Niets is fijner dan een heerlijk kerst diner afsluiten met een nóg lekkerder dessert, toch? Daar kan ik namelijk echt van genieten. Even uitbuiken, even pauze, en dan iedereen verrassen met een dessert waar iedereen van smult. Dat is een geslaagd kerst diner. De laatste jaren nemen wij met de familie vaak ieder één gang mee en vorig jaar nam ik twee van deze heerlijke appel-perentaarten mee. Dit jaar verzorg ik weer het kerst dessert en ga ik voor deze Panna cotta met bosbessen.
Recept
Dit heerlijke dessert is altijd een goede afsluiter van elk (kerst)diner! En nog vrij van zuivel en geraffineerde suikers ook.
Gang | Nagerecht |
---|---|
Keuken | Italiaans |
Porties | 4 personen |
Voorbereidingstijd | 10 min |
---|---|
Opstijven | 2 uur 0 min |
Totaal | 2 uur 10 min |
Het is een super makkelijk dessert om te maken en het fijne eraan is dat je het al een dag van te voren klaar kunt maken. Geen gestress dus met het kerst diner, want je tovert gewoon deze prachtige panna cotta’s tevoorschijn die je vooraf al hebt gemaakt. Door eventueel de honing te vervangen door (iets minder) agavesiroop, maak je dit recept ook geschikt voor veganisten.
De panna cotta heeft even nodig om op te stijven, trek daar zeker een aantal uur voor uit. Het is echt handiger om ze bijvoorbeeld al in de ochtend te maken, of zelfs de dag ervoor, zodat je zeker weet dat ze goed lukken.