soba noodles met avocado en spinazie

Pasta met avocadosaus en spinazie

Deze supersnelle pasta met avocadosaus en spinazie staat binnen 15 minuten op tafel. Het is daarom ook één van mijn favoriete gerechten om doordeweeks op tafel te zetten. Ik zorg dat de ingredienten in huis zijn en dan staat het eten na mijn werk zo klaar. Je kunt natuurlijk glutenvrije pasta of noodles gebruiken en het gerecht is vegetarisch.

Ook bij Chris is dit maaltje een nieuwe favoriet. Als ik zo’n nieuw, makkelijk gerecht heb, dan kook ik het meestal een tijdje achter elkaar. Soms wel iedere week! Want ja, ik werk ook gewoon 32 uur naast Focus on Foodies en ook ik heb ’s avonds niet zoveel zin meer om te koken. Maar toch wil ik graag gezond eten, met zoveel mogelijk groenten. Deze snelle pasta met avocadosaus is een uitkomst. Ik hoop dat jullie het net zo lekker vinden als wij!

vega noodles met avocado en spinazie

vega noodles met avocado en spinazie

vega noodles met avocado en spinazie

vega noodles met avocado en spinazie

Wil je graag een vegan avocadosaus maken? Laat dan de creme fraiche en geraspte kaas weg. Je kunt eventueel een beetje extra olijfolie of plantaardige melk toevoegen om de saus wat smeuïger te maken.

Wat heb je nodig?
Voor 2 personen

  • 150 gram sobanoodles
  • 2 avocado’s
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 250 gram spinazie
  • 30 gram walnoten
  • 1 grote eetlepel crème fraîche
  • 10 cherry tomaatjes
  • halve citroen
  • peper en zout
  • 2 handjes geraspte kaas

En hoe maak je het?

  1. Kook water en kook de sobanoodles ongeveer 6 minuten.
  2. Ondertussen maak je de avocadosaus. Doe de avocado (ontpit), spinazie, walnoten, crème fraîche, olijfolie, sap van de halve citroen en peper en zout in een blender of foodprocessor.
  3. Doe de noodles in een kom en voeg de avocadosaus toe. Garneer met geraspte kaas en cherry tomaatjes.
vega noodles met avocado en spinazie

vega noodles met avocado en spinazie

Geef een reactie