Boerenkool omelet met zalm

Omelet met boerenkool en zalm

Al die ophef over superfoods de laatste tijd; ik snap het niet. Het is niets meer dan een term voor producten met een bijzonder hoge voedingswaarde en superfoods zijn juist een goede aanvulling op een gezond eetpatroon. Ik eet al gezond, maar het shotje tarwegras wat ik ’s ochtends neem geeft mijn huid en darmflora een boost. En superfood hoeft ook niet altijd exotisch te zijn of van ver te komen. Ons eigen oer-Hollandse boerenkool is ook een superfood; het is rijk aan vezels, ijzer, vitaminen, mineralen, magnesium en calcium. En daarnaast super lekker! Iedere vrijdag maak ik deze snelle Omelet met boerenkool en zalm in minder dan 10 minuten. Da’s pas gezond fast food ;-).

Vrijdag is bij ons namelijk traditioneel ‘pizza-dag’. Sinds ik tarwevrij/glutenvrij eet, maak ik mijn pizza’s altijd zelf. Dat kost net even wat meer tijd dan ik soms wil en waar ik zin in heb na een lange dag werken en daarom is deze boerenkool omelet met zalm een hele lekkere plaatsvervanger. Je kunt ‘m zo eten of de omelet serveren op een glutenvrij geroosterd broodje of op een cracker. Allebei heerlijk, de één is een wat lichtere maaltijd dan de ander.

Boerenkool omelet met zalm

Boerenkool omelet met zalm

Boerenkool omelet met zalm

Boerenkool omelet met zalm

 

Zoals ik al zei is je omelet in minder dan 10 minuten klaar. Wat zeg ik, eigenlijk denk ik dat je het in 5 minuten ook wel red.

Wat heb je nodig:

  • 2 tot 3 eieren
  • 2 flinke handen boerenkool
  • 75 gram gerookte (of verse gewone) zalm
  • snuf zout
  • snuf (knoflook)peper
  • beetje gedroogde of verse dille
  • beetje gedroogde oregano
  • eventueel 2 sneetjes (glutenvrij) brood

En hoe maak je het?

  1. Kluts de eieren. Doe wat olijfolie of kokosolie in de pan en bak hierin heel kort de boerenkool (1 a 2 minuten), terwijl je het goed omschept.
  2. Doe de geklutste eieren bij de boerenkool en draai wat met de pan zodat de boerenkool bedekt wordt.
  3. Voeg nu de kruiden toe en rooster eventueel je broodjes.
  4. Als de omelet mooi goudbruin is, leg je als allerlaatste de plakjes zalm op de omelet; deze moeten niet teveel garen. Haal de omelet van het vuur en serveer.

 

Er zijn 9 reacties op Omelet met boerenkool en zalm

  1. Healthcoach Hanneke
    17 maart 2014 at 11:57 (3 jaar ago)

    Wat een geweldig (en healthy :-)) gerecht!
    Een super fijn diner en wat ik direct dacht: ook makkelijk mee te nemen als lunch.
    Hmmm

    Beantwoorden
  2. Petra
    17 maart 2014 at 19:46 (3 jaar ago)

    wat een aparte combinatie, erg gewaagd….., maar het zal vermoedelijk verrassend smaken…

    Beantwoorden
  3. Marco
    19 maart 2014 at 17:35 (3 jaar ago)

    De foto geeft niet aan dat je de geklutse eieren over de boerenkool legt. Op foto legt de boerenkool op de geklutste eieren

    Beantwoorden
  4. Sandra
    19 maart 2014 at 19:16 (3 jaar ago)

    Heerlijk!! En lekker snel. Dank je wel voor de tip!!

    Beantwoorden
  5. Erik
    3 april 2014 at 17:22 (3 jaar ago)

    ik ga het zo klaar maken voor vier personen. Zal morgen aangeven hoe het bevallen is…. :-)

    Beantwoorden
  6. Michael Kattenberg
    13 april 2014 at 14:49 (3 jaar ago)

    Ik bak de zalm altijd eerst, dan boerenkool + andere groenten, lekker doorbakken, wat spek ook, en dan 3 eieren. Heerlijk.

    Beantwoorden
  7. Gwen
    28 december 2014 at 13:41 (3 jaar ago)

    Met een peuter van 2 die af en toe heel moeilijk eet, vandaag dit recept gemaakt (zonder de zalm, amper zout). Kleine mee laten helpen, en zowaar alles opgegeten! Dus ook een aanrader voor de kleintjes om wat groene vitamines binnen te krijgen. Dank voor de inspiratie!

    Beantwoorden
    • Focus On Foodies
      30 december 2014 at 22:17 (3 jaar ago)

      Hi Gwen,
      Wat goed! Fijn dat je peuter het ook zo lekker vond, dan is dit recept vast en zeker een blijvertje ;-)! Leuk dat je het even laat weten.

      Groetjes,
      Lianne

      Beantwoorden
  8. Alwin
    7 mei 2017 at 01:16 (3 maanden ago)

    Ik heb toevallig de combinatie zalm, omelet met boerenkool ontdekt. Lekker en voedzaam.

    Beantwoorden

Geef een reactie