pompoenpannenkoekjes

Pompoenpannenkoekjes

Afgelopen zaterdag zag ik Ontdek Curaçao bij RTL4. Chefkok Justin Niessen maakte pompoenpannenkoekjes, die mij meteen herinnerden aan de toffe reis naar Curaçao van vorig jaar. Vorig jaar rond deze tijd was ik nét terug van 10 dagen Curaçao. Was ik er nu maar weer! Ontdek Curaçao neemt je in ieder geval weer voor even mij naar Dushi Korsou. Met het recept van deze pompoenpannenkoekjes (ofwel Arepa di pampuna) haal jij Dushi Korsou ook een beetje in huis!Een jaar geleden kwam ik nu dus net terug van Curaçao. Ik mocht een week op persreis en met een gids ontdekte ik de mooiste (en lekkerste!) plekjes van het eiland. Daarna plakte ik er nog een paar dagen vakantie aan vast. Het was heerlijk om zo aan het begin van onze koude, donkere dagen nog éven de warmte op te zoeken. En als er iets is wat ik sinds mijn reis naar Curaçao vaak maak, dan zijn het wel pompoenpannenkoekjes, ofwel ‘arepa di pampuna’.

pompoenpannenkoekjes

pompoenpannenkoekjes

Arepa di pampuna Curacao

Arepa di pampuna Curacao

Arepa di pampuna

Pompoenpannenkoekjes worden op Curaçao gegeten als ontbijt of als tussendoortje. Liefst doen ze er ook nog wat rozijntjes door heen, maar daar ben ik dan weer niet zo gek op. Je kunt natuurlijk naar smaak rozijnen toevoegen. Best bijzonder dat deze arepa di pampuna van het zonnige Curaçao komen, terwijl alles met pompoen bij ons juist in de herfst en winter gegeten wordt. De kruidige smaak van pompoen en kaneel is zalig en je eet ook nog eens een pannenkoek met wat extra groenten. Geen slecht idee om aan de kids voor te schotelen ;-)?

Wil je meer zien van Curaçao?

pompoenpannenkoekjes

pompoenpannenkoekjes

Wat heb je nodig?

Voor 6 pannenkoekjes

  • 200 gram pompoenpuree
  • 100 gram speltmeel
  • 1 ei
  • 50 ml plantaardige melk
  • 1 eetlepel ahornsiroop
  • halve theelepel kaneel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • snuf zout

En hoe maak je het?

  1. Maak simpel pompoenpuree door blokjes pompoen te koken en te pureren. Ik heb altijd wat pompoenblokjes of -puree in de vriezer liggen. Tip!
  2. Meng de pompoenpuree met het ei, de plantaardige melk en ahornsiroop. Doe er dan het speltmeel bij en ook de kaneel, bakpoeder en het zout. Meng tot een dik beslag.
  3. Verwarm wat (kokos)olie in een pan en gebruik een bakring om mooie ronde pannenkoekjes te krijgen. Giet wat beslag in de bakring, haal deze omhoog en ga verder met de volgende pannenkoekjes.
  4. Wacht tot het beslag voldoende ‘bubbelt’, draai de pannenkoekjes dan om en bak ook mooi goudbruin aan de andere kant.
  5. Serveer met nog wat ahornsiroop. Enjoy!
pompoenpannenkoekjes

pompoenpannenkoekjes

In samenwerking met Ontdek Curacao.

Er zijn 2 reacties op Pompoenpannenkoekjes

  1. Sonja
    15 november 2017 at 08:32 (1 maand ago)

    Hoi, je voegt 2x het speltmeel toe en nergens de pompoenpuree. Wat moet in welke stap?

    Groetjes, Sonja

    Beantwoorden
  2. Mariska Bunders
    30 november 2017 at 07:56 (3 weken ago)

    Hoi, ziet er heerlijk uit en ik ben gek op pompoen, vraagje kan ik de spelt vervangen voor ammandelmeel en de melk voor slagroom of creamcheese?

    Beantwoorden

Geef een reactie