paasrecept met zalm en roomkaas

Paasrecept: zalm mousse met roomkaas en dille

Bij het schrijven van dit artikel was ik ineens aan het nadenken waar de combinatie Pasen en zalm eigenlijk vandaan komt. Want op een of andere manier is die combi goud en werd ik dit jaar door jullie gevraagd om een zalmreceptje te maken. Ik wilde iets wat simpel te maken is en wat daarnaast gewoon heel lekker is en gemakkelijk te combineren. Deze zalm mousse met roomkaas en dille kun je eten als spread, op bijvoorbeeld een cracker of broodje, maar ook ‘puur’, als klein voorgerechtje.

paasrecept met zalm en roomkaas

paasrecept met zalm en roomkaas

paasgerechtje met zalm en roomkaas

paasgerechtje met zalm en roomkaas

Het valt je natuurlijk meteen op hoe mooi de foto’s zijn! Dat komt omdat Simone’s Kitchen ze gemaakt heeft; ik was bij haar op bezoek en samen hebben we dit lekkere zalmgerechtje gemaakt. Je kunt je vast nog wel herinneren dat ik samen met Simone in Noorwegen een slee-ongeluk had. Ze brak haar ene voet en verbrijzelde haar andere voet en dat heeft tijd nodig om te genezen. Simone is (food)fotograaf en maakt prachtige foto’s, zelfs nu ze even alleen met een rolstoel vooruit komt. Dus ging ik, bewapend met alle ingrediënten, naar haar toe om lekker een middagje te koken.

Wat heb je nodig?

Voor 4 personen 

  • 300 gram gerookte zalm
  • 150 gram roomkaas
  • half bosje dille
  • halve komkommer
  • peper en zout
  • kaviaar of zalmeitjes

En hoe maak je het?

  1. Doe de gerookte zalm in een foodprocessor of gebruik een staafmixer (of snijd de zalm heel fijn), en hak fijn.
  2. Voeg de roomkaas toe en schep door. Hak flink wat dille fijn en voeg deze toe.
  3. Snijd de komkommer in kleine blokjes en voeg ook deze toe. Breng op smaak met zout en peper. Garneer met de zalmeitjes.
  4. Je kunt de zalmmousse als spread of broodbeleg gebruiken, of als klein voorgerechtje serveren. Enjoy!
paasgerechtje met zalm en roomkaas

paasgerechtje met zalm en roomkaas

Er zijn 5 reacties op Paasrecept: zalm mousse met roomkaas en dille

  1. Reny
    19 maart 2016 at 20:15 (3 jaar ago)

    Jaaaa, ik zag het wel, de foto-stijl van Simone! :) Super leuk recept, lijkt mij heerlijk, en fijn dat jullie gezellig een middag de keuken ingedoken zijn!

    Beantwoorden
    • Focus on Foodies
      22 maart 2016 at 19:08 (3 jaar ago)

      Hahaha ja die stijl valt meteen op he ;-). Super leuk, een foodbloggers middagje!

      Beantwoorden
  2. Rachel
    26 maart 2016 at 08:52 (3 jaar ago)

    Hi Lianne,

    Kun je deze salade ook een dag van te voren maken denk je?

    Vriendelijke groetjes,
    Rachel

    Beantwoorden
  3. Focus on Foodies
    26 maart 2016 at 09:19 (3 jaar ago)

    Hoi Rachel,
    Ja hoor! Even goed afdekken en in de koelkast bewaren. Geniet ervan!
    Groetjes, Lianne

    Beantwoorden
    • Rachel
      26 maart 2016 at 09:51 (3 jaar ago)

      Super, dankjewel voor je snelle reactie!

      Beantwoorden

Geef een reactie