Pesto met geitenkaas

Heerlijke pesto met geitenkaas

In de categorie lekkere receptjes voor de barbecue gaan we deze week weer vrolijk verder met deze Heerlijke pesto met geitenkaas. Ik eet zelf weinig tot geen zuivel, maar maak voor geitenkaas nog wel eens een uitzondering. Ook als baby kon ik geitenmelk wel, en koemelk niet verdragen, dus dat lijkt nog steeds een beetje zo te zijn bij mij. Daarom maken wij thuis de pesto altijd met geitenkaas in plaats van met parmezaanse kaas. 

Je kunt deze pesto met geitenkaas serveren met glutenvrije broodjes, want op brood smaakt dit (vind mijn familie) toch wel het aller- allerlekkerst. Zelf vind ik pesto zalig met wat aardappeltjes, als vervanger voor bijvoorbeeld mayonaise. Pesto heeft gewoon zoveel smaak, dat ik het liefste met alles pesto eet ;-).

Pesto met geitenkaas

Pesto met geitenkaas

Pesto met geitenkaas

Pesto met geitenkaas

Tijdens de BBQ hebben we vaak een aantal ‘smeerseltjes’ op tafel, voor de rest van het gezelschap zet ik er maar even bij, zoals boursin en aioli. Als deze pesto er echter tussen staat, staat de rest van de smeersels er aan het eind van de BBQ nog, want de pesto is toch echt de grote favoriet.

Ik zou zeggen, probeer deze pesto met geitenkaas eens en ik ben erg benieuwd wat jullie ervan vinden!

Wat heb je nodig?

  • halve of hele citroen (naar smaak)
  • 1 bos basilicum
  • 2-3 teentjes knoflook
  • 25 gram pijnboompitten
  • 100 gram geraspte geitenkaas
  • 2 eetlepels olijfolie
  • peper en zout naar smaak

En hoe maak je het?

  1. Pel de knoflookteentjes en pluk de basilicum. Doe alle ingredienten in een keukenmachine en laat even malen tot de pesto de textuur heeft die je lekker vindt. Wij houden altijd van een beetje grove pesto.
  2. Serveer in een leuk schaaltje en genieten maar.
Pesto met geitenkaas

Pesto met geitenkaas

Er zijn 7 reacties op Heerlijke pesto met geitenkaas

  1. Food Love and Happiness
    10 juni 2014 at 07:28 (3 jaar ago)

    Hmm lekker, ben gek op pesto. Zelfgemaakte natuurlijk! En met geitenkaas lijkt me een lekkere variant:)

    Beantwoorden
  2. Jonne
    10 juni 2014 at 10:35 (3 jaar ago)

    Heerlijk! Met geitenkaas zou ik niet zo snel opgekomen zijn, maar top idee!

    Beantwoorden
  3. jacqueline
    11 juni 2014 at 16:49 (3 jaar ago)

    Zou je de ingrediënten ook in de blender kunnen doen?

    Beantwoorden
  4. Alexandra
    22 juni 2014 at 13:55 (3 jaar ago)

    Mmmm.. klinkt heerlijk! Wel nog even een vraag; heb je de sap van een citroen nodig of echt met vruchtvlees en al?
    Ik hoor het graag, Dank je wel alvast!

    Beantwoorden
  5. Mariska
    9 juli 2014 at 12:30 (3 jaar ago)

    Wat een goed idee, daar heb ik echt nog nooit aan gedacht, geitenkaas ipv Parmezaanse kaas gebruiken!

    Beantwoorden
  6. Marieke
    28 juli 2014 at 16:23 (3 jaar ago)

    Ik gebruik alitjd pecorino (schapenkaas) ipv parmezaanse kaas

    Beantwoorden

1Pingbacks & Trackbacks op Heerlijke pesto met geitenkaas

Geef een reactie