Homemade Amandelmelk

Homemade Amandelmelk

Zelf drink ik eigenlijk al jaren zo min mogelijk melk. Niet omdat ik perse altijd Vegan eet, maar ik houd gewoon niet van koemelk. Omdat ik wel dol ben op papjes als ontbijt (hebben jullie vast al gemerkt), ben ik sojamelk gaan drinken. Nu hoorde ik dat ook aan de sojamelk en amandelmelk die je in de winkel kunt kopen van alles is toegevoegd, dus het leek me een goed idee eens op zoek te gaan naar een alternatief: Homemade Amandelmelk.

Wat bleek inderdaad? Aan amandelmelk uit de supermarkt is van alles toegevoegd en dan heb ik het voornamelijk over suikers en andere onnatuurlijke zoetstoffen. Maar was het nou echt zo moeilijk om zelf amandelmelk te maken? Nee dus! Welgeteld 4 ingrediënten zijn er nodig, onder andere water, om een heerlijk smakende, super gezonde melk vervanger te maken! Pure blijheid. En uiteraard wil ik deze melkvervanger heel graag met jullie delen!.

Wat heb je nodig?

Voor een halve liter amandelmelk

  • 100gr geweekte witte amandelen
  • 400 ml water
  • 1 theelepel agavesiroop
  • 1 theelepel vanilleextract

En hoe maak je het?

 

  1. Leg de amandelen de avond van te voren in een afgedekt kommetje in de week. Zorg dat de amandelen goed onder water staan.
  2. De volgende ochtend giet je de amandelen af en doet ze in de blender. Voeg dan het water doe, de siroop en het vanille extract. Laat de blender vervolgens 1 a 2 minuten op volle toeren draaien tot alle noten goed vermalen zijn.
  3. Klaar is je zelfgemaakte amandelmelk: gezond en een stuk minder duur dan in de winkel.

Het is aan te raden om de amandelmelk nog wel even te zeven. Het beste kun je hiervoor een kaas(zeef)doek gebruik, die te koop zijn bij kookwinkels (Dille&Kamille, Habitas). Heb je dat niet en wil je het eerst een keer proberen? Met een fijne zeef lukt het ook wel. Druk dan wel de amandelprut (hihi) heel goed aan om al het vocht eruit te krijgen, je zult dan wel iets minder dan een halve liter overhouden aan dit receptje.

Niet onbelangrijk: Als de amandelmelk gekoeld bewaart, blijft ‘ie zeker 4 dagen goed!

Homemade Amandelmelk

Homemade Amandelmelk

Er zijn 4 reacties op Homemade Amandelmelk

    • Focus On Foodies
      27 september 2014 at 12:09 (3 jaar ago)

      Hi Hedde,
      Ja hoor, als je het direct gebruikt kun je er bijvoorbeeld koekjes mee bakken :-).

      Groetjes,
      Lianne

      Beantwoorden
      • Els
        16 oktober 2015 at 09:20 (2 jaar ago)

        Je kunt de prut ook uitspreiden op een bakplaat en in de oven drogen. Dat werkt prima en je kunt je zo verkregen amandelmeel lang bewaren.

        Beantwoorden
  1. Margriet
    14 december 2014 at 10:39 (2 jaar ago)

    Hai,

    Ziet er goed uit maar ik zelf ben voor ongezoette producten.
    Agave is nogal belastend en harder werken voor de lever.
    In de kookboeken van Rineke Dijkinga kun je daar het eea over lezen.
    Van cashewnoten kun je ook op deze wijze een heerlijke melk maken en supergezond voor mn glutenvrije havermoutpap.

    groetjes,
    Margriet

    Beantwoorden

Geef een reactie