gang | Tussendoortje |
---|---|
Keuken | Nederlands |
Porties | Ca. 12 plakjes |
Bereidingstijd | 30 min |
---|---|
Oventijd | 45 min |
Totaal | 1 uur 15 min |
De inspiratie voor dit recept heb ik bij een serie gezonde en heerlijke recepten vandaan. Alleen de foto's van deze cake deden mij al watertanden. Ze lijken zo levendig dat je bijna een hapje uit je scherm wilt nemen ;-)! Ik kon het dan ook niet laten om deze frisse en fruitige cake te maken en deze met jullie te delen!
Havermout en havermoutmeel is denk ik mijn favoriete meel om te gebruiken bij het bakken. Het is gezond en relatief goedkoop. Ik koop altijd ‘gewone’ havermout en blend dit dan in de keukenmachine tot meel. Daarna bewaar ik het in een bewaardoos in mijn voorraadkast. Zo heb ik altijd een voorraadje in huis.