risotto met prei, zeevruchten en avocado

Lente risotto met prei, avocado en zeevruchten

Dat de lente officieel begonnen is, mag van mij uitgebreid gevierd worden. Ik ben zeker wel een wintermens en vind het heerlijk om met de kou op mijn wangen een flink stuk te wandelen. Maar na verloop van tijd wil mijn lijf gewoon weer een zonnetje en buitenbarbecueen en op het dakterras zitten tot laat in de avond. Nu de lente er weer is, komt dat een stapje dichterbij, jeej! En dat vier ik met deze lente risotto met prei, avocado en zeevruchten. Niet te machtig, wel lekker vol van smaak.

risotto met prei, zeevruchten en avocado

risotto met prei, zeevruchten en avocado

risotto met prei, zeevruchten en avocado

risotto met prei, zeevruchten en avocado

Risotto vind ik heerlijk comfort food. En zonder de toevoeging van klodders roomboter en kilo’s kaas, is het best een puur gerechtje. Ik vind de smaak van risotto met mosselen en garnalen samen met prei ook echt een lekkere combi. En zeg eens eerlijk, het ziet er toch heerlijk uit? Dus lekker wegsmikkelen maar :-).

Wat heb je nodig 

Voor 2-3 personen

  • 1 prei, fijngesneden
  • 200 gram risottorijst
  • 650 ml bouillon
  • 200 gram zeevruchten, bijv. mosselen en garnalen
  • 1 citroen
  • 1 teentje knoflook
  • 1 sjalot
  • 1 avocado
  • verse dille
  • optioneel: zalmeitjes ter garnering

Hoe maak je het?

  1. Zet in een aparte pan de bouillon op.
  2. Snijd de prei in fijne ringen. Snipper de sjalot en snijd de knoflook fijn. Doe wat olie in de pan en fruit de sjalot en knoflook aan. Doe er dan de risottorijst bij en laat een paar minuutjes bakken (roer af en toe door).
  3. Voeg dan de fijngesneden prei toe. Bak even mee. Voeg dan een flinke laag bouillon toe, tot de rijst compleet bedekt is. Als het vocht bijna helemaal is toegenomen, voeg je weer twee soeplepels bouillon toe. Herhaal dit tot de risotto gaar is (even proeven) of de bouillon op.
  4. Doe wat olie in een koekenpan en bak daarin kort de garnalen en mosselen (ongeveer 5 minuutjes).
  5. Snijd de avocado in plakken of in blokjes, net wat je handiger vindt.
  6. Voeg het sap van een halve citroen toe aan de risotto en rasp een klein beetje citroenschil door de risotto. Doe er nu een paar takjes verse dille doorheen.
  7. Schep de risotto op een bord. Doe op elke portie een halve avocado in stukjes en verdeel de zeevruchten over de borden. Garneer met verse dille en eventueel zalmeitjes. Enjoy!
risotto met prei, zeevruchten en avocado

risotto met prei, zeevruchten en avocado

Geef een reactie