linzen met wortel, pompoen en gegrilde aubergine puree

Linzen met wortel, pompoen en gegrilde aubergine puree

De pompoen is echt zo’n groente die typerend is voor dit seizoen. Ik ben verliefd op de prachtige oranje kleur en de smaak van geroosterde pompoen uit de oven. Perfect voor bij de oranje en gele blaadjes die buiten door de tuin zwerven. Voor deze vegetarische maaltijd met linzen, wortel, pompoen en gegrilde aubergine puree, hoef je niet veel te doen. Snijd enkel de pompoen en aubergine in stukjes, doe die in de oven en ga op je gemak even wat anders doen. Daarna staat in 10 minuten een gezond en vezelrijke maaltijd voor groenten op tafel.

linzen met wortel en pompoen

linzen met wortel en pompoen

linzen met wortel en pompoen

linzen met wortel en pompoen

Wat ik zelf ook prettig vindt is om in het weekend alvast de groenten te grillen, zodat ik dan op maandag of dinsdag uit mijn werk snel het eten op tafel kan zetten. Ideaal. Naast vegetarisch is dit gerecht ook glutenvrij. Ik gebruik een maaltijd van Zonnatura, met voorgekookte linzen en wortelen. Als ik dan de groenten al gegrild heb, hoef ik alleen nog de maaltijd te verwarmen en dat is zo gebeurd.

Linzen met wortel maaltijd

Linzen met wortel maaltijd

Sowieso fijn aan de maaltijden van Zonnatura dat ze biologisch zijn en er geen allergenen aan zijn toegevoegd. Deze variant met linzen en wortel bevat linzen, wortelen, zonnebloemolie en zout. Dat is het. En omdat de linzen en wortel al voorgekookt zijn, hoef je de maaltijd alleen nog op te warmen in een pannetje of in wat kokend water. Met de twist van de pompoen en de gegrilde aubergine puree en yoghurt heb je een ontzettend smaakvolle en gezonde maaltijd voor als je doordeweeks weinig puf hebt om te koken.

Wat heb je nodig?
Voor 2 personen

  • 1 pakje linzen met wortel van Zonnatura
  • 1 kleine fles pompoen
  • 1 aubergine
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel Griekse yoghurt (of schapenyoghurt)
  • 1 theelepel gemalen komijnzaad
  • 1 citroen
  • zout en peper
  • paar blaadjes verse koriander

En hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 200 graden

  1. Snijd de fles pompoen in kleine blokjes; de schil hoeft er niet af. Doe hetzelfde met de aubergine.
  2. Leg de stukjes pompoen en aubergine (wel gescheiden) op een met bakpapier beklede bakplaat en doe er lekker wat olijfolie, zout en peper overheen. Heb je tijm in huis? Mag er ook bij! Laat 50-60 minuten in de oven staan.
  3. Doe de stukjes aubergine in een foodprocessor met een eetlepel olijfolie, het sap van 1 citroen, het komijnzaad en flink wat zout en peper. Maal fijn. Proef even en breng eventueel op smaak met wat komijnzaad.
  4. Verwarm de linzen met wortel volgens de aanwijzingen op de verpakking in een pan.
  5. Doe de linzen met wortel op een bord, schep hier de pompoen doorheen. Hierop gaat een flinke schep gegrilde aubergine puree en een eetlepel Griekse yoghurt. Maak af met wat koriander (als je dat lekker vindt).
Vegetarische maaltijd met linzen, pompoen, wortel en aubergine puree

Vegetarische maaltijd met linzen, pompoen, wortel en aubergine puree

In samenwerking met Zonnatura.

Er zijn 4 reacties op Linzen met wortel, pompoen en gegrilde aubergine puree

  1. Marlotte
    14 november 2015 at 08:16 (3 jaar ago)

    Ik heb de nieuwe producten van Zonnatura al een aantal keer voorbij zien komen en ze zien er goed uit! Ook al ben ik totaal niet van de pakjes en zakjes. Mmm, die puree klinkt goed zeg!

    Beantwoorden
  2. Annelies
    24 november 2015 at 18:50 (3 jaar ago)

    Zo heerlijk, Al twee keer gemaakt. Ook lekker met huttenkäse, daar doe ik dan de koriander door maar ook citroen, platte peterselie, peper en zout.

    Beantwoorden
  3. angelique
    13 februari 2016 at 15:58 (3 jaar ago)

    met het sap vd hele citroen wedrt het heel zuur bij mij,niet lekker.

    Beantwoorden
    • Focus on Foodies
      17 februari 2016 at 10:37 (3 jaar ago)

      Oh da’s zonde Angelique, goed dat je het laat weten! Misschien beter beginnen met een halve citroen, ik houd zelf wel van citroen en ben misschien te fanatiek geweest in mijn recept 😉

      Groetjes, Lianne

      Beantwoorden

Geef een reactie