oosterse tongrolletjes

Oosterse tongrolletjes

Creatief zijn in de keuken en lekker experimenteren. Ik houd ervan, jij ook? Maar wel zo fijn als het uiteindelijke gerecht dan niet ál te veel werk is. Niet te ingewikkelde ingredienten en niet een al te moeilijke bereidingswijze. Want zeg eerlijk: als je niet zeker bent of een gerecht wel lukt, sta je niet altijd met een gerust hart in de keuken. Met deze oosterse tongrolletjes hoef je je daar geen zorgen om te maken. Het is een heel smaakvol voorgerecht, weer eens wat anders en het zal zeker niet mislukken!

Deze oosterse tongrolletjes zijn een heerlijk voorgerecht, boordevol smaak en ook nog eens gemakkelijk te maken. Krijg je gasten te eten? Dan kun je alles ’s middags al voorbereiden. Als je gasten er dan ’s avonds zijn, hoef je alleen nog de laatste puntjes op de i te zetten. Dat betekent dat je extra veel tijd hebt om lekker met je visite te kletsen. Want dat is naast lekker eten óók belangrijk, toch? 😉

Wil je ’s middags al aan de gang? Doorloop dan stap 1 t/m 3 van ‘hoe maak je het’ onderaan deze pagina. ’s Avonds verwarm je dan opnieuw de ‘saus’ en verdeel je dit over de tongrolletjes. Daarna hoeft de vis alleen nog even in de oven. Kind kan de was doen!

oosterse tongrolletjes met nori en sojasaus

oosterse tongrolletjes met nori en sojasaus

oosterse tongrolletjes met nori en sojasaus

oosterse tongrolletjes met nori en sojasaus

Wat heb je nodig?
Voor 2 personen

 • 2 tongfilets
 • 2 norivellen
 • 1 bosui
 • 1 tomaat
 • 1 eetlepel sherryazijn
 • 1 eetlepel olijfolie
 • 1 eetlepel tamari of sojasaus (gewone sojasaus is niet glutenvrij)
 • wasabi naar smaak

En hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 180 graden.

 1. Rol de tongfilets op, fixeer met satéprikkers en zet met de open kant naar boven in een kleine ovenschaal. Zet in de koelkast.
 2. Verwijder het vruchtvlees uit de tomaat en zorg dat je het vocht en de pitjes opvangt/bewaart. Snijd de tomaat in kleine blokjes. Snijd de bosui fijn en knip de norivellen in stukjes.
 3. Verwarm in een pannetje de olijfolie met sherryazijn en tamari. Voeg naar smaak wasabi toe en proef of het niet te pittig is. Let op dat het mengsel niet gaat koken. Voeg de bosui, tomatenblokjes en nori toe en roer door. Haal dan van het vuur.
 4. Verdeel het mengsel over de tongrolletjes en breng nog licht op smaak met zout en peper. Zet 20 minuten in de oven en serveer de tongrolletjes warm.
Oosterse tongrolletjes

Oosterse tongrolletjes

Geef een reactie