Paleo Hamburger

Paleo Hamburgers

Oh oh, wat ben ik blij met dit recept. Wat, paleo hamburgers? Kan toch niet? Wel dus.
Dit is de perfecte vervanger binnen een gezonde levenstijl voor die vieze, vette McDonalds hamburger. Omdat het broodje wordt vervangen door 2 grote portobello’s is er eigenlijk helemaal niets slechts meer aan deze hamburger.
Niet alleen zijn je hamburgers snel klaar, ook de ingredienten zijn makkelijk en simpel. Mijn portobello’s kocht ik trouwens bij de Turkse winkel in de straat; 1 euro per 100 gram. Voor 4 grote portobello’s was ik in totaal 2,50 kwijt, dus het hoeft niet duur te zijn.
Hunker je ook zo naar een ‘echte’ hamburger? Dit is jouw moment!

Wat heb je nodig?

Voor 2 personen

  • 4 grote portobello’s
  • 1 teentje knoflook
  • Biologisch gehakt (200-250gr) of 2 hamburgers
  • 1 ui
  • 1 tl salie
  • zeezout/peper
  • 1/2 komkommer
  • 1 tomaat
  • 1 avocado
Voorbereiding Paleo Hamburger

Voorbereiding Paleo Hamburger

En hoe maak je het?

  1. Snijd de tomaat, komkommer en avocado in reepjes of schijfjes.
  2. Meng in een grote kom het gehakt met een gesnipperd uitje en wat peper en zout. Doe er ook 1 tl salie bij, maar als je niet van de smaakt houdt, kun je het weglaten. Meng alles goed door elkaar en verdeel dan het vlees in 2 porties. Maak er 2 mooi gevormde hamburgers van.
  3. Verwarm in een pan wat kokosolie en bak portobello’s aan beide kanten goudbruin. Doe ditzelfde met de 2 hamburgers in een andere pan (ongeveer 8-10 minuten).
  4. De portobellos gaan na een minuut of 8 vanzelf ‘zweten’, daaraan merk je dat ze zo goed als klaar zijn. Bak ze ongeveer 10-15 minuten en leg er dan 1 op een bord. Leg een hamburger op de portobello en beleg deze dan met schijfjes tomaat, komkommer en avocado. Dek af met een tweede portobello.

Smullen maar van je paleo hamburgers!

Paleo Hamburger

Paleo Hamburger

Er zijn 2 reacties op Paleo Hamburgers

  1. Jan
    6 april 2013 at 22:10 (5 jaar ago)

    Heel creatief! En ziet er heerlijk uit!

    Beantwoorden
  2. Sofieke
    14 september 2015 at 17:55 (2 jaar ago)

    Ik neem aan dat de knoflook ook door het gehakt gaat, of doe je daar iets mee bij de portobello’s?

    Beantwoorden

Laat een reactie achter bij Sofieke Reactie annuleren