Recepten Nagerechten Glutenvrij

Niets is fijner dan een heerlijk kerst diner afsluiten met een nóg lekkerder dessert, toch? Daar kan ik namelijk echt van genieten. Even uitbuiken, even pauze, en dan iedereen verrassen met een dessert waar iedereen van smult. Dat is een geslaagd kerst diner. De laatste jaren nemen wij met de familie vaak ieder één gang mee en vorig jaar nam ik twee van deze heerlijke appel-perentaarten mee. Dit jaar verzorg ik weer het kerst dessert en ga ik voor deze Panna cotta met bosbessen.

Cookinglife Foodies
Zuivelvrije panna cotta met bosbessen

Recept

Zuivelvrije panna cotta met bosbessen

Dit heerlijke dessert is altijd een goede afsluiter van elk (kerst)diner! En nog vrij van zuivel en geraffineerde suikers ook.

Gang Nagerecht
Keuken Italiaans
Porties 4 personen

Bereidingstijd

Voorbereidingstijd 10 min
Opstijven 2 uur 0 min
Totaal 2 uur 10 min

Ingrediënten

  • 400 ml plantaardige melk
  • 125 ml plantaardige room
  • 3 eetlepels honing
  • 2 theelepels vanille extract
  • 4 gram Agar Agar
  • 250 gram bosbessen
  • ½ citroen

Hoe maak je zuivelvrije panna cotta met bosbessen?

  1. Doe de plantaardige melk, de room en agar agar in een pannetje en breng aan de kook.
  2. Laat ongeveer 2 minuten koken (flink laten borrelen) en haal het pannetje dan van het vuur. Voeg direct twee eetlepels honing en vanille extract toe en roer met een garde goed door. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
  3. Wanneer het mengsel iets is afgekoeld, verdeel je dit over 4 bakjes of glazen. Zet deze in de koelkast. De panna cotta heeft een paar uur nodig om op te stijven.
  4. Wanneer de panna cotta is opgesteven, maak je de bosbessen coulis. Dit doe je door 250 gram bosbessen (diepvries bosbessen kan ook, laat deze wel eerst ontdooien) in een keukenmachine om met een mixer te mengen met 1 eetlepel honing en het sap van een halve citroen. Laat tot een egaal mengsel mixen en verdeel met een theelepeltje over de 4 bakjes of glazen panna cotta.
  5. Zet in de koelkast en haal ze er 5 minuutjes voor serveren uit om nog even op temperatuur te komen. Enjoy!

Het is een super makkelijk dessert om te maken en het fijne eraan is dat je het al een dag van te voren klaar kunt maken. Geen gestress dus met het kerst diner, want je tovert gewoon deze prachtige panna cotta’s tevoorschijn die je vooraf al hebt gemaakt. Door eventueel de honing te vervangen door (iets minder) agavesiroop, maak je dit recept ook geschikt voor veganisten.

De panna cotta heeft even nodig om op te stijven, trek daar zeker een aantal uur voor uit. Het is echt handiger om ze bijvoorbeeld al in de ochtend te maken, of zelfs de dag ervoor, zodat je zeker weet dat ze goed lukken.

Jouw cookievoorkeuren

Deze website maakt gebruik van cookies, die noodzakelijk zijn voor de technische werking van de website en altijd zijn ingesteld. Andere cookies, die bedoeld zijn om het gemak van het gebruik van deze website te vergroten, voor directe reclamedoeleinden of om de interactie met andere websites en sociale netwerken te vereenvoudigen, worden alleen geplaatst met uw toestemming.

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies, die noodzakelijk zijn voor de technische werking van de website en altijd zijn ingesteld. Andere cookies, die bedoeld zijn om het gemak van het gebruik van deze website te vergroten, voor directe reclamedoeleinden of om de interactie met andere websites en sociale netwerken te vereenvoudigen, worden alleen geplaatst met uw toestemming.