glutenvrije mango cheesecake raw

Healthy mango cheesecake

Het is vandaag Koningsdag en een beetje oranje is deze healthy mango cheesecake wel toch? Als je goed kijkt ;-)? Nou, lekker is deze gezonde taart in ieder geval zeker! Ik had al eerder een rauwe mango cheesecake gemaakt, maar deze nieuwe variant is toch weer net wat anders. Mango vind ik gewoon erg lekker, dus eigenlijk verveelt het me nooit om er iets lekkers mee te maken.

healthy cheesecake mango glutenvrij

healthy cheesecake mango glutenvrij

healthy cheesecake mango glutenvrij

healthy cheesecake mango glutenvrij

Het recept kwam ik een tijd geleden tegen op de site van Puur Homemade. Het was midden in de winter en ik krijg spontaan zin in de zomer. Is het niet een prachtige taart die je nu in de lente en straks in de zomer lekker op tafel zet? Dan zijn de mango’s ook lekker rijp en is het helemaal genieten geblazen.

Het recept heb ik iets aangepast. Zo moest er door de cheesecake laag maar liefst 100 gram honing en dat vond ik erg veel, zeker omdat er ook al mango in gaat, wat uit zichzelf ook lekker zoet is. Dus heb ik maar één eetlepel honing gebruikt en 50 gram dadels ik vond de taart echt zoet genoeg. Je kunt zelfs kijken of je de honing weg kunt laten en alleen dadels gebruikt. Laat de dadels een half uurtje wellen in lauwwarm water voor je ze gebruikt, dan kan je keukenmachine ze beter fijnhakken.

Wat heb je nodig?

Voor de bodem

  • 100 gram amandelmeel
  • 150 gram dadels (laat deze een half uurtje zacht worden in water)

Voor de ‘cheesecake laag’ 

  • 250 gram diepvriesmango
  • 100 gram cashewnoten
  • 100 gram amandelen
  • 50 gram dadels (laat deze een half uurtje zacht worden in water)
  • 1 eetlepel honing
  • sap van 1 citroen
  • 1 rijpe, verse mango

En hoe maak je het?

  1. Week de dadels in water, ongeveer een half uur. Leg de diepvriesmango op een schaaltje om op temperatuur te komen.
  2. Doe het amandelmeel (of verse amandelen) samen met 150 gram ontpitte dadels in de foodprocessor en maal fijn. Bedek een kleine springvorm met dit mengsel; druk goed aan. Zet dit even in de vriezer.
  3. Snijd de rijpe mango door de helft. Snijd de ene helft in kleine blokjes en de andere helft in lange repen. De repen komen als versiering boven op de taart; houd deze apart.
  4. Doe de cashewnoten, amandelen, 50 gram dadels, 250 gram diepvriesmango, honing en citroensap in de foodprocessor en laat malen tot het een relatief fijn mengsel is.
  5. Schep er dan met een lepel of pannenlikker de stukjes verse mango doorheen.
  6. Verdeel het mengsel over de bodem. Garneer met de repen verse mango en laat de cheesecake dan opstijven in de vriezer.
  7. Ruim van te voren (4-5 uur) uit de diepvries halen voor serveren, of bewaar de taart in de koelkast. Enjoy!
glutenvrije mango cheesecake no-bake

glutenvrije mango cheesecake no-bake

Er zijn 7 reacties op Healthy mango cheesecake

  1. Ilse
    27 april 2016 at 08:36 (2 jaar ago)

    Wauw! Een mango-cheesecake lijkt me superlekker, alleen houd ik niet zo van noten. Proef je de noten goed in de cake, en zo ja, is er een alternatief voor de noten?

    Beantwoorden
    • Focus on Foodies
      28 april 2016 at 12:38 (2 jaar ago)

      Hoi Ilse,
      Ja je kunt uiteraard gewone kwark gebruiken en in plaats van noten in de bodem bijvoorbeeld havermout.

      Groet, Lianne

      Beantwoorden
  2. Marlous
    27 april 2016 at 09:30 (2 jaar ago)

    Hoe lang moet de cheesecake opstijven?

    Beantwoorden
    • Focus on Foodies
      28 april 2016 at 12:37 (2 jaar ago)

      Hoi Marlous,

      Een paar uurtjes, zeg 3-4 uur.
      Groet, Lianne

      Beantwoorden
  3. Vincent
    23 januari 2017 at 15:39 (2 jaar ago)

    Hoi, Zou je kunnen aangeven welke formaat (spring)vorm je gebruikte bij dit recept?

    Bedankt

    Beantwoorden
    • Focus on Foodies
      24 januari 2017 at 10:33 (2 jaar ago)

      Hi Vincent,
      Dat weet ik niet precies, het staat er niet op. Ik denk zo’n 12cm!

      Groetjes, Lianne

      Beantwoorden
  4. Marian
    1 mei 2017 at 10:21 (1 jaar ago)

    De smaak is heerlijk. Maar verwacht niet dat je er punten van kan snijden. Had hem eerst in de vriezer. Volgens advies op tijd eruit gehaald. Maar na ontdooien gewoon zacht. Er zit ook niets in de ingrediënten wat de boel echt zou kunnen opstijven. Bv kokosolie. En dan in de koelkast.

    Beantwoorden

Geef een reactie