Noedelsoep met garnalen

Noedelsoep met garnalen

Noedelsoep met garnalen

Noedelsoep met garnalen

En ja hoor, we hebben weer een vervanger voor een tarweproduct. Ik ben de nieuwe vaste klant van een fijne Aziatische groothandel in Amsterdam, waar ze serieus tientallen soorten rijst spaghetti, noodles, flakes, cakes, meel hebben. Ik zou nog wel even door kunnen gaan. Het lijkt mij leuk om binnenkort een post te maken met foto’s van allerlei (rijst)vervangers voor reguliere tarweproducten en die vind je daar volop.
Zo staat mijn voorraadkast tegenwoordig vol met veel van dit soort verschillende rijstproducten zodat ik lekker kan variëren.

Deze noedelsoep met garnalen maakte ik op een koude zondagavond in maart. Eigenlijk vooral omdat het zo snel en makkelijk was en ik verwachtte dan ook geen culinair hoogstandje. Maar wat was het lekker! Vooral het komijnzaad geeft een Oosters tintje aan deze rijke soep, die tegelijkertijd licht is maar toch ook vullend door de mihoen. Daarnaast is het een supersnel gerecht; het stond binnen 10 minuten op tafel. Dus ook als je een lange dag hebt gehad en uit je werk snel wat makkelijks wilt koken, is dit een gezonde en lekkere keuze!

Uiteraard kun je de gistvrije bouillonblokjes vervangen door gewone, indien je dat makkelijker vindt. Uit gemak gebruikte ik voor deze soep een voorverpakt pakket nasi/bami groenten en dat combineerde heel goed met de andere smaken in het gerecht.

Wat heb je nodig?

Voor 2 personen

  • 100 gram garnalen
  • 200 gram mihoen
  • 400 gram gesneden groenten (bijv. nasi/bami pakket)
  • 3 (gistvrije) bouillonblokjes
  • 100 gram tauge
  • 1/2 rode peper
  • gemalen komijnzaad
  • paprikapoeder
  • 2 teentjes knoflook
  • zout en peper

En hoe maak je het?

  1. Breng ongeveer 1,5l water aan de kook in een grote pan. Doe hierin 3 bouillonblokjes.
  2. Zodra het water kookt doe je er de gesneden groenten, mihoen en garnalen bij. Laat dit een paar minuten koken, tot de garnalen roze zijn gekleurd.
  3. Voeg wat komijnzaad, paprikapoeder, zout en peper toe. Pers de knoflook in de soep en snijd de rode peper in ringetjes en doe in de soep. Laat dit nog ongeveer 2 minuten koken. Proef of de soep naar je smaak is en voeg anders nog wat kruiden toe naar smaak; het is jouw soep!
  4. Voeg als laatste nog de tauge toe, zodat die lekker knapperig blijft. Serveer direct.

Als je geen suikerallergie hebt, is het lekker om de noodle soup met wat gebakken uitjes te serveren. Dit geeft het nog een knapperige bite.

Eet smakelijk!

Noedelsoep met garnalen

Noedelsoep met garnalen

Er zijn 6 reacties op Noedelsoep met garnalen

  1. Anja
    6 april 2013 at 17:48 (5 jaar ago)

    Beste Focus on Foodies,

    Ik heb dit recept vandaag ook gemaakt en we hebben er heerlijk van genoten! Heerlijk recept weer!

    Groet,

    Anja

    Beantwoorden
  2. Kim
    9 april 2013 at 12:48 (5 jaar ago)

    Gister heb ik dit recept gemaakt en het was heerlijk!
    Ik heb nog wat over, dus ik kan het vanavond weer eten :)

    Liefs,

    Kim

    Beantwoorden
  3. Anita
    10 april 2013 at 09:33 (5 jaar ago)

    Wat een heerlijk recept! Het was makkelijk om te maken en heel lekker om op te eten :-) En je kunt het zo pittig/smaakvol maken als je zelf wilt. Echt een aanrader!

    Liefs Anita

    Beantwoorden
  4. Johanna
    10 februari 2015 at 07:46 (3 jaar ago)

    Dit lijkt veel op een recept dat ik vaker maak, alleen vervang ik de helften het water door kokosmelk. Heb er wel een vraag over: is mihoen niet, net als witte pasta, een afrader bij suikervrij eten?

    Beantwoorden
    • Focus On Foodies
      11 februari 2015 at 09:33 (3 jaar ago)

      Hi Johanna,
      Met kokosmelk is ook erg lekker; net wat voller van smaak. Tja, mihoen bevat niet super veel vezels en je kunt wellicht beter boekweitnoedels pakken als je die hebt, maar eens in de zoveel tijd een keer mihoen eten wanneer je suikervrij eet, is niet erg. Het is alsnog een erg lichte maaltijd, dus geen koolhydraten-overload :-).

      Groetjes,
      Lianne

      Beantwoorden
  5. Kim
    4 januari 2016 at 21:47 (2 jaar ago)

    Welke bouillon gebruiken jullie als basis?

    Beantwoorden

Geef een reactie