glutenvrije havermout pannenkoek met appel

Havermoutpannenkoek met appel

Met stip op nummer 1 als favoriet ontbijtje van het moment: havermoutpannenkoek met appel. Zo lekker dat ik ‘m na twee maanden als ontbijt of lunch nog niet zat ben. Je bent zo klaar, in nog geen 10 minuten staan je pannenkoeken met appel op tafel. Dat is zo snel dat je ze zelfs op een werkdag zou kunnen maken. Lekker toch?

glutenvrije pannenkoek met havermout en appel

glutenvrije pannenkoek met havermout en appel

glutenvrije havermoutpannenkoek met appel

glutenvrije pannenkoek met havermout en appel

Gebruik glutenvrije havermout om de pannenkoeken glutenvrij te maken. In plaats van de pannenkoek te beleggen met banaan, kun je natuurlijk kiezen voor andere soorten fruit. Zo blijf je lekker variëren. Neem bijvoorbeeld eens plakjes kiwi of peer. Of in de zomer bijvoorbeeld lekker verse aardbeitjes, frambozen of bosbessen. Zoveel keuze!

Doordat havermout veel vezels bevat, houd je lang een vol gevoel. Ik eet ze ’s ochtends en kan dan gemakkelijk door tot de lunch. Qua smaak hebben ze wel wat weg van appeltaart; de combinatie van speculaaskruiden en appel is heerlijk!

Het prachtige grafietkleurige bord is van Borden & zo en ze hebben daar nog veel meer leuks!

Wat heb je nodig?
Voor 2 pannenkoekjes

  • 1 ei
  • 1 kleine appel
  • 40 gram havermout
  • scheutje plantaardige melk
  • 1 banaan
  • 1 theelepel speculaaskruiden
  • snuf zout

En hoe maak je het?

  1. Kluts het ei. Schil de appel en rasp deze boven een kommetje. Meng de geraspte appel met ei, havermout en de plantaardige melk. Roer dit goed door en voeg dan de speculaaskruiden en een snuf zout toe.
  2. Verhit een pan met wat kokosolie en schep het beslag in de pan. Laat ongeveer 2 minuten bakken per kant.
  3. Snijd een banaan in plakjes en garneer de pannenkoekjes daarmee. Je kunt natuurlijk ook ander fruit gebruiken. Enjoy!
glutenvrije havermoutpannenkoek met appel

havermout pannenkoek met appel

Geef een reactie