granola speculaas

Healthy granola met speculaas

Onmisbaar in mijn keuken: een voorraadje healthy granola. Ik eet het vrijwel iedere ochtend, met wat (plantaardige) yoghurt en vers fruit. Veel recepten voor granola zijn vrij uitgebreid, met veel ingredienten, maar ik wilde graag een basisrecept maken. Ook zonder havervlokken, maar juist met ‘gewone’ havermout. Lekker goedkoop en super simpel!

Healthy granola met speculaas

Healthy granola met speculaas

Healthy granola met speculaas

Healthy granola met speculaas

Het is super fijn om zo’n flinke pot met granola klaar te hebben staan in de kast. Je weet namelijk precies wat er in zit en er zit een heel stuk minder suiker in dan de meeste varianten die je in de supermarkt koopt. Daarnaast is het ook nog eens goedkoper. Ideaal toch? En deze granola met speculaas vind ik ook nog eens extra lekker nu het weer wat kouder en herfstachtiger wordt. Yummy!

Gebruik havermout met een glutenvrij certificaat om er glutenvrije granola van te maken. De overige ingredienten in dit recept bevatten sowieso geen gluten. En houd je niet van speculaas? Geen probleem; vervang dan de speculaaskruiden door een flinke theelepel kaneel.

Wat heb je nodig?
Voor ca. 8-10 porties

  • 220 gram havermout (glutenvrij)
  • 100 gram ongezouten noten (bijv. pecannoten en walnoten)
  • 30 gram kokosolie
  • 40 gram honing
  • 10 gram speculaaskruiden
  • 15 gram lijnzaad
  • 3 eetlepels water

En hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 150 graden

  1. Hak de noten grof en meng met de havermout, speculaaskruiden en lijnzaad. Smelt de kokosolie en voeg dit toe, samen met honing en water. Meng dit goed door elkaar.
  2. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verspreid de granola hierover.
  3. Bak nu granola ca. 20 minuten op 150 graden. Check even of het al mooi bruin is, bak anders wat langer.
  4. Laat goed afkoelen en bewaar in een luchtdichte pot.
Healthy granola met speculaas

Healthy granola met speculaas

Geef een reactie