We hebben al heel wat mooie dagen gehad dit voorjaar! Warm, veel zon en dus ideaal weer om lekker te genieten van een ijsje. Hoewel, als je iedere dag een softijsje of kant-en-klaar ijsje eet, is het misschien niet meer zo gezond? Daarom deel ik dit recept met je voor zelfgemaakte kokosijsjes met sinaasappel en mango. Ze zijn zo klaar en super gemakkelijk om te maken. Het enige wat je nodig hebt zijn 3 ingredienten én natuurlijk ijsvormpjes.
Recept
Lekkere zelfgemaakte vegan ijsjes gemaakt van kokos, sinaasappel en mango.
Gang | Nagerecht, Tussendoortje |
---|---|
Keuken | Nederlands |
Porties | 8 ijsjes |
Bereidingstijd | 10 min |
---|---|
Vriestijd | 8 uur 0 min |
Totaal | 8 uur 10 min |
Deze kokosijsjes zijn hartstikke gezond. Ze bevatten niet alleen geen toegevoegde suikers, maar zijn ook nog plantaardig. Natuurlijk kun je ook andere typen plantaardige yoghurt gebruiken, of ‘gewone’ yoghurt als de ijsjes niet perse vegan hoeven te zijn. Doordat er tegenwoordig zoveel plantaardige producten te krijgen zijn, vind ik het nog maar een kleine moeite om recepten plantaardig te maken. Net zo lekker en het geeft me een veel fijner gevoel!