Over mij

Benieuwd naar het gezicht achter Focus on Foodies?
Mijn naam is Lianne van Heeswijk, een 27-jarige foodie uit Lisse met een passie voor koken, die haar passie wel heeft moeten aanpassen aan de eisen van haar lichaam.

Mijn lichaam blijkt suiker en tarwe niet goed te kunnen verdragen. Het heeft voor mij tot gevolg dat ik last krijg van enorme buikpijn, uitslag, migraine en vermoeidheidsklachten. Na jarenlang van alles geprobeerd te hebben om van mijn klachten af te komen, van huis-tuin-en-keukenmiddeltjes tot dermatologen, had ik een afspraak voor Bioresonantie. Hier wordt je hele lichaam als het ware doorgemeten en kan een ervaren behandelaar zien waardoor klachten worden veroorzaakt of waardoor je lichaam uit balans raakt. Mij werd aangeraden geraffineerde suiker, koemelk en tarwe een tijd te laten staan en binnen drie weken was een groot deel van mijn klachten zo goed als verdwenen. Bizar! Ontzettend opgelucht was ik, maar ik stond ook voor een enorme uitdaging.

Suiker, tarwe en melkproducten bleken in mijn geval ‘verboden’ producten..

Suiker, tarwe en melkproducten bleken in mijn geval ‘verboden’ producten. Als je dol bent op lekker eten is het een behoorlijke opgave om dit te mijden! Ook het vinden van recepten zonder deze drie ingredienten bleek praktisch onmogelijk. Het is vaak óf-óf: óf geen tarwe, óf geen suiker. Daarom besloot ik zelf de keuken in te duiken en mijn eigen recepten te bedenken.

Ik hoop met Focus on Foodies mensen te inspireren. Mensen met een voedselallergie, maar bovenal mensen met een interesse in een gezonde lifestyle. Geniet van alle fijne foodies! Ik ontvang heel graag jullie feedback, dus laat vooral reacties achter.

Groetjes, Lianne!

P.S. Heb je vragen, opmerkingen of wil je gewoon een berichtje sturen? Neem gerust contact met mij op!

Er zijn 58 reacties op Over mij

  1. Ellen
    13 maart 2013 at 12:15 (4 jaar ago)

    Wat een leuk blog! Ik lees mee. Probeer nu zelf zuivel (koe) te vermijden omdat ik vermoed dat daar mijn acne vandaan komt. Vooralsnog gaat dat goed.
    Ik ben altijd op zoek naar gezondere recepten, leuk om de jouwe te lezen!

    Beantwoorden
    • focusonfoodies
      14 maart 2013 at 11:07 (4 jaar ago)

      Hi Ellen,

      Dankjewel! Valt toch vies tegen he, om ineens dan alles met zuivel te vermijden? Zoals je waarschijnlijk al gezien had, drink ik zelf ook geen koemelk. Het is makkelijk te vervangen door bijv. sojamelk, amandelmelk of havermelk. Amandelmelk kun je heel makkelijk zelf maken, veel goedkoper :-).
      Hoop dat je wat aan de receptjes hier hebt en ik hoop dat het vermijden van koemelk voor jou gaat helpen!

      Lianne

      Beantwoorden
    • Ellen
      15 september 2014 at 21:10 (3 jaar ago)

      Ik heb bij mij ook gemerkt dat er een link is tussen zuivel en acne. Jammer dat ik dat niet eerder heb ontdekt. Had ik waarschijnlijk een leukere puberteit gehad….

      Beantwoorden
    • Agnès
      3 december 2015 at 21:01 (1 jaar ago)

      Wat een leuke blog is dit. Ik mag geen suiker en ik zie hier leuke recepten. Ik ben op jouw blog gekomen door jouw review over de magimix 3200 xl. Ben benieuwd naar jouw recepten met de magimix?

      Beantwoorden
    • Anne
      21 september 2016 at 06:14 (7 maanden ago)

      Hoi Lianne,
      Mijn zoon mag geen conserveringsmiddel, smaakversterker of suiker want daar is hij allergisch voor, ook drinken we geen melk. Ik ben blij met je recepten. De nieuwste zijn de havermoutkoekjes met chocolade, die lijken me echt heerlijk. Wanneer voeg je nu de banaan toe in het recept?
      Dank je wel.
      Groetjes van Anne

      Beantwoorden
      • Focus on Foodies
        21 september 2016 at 07:33 (7 maanden ago)

        Hi Anne,
        Wat fijn om te horen dat de recepten je inspireren. In de video bij het recept zie je precies welke stappen je moet volgen.
        Groetjes, Lianne

        Beantwoorden
  2. Manon
    14 maart 2013 at 11:03 (4 jaar ago)

    Fijne blog heb je, ik ga zeker wat recepten uitproberen :)

    Beantwoorden
    • focusonfoodies
      14 maart 2013 at 11:23 (4 jaar ago)

      Dankjewel Manon,
      Ik hoop dat receptjes je bevallen en ik hoor natuurlijk graag hoe alles gesmaakt heeft 😉

      Groetjes,
      Lianne

      Beantwoorden
  3. Jet
    20 maart 2013 at 14:57 (4 jaar ago)

    Ha Lianne,

    Wat leuk, zeg, een blog! Ik ga jouw recepten in de gaten houden aangezien ik zelf glutenallergie heb. Succes:)

    Jet

    Beantwoorden
    • focusonfoodies
      21 maart 2013 at 12:16 (4 jaar ago)

      Hi Jet,

      Dankjewel! Vervelend zeg dat je een glutenallergie hebt. Hopelijk kun je toch lekker bakken&eten met mijn recepten. Let wel op, niet alles is specifiek glutenvrij, maar ik zet dit er dan (vrijwel) altijd bij :-) Veel kookplezier!

      Groetjes,
      Lianne

      Beantwoorden
  4. Marieke
    25 maart 2013 at 13:22 (4 jaar ago)

    He Lianne! Super leuke blog! Mijn schoonzusje ervaart gelijke klachten als jou en moet daardoor ook al jaren op haar eetpatroon letten. Ik heb je blog naar haar doorgestuurd en we gaan binnenkort een paar van je (erg welkome) recepten uitproberen! 😉
    Liefs en succes met je blog!

    Marieke (ex-BC’er ;-))

    Beantwoorden
    • focusonfoodies
      25 maart 2013 at 17:58 (4 jaar ago)

      Hi Marieke,
      Leuk om van jou een reactie te krijgen!
      Vervelend dat je schoonzusje ook zulke klachten heeft. Hopelijk heeft voeding voor haar wel een zelfde werking als voor mij, namelijk dat de klachten verminderen. Ik ben blij dat jullie wat aan de recepten hebben en ik ben heel benieuwd wat jullie ervan vinden!

      Liefs,
      Lianne

      Beantwoorden
  5. Fons Slijpen
    4 april 2013 at 13:23 (4 jaar ago)

    Top site, ga zeker het doorvoeren in mijn catering bedrijf! Ik krijg steeds meer aanvragen voor glutenvrij gerechten. mvg Fons, Bob+Bill catering

    Beantwoorden
  6. Jolanda Pol
    11 november 2013 at 00:53 (3 jaar ago)

    Way to go Lianne, heb geen allergie of zo, maar vind het zo goed van je dat je dit bent begonnen! Gr. Jolanda

    Beantwoorden
    • Focus On Foodies
      13 december 2013 at 18:27 (3 jaar ago)

      Dankjewel Jolanda!

      Beantwoorden
  7. Petra
    13 november 2013 at 01:15 (3 jaar ago)

    Ik blijf lezen op jouw blog!!! Ben zelf niet allergisch voor tarwe of suiker maar ben suiker en koolhydraten sinds bijna 1 jaar al heel erg aan het beperken omdat ik zoveel hoofdpijn(migraine) en me gewoon heel vaak “oud” voelde….(ik ben 42!)….en ik moet zeggen….ik voel me zoveel beter! Soms wel eens de neiging om terug te vallen maar de klachten komen dan zo snel terug dat ik snel weer “streng” ga doen. Vanwege de huidproblemen én hoofdpijnen van mijn dochter (15/acné achtige klachten) wil ik uitproberen om zoveel mogelijkde geraffineerde suikers en zuivel uit haar voeding te gaan halen om te kijken of het verbeterd. En toen….kwam ik op jouw site! Wat een heerlijke recepten! Mijn dochter zegt”mam als jij tussendoortjes vindt die én goed vullen én heel lekker zijn zonder suiker….dan wil ik het best proberen! As weekend dus naar de natuurwinkel en inkopen doen! Heb jij nog een supersnacktip die goed in de smaak zal liggen bij pubers die gek zijn op chocola?
    Groetjes !!
    Petra

    Beantwoorden
    • Focus On Foodies
      13 december 2013 at 18:27 (3 jaar ago)

      Hoi Petra,
      sorry voor mijn late reactie! Wat fijn dat je je nu zoveel beter voelt. Het gaat er uiteindelijk puur om hoe jij je voelt en als jij je beter voelt zonder suiker en koolhydraten is dat gewoon een signaal van je lichaam :-).

      Heb je toevallig het recept voor gezonde chocolade repen al gezien op de site? Dat is echt een ware hit, ook onder mensen die wél gek zijn op suiker (en chocolade ;-)). En sinds gister staat er ook een heerlijk recept online voor Chocolate chip cookies, dat lusten pubers vast en zeker!
      Bedankt voor je mooie woorden en hoop dat je hier nog veel heerlijke recepten zult vinden!

      Groetjes,
      Lianne

      Beantwoorden
  8. Andrea
    17 november 2013 at 01:04 (3 jaar ago)

    Hi Lianne, Ik heb vandaag jouw Bosbessen taart gemaakt en hij is echt heerlijk! Ben heel blij met jouw blog en je inspireert mij in ieder geval zeker! Groetjes, Andrea

    Beantwoorden
    • Focus On Foodies
      13 december 2013 at 18:18 (3 jaar ago)

      Hi Andrea, wat super leuk! Blij om te horen dat de taart en mijn blog zo in de smaak vallen, dankjewel! Hoop dat je ook in de toekomst nog veel inspiratie opdoet hier :-)

      Beantwoorden
  9. Leontine
    24 december 2013 at 15:47 (3 jaar ago)

    Hi Lianne, ik vind jouw recepten super. Ik heb al een jaar of twintig dit probleem,nl geen suiker, geen zuivel en geen gluten. Ik ga straks de bananentaart maken. Dank je wel voor jouw experimenten.
    Groetjes Leontine

    Beantwoorden
  10. Natasja van Kruijsdijk
    18 januari 2014 at 20:21 (3 jaar ago)

    Hoi Lianne!
    Ik kwam hier via via terecht en heb je site even bekeken. Wat een supermooie recepten komen er voorbij hier! Ga er zeker binnenkort een paar van uitproberen. Ga zo door!
    Ik eet sinds een tijdje suikerarm en sinds 2 weken suikervrij. Het bevalt mij ook zeer goed. Ik hoop hiermee klachten zoals migraine, vermoeidheid en spastische darmen te verhelpen. So far so good, ik bruis van de energie en migraine is ook al een paar maanden geleden. Hopelijk blijft het zo. Alleen mijn darmen weten nog niet zo goed hoe en wat, daar heb ik dan ook nog regelmatig last van.
    Maar goed; keep up the good work! Ik zal hier regelmatig even spieken voor lekkere recepten 😉

    Beantwoorden
  11. Lotte
    19 januari 2014 at 21:46 (3 jaar ago)

    Hier word ik blij van :-)

    Beantwoorden
  12. Lies
    12 februari 2014 at 09:11 (3 jaar ago)

    Hai Lianne,
    gisteren heb ik ‘gefunshopt’ naar allerlei meel, olie, suiker en andere dingen die je in je recepten regelmatig gebruikt. Ik heb weer wat geleerd daar in die winkel. Zo kwam ik er achter dat kokosbloesemsuiker hetzelfde is als de ‘good old’ gula djawa die mijn man in indische gerechten gebruikt – die suiker is heerlijk zoet, Yummie!
    Het enige dat ik nog heel graag zou willen weten is wat ik kan gebruiken in plaats van kokosolie, en hoe jij over kokosolie denkt. Wikipedia zegt dat de middelangevetzuren een plus is, maar: ‘Kokosolie / vet bestaat voor meer dan 85% uit verzadigd vet. Dat is het meest van alle vet- en oliesoorten. Verzadigd vet staat bekend om de ongunstige gezondheidseffecten. Zo verhoogt verzadigd vet het slechte LDL- cholesterol. Dit vergroot het risico op hart- en vaatziekten.’
    Zo. En nu ga ik de haverkoekjes met kastanjemeel uitproberen, in hartjesvorm natuurlijk, want het is al bijna Valentijnsdag!

    Beantwoorden
  13. Hazel - Cookie Cottage
    21 februari 2014 at 17:18 (3 jaar ago)

    Hi Lianne, wat is je nieuwe blog supermooi geworden!! Ik krijg via mijn blog ook regelmatig vragen van mensen met allergieën en overgevoeligheden, kon afgelopen week weer iemand blij doorverwijzen naar je site voor nog veel meer ideeën en recepten!

    Liefs, Hazel

    Beantwoorden
  14. Stefanie Klaver
    5 maart 2014 at 17:32 (3 jaar ago)

    Hey Lianne,

    Ik heb je blog ondekt.
    En daar ben ik erg blij mee.
    Ik herken het dat je je beroerd kan voelen als je bepaalde voedingsmiddelen neemt waar je niet tegen kan.
    Ik heb zelf koemelkeiwitallergie.
    En hierdoor moet ik altijd heel goed opletten met wat ik eet en drinkt.
    Ik hoop op koemelkvrije recepten.

    Ga zo door met je blog, ik blijf je volgen.
    Liefs Stefanie.

    Beantwoorden
  15. Myrna van der Molen-Klein
    26 maart 2014 at 12:06 (3 jaar ago)

    Hoi Lianne,

    Ben nu drie maanden bezig met tarwe en suikervrij eten en heb nog twijfel over zuivel, omdat ik nog steeds buikklachten heb. Helaas al jaren een terugkerend probleem. Fijn dat er mensen zijn zoals jij die dingen uitproberen, waardoor mensen zoals ik gebruik kunnen maken van recepten om lekkere dingen te kunnen maken. Ga een weekend weg mijn mij ouders en moet dus wel wat dingen bakken om mee te nemen. Ga zeker wat koekjes maken!
    Heel veel succes met je blog en ik ga je volgen…

    Groetjes van Myrna

    Beantwoorden
  16. irisovergaauw
    7 april 2014 at 09:53 (3 jaar ago)

    Hoi Lianne,
    Ik volg je blog nu al een tijdje met heel veel plezier!
    Ik vond je eigenlijk doordat ik glutenvrij moest gaan eten (lactose kan ik al heel lang niet verdragen) Een geluk bij het ongeluk dus!
    Ik vind je posts echt heel inspirerend, veel goede ideeën en je schrijft leuk! Probeer graag je receptjes uit en ik vind het altijd heerlijk!
    Keep up the good work!:)

    Liefs Iris

    Beantwoorden
  17. Marjolijne
    24 april 2014 at 19:02 (3 jaar ago)

    Van mijn zus, die al een tijdje glutenvrij en suikervrij eet, kreeg ik jouw website door. Ik ben vorige week bij een dietiste/natuurgeneeskundige geweest, na jaren darmklachten en ondergewicht en overvemoeidheid, kwam bij mij ook uit dat mijn lijf niet blij wordt van suiker, tarwe, gist en zuivel. Ik at twee keer daags brood en dat is mijn eerste struikelblok. Ik vind het nog lastig zoeken. Ik ga de recepten zeker even doornemen!

    Beantwoorden
  18. Elizabeth
    7 juni 2014 at 09:51 (3 jaar ago)

    Hoi! Ik vroeg me af of je wel spelt, rogge, gerst en kamut eet? Dus wel gluten maar geen tarwe of eet je het allemaal niet en hoe los je dat dan op qua vervangers? heb al door je recepten gespit, erg handig maar wilde ook het nog even vragen. Groetjes!

    Beantwoorden
  19. Laura
    11 juni 2014 at 12:24 (3 jaar ago)

    Hoi Lianne,
    Sinds kort ben ik begonnen met het geven van mountainbike trainingen. Als ex topsporter en 11 voudig nationaal kampioen geloof ik in de kracht van gezonde voeding. Om andere te inspireren maak ik na afloop van de training wat lekkers voor ze in combi met een gezonde shake voor herstel. Daarvoor haal ik ook inspiratie uit jouw website. Iedereen is erg enthousiast hierover en vraagt me waar ik dat lekkers vandaan haal.
    En dan stuur ik ze door naar jou site.
    Nu is mijn vraag of ik op mijn website een link mag leggen naar jou recepten?

    Mijn site is http://www.ltsports.nl

    Groetjes Laura

    Beantwoorden
  20. lientj3
    6 augustus 2014 at 14:58 (3 jaar ago)

    Hoi Lianne,

    Ik kwam je site tegen toen ik aan het zoeken was naar glutenvrije recepten ter inspiratie voor mijn blog. Sinds kort weet ik dat ik coeliakie heb en ben nu aan het uitvogelen wat ik wel en niet kan eten. Ik heb een lijstje gemaakt met dingen die ik héél lekker vind en wil hier een glutenvrije versie van behandelen in mijn blog. Zo kwam ik dus bijvoorbeeld jouw recept tegen voor glutenvrije pizzabodem. Ik moet deze nog uitproberen en wil het recept en het resultaat dan ook erg graag in mijn blog behandelen. Uiteraard zal ik je naam vernoemen en een link naar je website toevoegen. Hopelijk heb je hier geen problemen mee en vind je het leuk om mijn blog eens te lezen. Ben benieuwd naar je reactie!

    Groetjes,

    Caroline

    Beantwoorden
  21. sniezel
    15 augustus 2014 at 20:21 (3 jaar ago)

    Sinds een jaar volg ik een eetpatroon waaruit ik ook grotendeels tarwe en suiker uit geschrapt heb. Echter is het verdomd lastig om je boodschappenmandje vol te krijgen met producten die niet volgepropt zitten met verborgen suikers en zetmelen. De kaas, eieren en ladingen vlees komen op den duur ook wel de neus uit, en voor de zoete trek wend ik me altijd maar tot belachelijk ongezonde dieetrepen vol kunstmatige zoetstoffen. Ik ben benieuwd naar je blog dus ik lees mee!

    Beantwoorden
  22. Elvira
    17 augustus 2014 at 12:47 (3 jaar ago)

    Hoi Lianne,

    Ik ben zo blij met jouw site!! Heb een dochter die geen gluten mag, ikzelf heb lactose-intolerantie en mijn man en ik willen ook zo min mogelijk suiker nuttigen ivm voelbare pieken en dalen van suiker- en insulinewaarden.

    Dus eigenlijk is heel ons gezin blij met jouw site!
    Geweldig dat je eraan begonnen bent; ik ben van mening dat je hier veel mensen mee helpt!

    Beantwoorden
    • Focus On Foodies
      19 augustus 2014 at 07:32 (3 jaar ago)

      Hi Elvira,
      Ah wat lief, dankjewel voor je reactie. En heel goed om te horen dat jullie met het hele gezin van de recepten op Focus on Foodies genieten; daar doe ik het voor! Ik hoop dat je hier heel veel inspiratie op kunt blijven doen :-).

      Groetjes,
      Lianne

      Beantwoorden
  23. Marijke
    19 augustus 2014 at 15:37 (3 jaar ago)

    Wat een top site, ik moet nu ook tarwevrij en suikervrij gaan eten, de hoofd maaltijd valt wel mee. Maar de tussendoortjes, ontbijt en lunch moesten wel aangepast worden. Hele fijne recepten heb je op je website staan! Ik print ze uit en stop ze in een mapje voor in de keuken. Bedankt & ga zo door! Liefs

    Beantwoorden
    • Focus On Foodies
      20 augustus 2014 at 21:13 (3 jaar ago)

      Hi Marijke,
      Ah dankjewel voor het compliment! Erg leuk te horen en je hebt gelijk; vaak zijn juist de kleinere maaltijden, voor onderweg en tussendoor etc., het lastigst. Hopelijk maakt al het lekkers hier het iets makkelijker voor je om inspiratie op te doen! Zet ‘m op!
      Groetjes,
      Lianne

      Beantwoorden
  24. isabelle
    1 april 2015 at 20:07 (2 jaar ago)

    Hallo,
    Leuke recepten. Ik heb zelf ook een aantal allergieën. Een daarvan is banaan. Nu worden er in heel veel recepten banaan als vervanger gebruikt. Heb je een tip door wat ik de banaan kan vervangen?
    Isabelle

    Beantwoorden
    • Desiree
      3 mei 2015 at 17:05 (2 jaar ago)

      Misschien dadels of mango? Mango is alleen wel veel “natter”, dus of dat altijd geschikt is. Misschien wel in recepten waar vrij veel vocht wordt toegevoegd, want dat zou je dan nietmoeten gebruiken. Dadels worden ook veel gebruikt. En anders misschien suikervrije appelmoes? ( ook makkelijk zelf te maken: appels schillen in kleine stukjes snijden en met een klein beetje water op een heel laag vuurtje zetten. En dan veel geduld )

      Beantwoorden
  25. Suzanne Damman
    17 mei 2015 at 11:55 (2 jaar ago)

    Ik heb zelf ook vla bioresonantie te horen gekregen deze produkten te vermijden. Dus blij met dit blog.

    Beantwoorden
    • Focus On Foodies
      6 juni 2015 at 06:32 (2 jaar ago)

      Vervelend Suzanne, even wennen waarschijnlijk? Maar fijn dat je hier inspiratie kunt opdoen, goed te horen!

      Groetjes,
      Lianne

      Beantwoorden
  26. lora
    26 mei 2015 at 15:04 (2 jaar ago)

    Wat goed van je ontdekking. Ervaar nu soortgelijk iets. Je site is super goed, haal veel lekkere en leuke recepten ervandaan. En benieuwd waar je de bioresonantie hebt laten doen? (kan je dat even mailen?)

    Beantwoorden
    • Focus On Foodies
      6 juni 2015 at 06:24 (2 jaar ago)

      Hi Lora,
      Dankjewel, goed om te horen! Bioresonantie heb ik gedaan bij de Praktijk in Noordwijk; je kunt hen altijd even bellen!

      Groetjes,
      Lianne

      Beantwoorden
  27. Jasper
    29 juli 2015 at 14:48 (2 jaar ago)

    Fantastische website dame! Keep on the good work. Als gezondheidscoach haal ik regelmatig recepten voor mezelf én voor de mensen die ik coach van deze website. Makkelijk geschreven, een goede duidelijke filosofie en het allerbelangrijkst: suiker en glutenvrij!

    Beantwoorden
  28. almondfigtree
    10 augustus 2015 at 17:50 (2 jaar ago)

    Hoi! Wat geweldig dat je je voedselgevoeligheid hebt gevonden en dus kan werken aan herstel! Ik gebruik zelf al jaren geen zetmeel meer en moet dus ook bijna alles zelf maken. Ik heb Bechterew maar ben door mijn zetmeelvrij dieet nu bijna klachtenvrij. Wie had dat gedacht! Dank voor je inspiratie!

    Groetjes, Judith :)

    Beantwoorden
  29. Linn
    21 augustus 2015 at 17:51 (2 jaar ago)

    Ik kwam op je blog omdat ik naar speltpizza’s aan het zoeken was. Leuke (en handige;)) blog, je staat opgeslagen in mijn favorieten! Veel plezier en succces!

    Beantwoorden
  30. Esmeralda
    27 oktober 2015 at 12:29 (1 jaar ago)

    Top site ook weer joh! Ik was ook echt klaar met e-nummers en suikers! eet sinds twee weken zonder en bevalt echt top! veel minder snaaien enzo!
    Bedankt! ook van deze site ga ik aardig wat maken denk ik, ziet er heerlijk uit!

    Beantwoorden
  31. jenny
    27 november 2015 at 17:47 (1 jaar ago)

    Wat een uitkomst je blog! Ik kan ook geen suiker en gluten verdragen en maar kleine hoeveelheden melk. Hartstikke lastig, vooral omdat ik niet van koken en bakken hou, maar nu moet ik wel, gezien de lekkere en snelle recepten op je blog. Voor het eerst in jaren weer eens een lekkere appelcake gegeten en ik heb gesmuld. Bedankt en ga vooral zo door.

    Beantwoorden
  32. Steph
    27 november 2015 at 20:44 (1 jaar ago)

    Hallo,
    Ik heb eerder vandaag te horen gekregen dat mijn lichaam moeilijk gluten aankan, samen met suiker & gist. Bij het zien van de lijst met ‘verboden’ producten zonk de moed me in de schoenen…
    TOT ik deze fantastische blog vond!
    Schitterend werk!!!
    Dank je wel

    Beantwoorden
  33. Kisha
    20 januari 2016 at 18:39 (1 jaar ago)

    Hoi Lianne,
    Wat een leuke website!
    Ik heb al jaren last van eczeem . Kortgeleden heb ik van de homeopaat te horen gekregen dat ik tarwe- en zuivelproducten beter kan vermijden. En zo min mogelijk suiker gebruiken.
    Zuivel vermijden valt nog mee, maar tarwevrij is echt een uitdaging!
    Gelukkig heb ik je website gevonden!! Afgelopen zaterdag de banaan pannekoekjes gemaakt, echt heerlijk!
    Waarschijnlijk zal ik nog veel genieten van je recepten. Super bedankt!!!
    Groetjes, Kisha

    Beantwoorden
  34. Ria Coekelberghs
    6 maart 2016 at 11:06 (1 jaar ago)

    Van tarwe-naar glutenvrij naar paleo. Dit is de weg die ik heb afgelegd. Gelukkig hou ik van koken en experimenteer ik graag in de keuken. Ik zal jouw blog zeker in de gaten houden.

    Beantwoorden
  35. Ali Groot
    8 april 2016 at 16:44 (1 jaar ago)

    Hallo Lianne.
    Heb vandaag de Kerstkoekjes gemaakt.
    En het was bij mij hetzelfde geval als toen ik zandkoekjes maakte, het deeg bleef zo vochtig en is dan zo lastig mee om te gaan…heb wel met wat extra bloem gewerkt maar dan word de buitenkant weer zo meelderig.
    En ik moet het ook echt hebben van de gluten en suikervrije producten.
    Weet jij een oplossing.
    Hartelijke groet Ali.

    Beantwoorden
  36. Ger van Galen
    12 mei 2016 at 10:36 (12 maanden ago)

    Hoi Lianne,
    Ik ben Ger 64 jaar uit Almere
    Ik volg je nu een paar weken en ben zeer ingenomen met jouw Blog.
    Ik ben Hartpatiënt en moet wat gezonder gaan leven, ik weet niet precies hoe ik aan jouw Blog gekomen ben, maar ik ben een groot Fan van jouw foodblog.

    Beantwoorden
  37. Brigitte
    25 juli 2016 at 08:13 (9 maanden ago)

    Vraagje: je noemt je recepten suikervrij, hoe maakt je lichaam verschil tussen kokosbloesemsuiker, agave siroop en geraffineerde suiker?

    Beantwoorden
    • Focus on Foodies
      25 juli 2016 at 15:36 (9 maanden ago)

      Hoi Brigitte,
      Ik maak onderscheid in ‘suikervrij’, sinds een jaar of anderhalf. Als er alleen natuurlijke (fruit)suikers in een recept zitten, hanteer ik de term suikervrij. Zit er kokosbloesemsuiker, agavesiroop of honing in het recept, dan hanteer ik de term ‘zonder geraffineerde suiker’. In oudere recepten (en een aantal jaar geleden dus) maakte ik daar nog niet zo’n onderscheid tussen. In mijn geval merkt mijn lichaam wel degelijk verschil; van geraffineerde suiker krijg ik uitslag en voel ik mij niet fit, terwijl ik dit bij natuurlijke suikers niet ervaar. Daarnaast krijg je vitamines en mineralen binnen uit natuurlijke suikers, die in geraffineerde suikers totaal afwezig zijn. Maar het effect dat suiker heeft op je lichaam, blijft toch persoonlijk.

      Groet, Lianne

      Beantwoorden
      • Brigitte
        28 juli 2016 at 18:47 (9 maanden ago)

        Dank je wel. Dacht dat het niet echt uitmaakt, dat suiker gewoon suiker was.

        Beantwoorden
  38. focusonfoodies
    5 april 2013 at 15:59 (4 jaar ago)

    Hi Fons,
    Wat leuk om dat ook eens vanuit de professionele keuken te horen. Glutenvrij lunchen is nog steeds niet altijd even makkelijk, dus fijn dat jullie het door willen gaan voeren.

    Beantwoorden

Geef een reactie