review Crock-Pot slowcooker kip

Malse kip uit de Crock-Pot slowcooker

Lekker vlees is wel aan mij besteed, stoofvlees in het bijzonder; heerlijk vind ik vlees dat uren gegaard heeft op een lage temperatuur. Vaak is dat wel behoorlijk wat gedoe en vind ik het niet prettig om het vuur aan te laten staan als ik zelf niet thuis ben. De slowcooker, die zo’n traditionele stoofpan eigenlijk vervangt, is al een tijdje steeds populairder aan het worden in Nederland. Met de Crock-Pot slowcooker ontdekte ik hoeveel mogelijkheden zo’n slowcooker wel niet heeft. Op het menu staat vandaag een hele kip, 6 uur lang gegaard op lage temperatuur. Smullen! En we maakten deze keer een video review, zodat je goed kunt zien hoe de Crock-Pot werkt. 

Het fijne van een slowcooker is dat je ’s ochtends, bijvoorbeeld voordat je gaat werken, het gerecht panklaar maakt, je de timer instelt en het gerecht wordt in de tussentijd bereid. Je hoeft dus niet thuis te blijven, maar kunt gewoon naar je werk gaan en bij thuiskomst komen de heerlijke geuren je al tegemoet bij de voordeur en je kunt gelijk aan tafel. Mits je natuurlijk de bijgerechten ook al klaar hebt ;-). P.s: Benieuwd naar het toetje waar het in de video over hebben? Dat komt volgende week online en is ZO lekker!

Crock-Pot slowcooker

Crock-Pot slowcooker

Crock-Pot stoofkip

Crock-Pot stoofkip

Met de Crock-Pot is het niet nodig om boter of olie te gebruiken voor het vlees en dus kun je het vlees in zijn eigen vet klaarstoven. Ideaal voor gezonde gerechten. Dit model heeft een timerfunctie waarmee de bereidingstijd is in te stellen van 30 minuten tot 20 uur. Het apparaat telt de minuten af en schakelt automatisch over naar de warmhoudstand wanneer de tijd om is. Je hoeft dus niet per se thuis te zijn op dat moment. Een extra bijkomstigheid van de saute-functie is dat je de pan kort op het vuur kan zetten om vlees aan te braden of in de oven doen.

tijd en temperatuur instellen crock pot

Tijd en temperatuur instellen werkt heel makkelijk

Doordat de Crock-Pot zo groot is (6 liter, voor 4 tot 6 personen) past er een hele kip in.

Recept voor hele biologisch kip

Wat heb je nodig?

  • 1 biologische kip
  • 1 ui
  • handjevol salie
  • tijm
  • 4 teentjes knoflook

En hoe maak je het?

  1. Snipper de ui fijn, snijd de knoflook in plakjes en pluk de blaadjes salie fijn. Houd ⅓ van de knoflook apart. Hussel de overige knoflook, ui en salie samen met de tijm door elkaar.
  2. Stop dit mengsel in de kip en bind de poten vast. Smeer de bovenkant in met een klein beetje olie, en sprenkel er nog wat salie en tijm bovenop. Doe ⅓ van de knoflook die je apart hebt gehouden dan onder het velletje van de kip.
  3. Doe de kip in de Crock-Pot, stel de timer in op 6 uur op stand 2. Na twee uur kun je het vocht dat uit de kip komt over de kip gieten en dit na twee uur nog eens herhalen. Maak er bijvoorbeeld zoete aardappelfrietjes uit de oven bij en een frisse salade met avocado.

De kip was heerlijk mals en viel zo van het bot zonder gedoe of te hoeven kluiven. Ik ben ontzettend enthousiast over deze slowcooker en de mogelijkheden die deze pan heeft. Ik wil deze zomer ook nog spareribs maken en het populaire pulled pork dat ik vorig jaar vaak at op vakantie in Florida.

Kip na 3 uur - Crock-Pot

Kip na 3 uur – Crock-Pot

Ontzettende malse kip na 6 uur in de Crock-Pot

Ontzettende malse kip na 6 uur in de Crock-Pot

De prijzen van de verschillende Crock-Pot modellen variëren van €49 tot €149, afhankelijk van inhoud en functionaliteit. De Crock-Pot CR-011 die wij testten kost €129,- en is verkrijgbaar bij de betere speciaalzaken en online.


Door Jennifer. Ik ben Jennifer, 27 jaar, en een collega van Lianne. Al voordat Lianne mijn collega werd, kende ik haar site en ik vind het een hele eer om nu voor Focus on Foodies te mogen schrijven. Ik eet zelf sinds april 2014 grotendeels suikervrij, ik leef gezond en sport veel en daardoor ben ik nu al zo’n 38 kilo lichter. Ik blog hierover op mijn eigen site: http://www.jennifit.nl

Er is 1 reactie op Malse kip uit de Crock-Pot slowcooker

  1. Karen
    27 november 2015 at 21:47 (3 jaar ago)

    Heb vandaag jouw recept van kip in slow-coocker klaargemaakt. De smaak was zalig en de kip was heel mals maar ook iets te droog, vooral de borststukken. Ik heb een slow-coocker die ik ‘low’, ‘high’ of ‘aut’ kan zetten. Ik heb de kip 7,5 uur op ‘low’ gezet. Zou het iets te lang opgestaan hebben?

    Beantwoorden

Geef een reactie