glutenvrije pompoenlasagne

Pompoenlasagne met geitenkaas

Het is alweer even geleden dat één van mijn beste vriendinnetjes hier kwam eten en ik wat van mijn favo blogs afstruinde op zoek naar een leuk recept. Zoals je ondertussen weet, ben ik gek op pompoen en vind ik het leuk om daar niet-alledaagse recepten mee te maken. Pompoensoep kennen we allemaal wel, maar pompoen is zoveel veelzijdiger! Bo van Beaufood had dit fijne recept voor pompoenlasagne met geitenkaas op haar blog staan. Niet te veel ingredienten en lekker makkelijk te maken: ideaal!

glutenvrije pompoenlasagne

glutenvrije pompoenlasagne

Lasagne zie ik toch altijd een beetje als comfort food. Deze lasagne met pompoen is een goed alternatief als je een iets gezondere versie wilt maken met veel groenten. Pompoen zit boordevol vitaminen en mineralen en is daarom een goede groente om eens wat vaker op tafel te zetten!

Mijn pompoenlasagne kwam zeker niet zo mooi uit de oven als bij Bo, maar ik weet inmiddels dat het om de smaak gaat en niet altijd om de looks ;-). En de smaak is super! De combinatie van geitenkaas en pompoen is altijd goed, maar in dit gerecht extra lekker. De pompoen komt mooi zacht uit de oven. Wij hebben er hier met z’n drietjes enorm van gesmuld, bedankt Bo voor je lekkere recept!

Wat heb je nodig?
Voor 3 personen

  • een flespompoen (ca 1,5 kilo)
  • 500 gr mager rundergehakt
  • 400 gr tomatenblokjes
  • klein blikje tomatenpuree
  • 1 ui
  • Snuf peper en zout
  • 1 eetlepel italiaanse kruiden
  • 1 teentje knoflook
  • 125 gram crème fraîche
  • 120 gram zachte geitenkaas

En hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 200 graden.

  1. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Fruit dit met wat olie in een pan en voeg het gehakt toe en bak dit rul. Voeg de tomatenblokjes en tomatenpuree toe, peper en zout en de italiaanse kruiden.
  2. Was de pompoen en snijd deze in zo dun mogelijke plakken (schillen hoeft niet). Pak een ovenschaal en verdeel plakken pompoen over de bodem. Hierover heen doe je een laag gehakt en sluit weer af met plakken pompoen. Herhaal dit tot je gehaktmengsel of pompoen op is.
  3. Maak nu de saus. Smelt decrème fraîche en geitenkaas in een pannetje en verdeel dit over de ovenschaal. Strijk glad.
  4. Bak de pompoenlasagne in 40 minuten mooi goudbruin in de oven.
glutenvrije pompoenlasagne

glutenvrije pompoenlasagne

Er is 1 reactie op Pompoenlasagne met geitenkaas

  1. Ann
    9 oktober 2017 at 21:16 (2 maanden ago)

    Deze ziet er superlekker uit. Alleen wat veel voor mij. Zou je de overschot kunnen invriezen. Of beter niet omwille van de crème fraiche?

    Beantwoorden

Geef een reactie