Afgelopen zaterdag zag ik Ontdek Curaçao bij RTL4. Chefkok Justin Niessen maakte pompoenpannenkoekjes, die mij meteen herinnerden aan de toffe reis naar Curaçao van vorig jaar. Vorig jaar rond deze tijd was ik nét terug van 10 dagen Curaçao. Was ik er nu maar weer! Ontdek Curaçao neemt je in ieder geval weer voor even mij naar Dushi Korsou. Met het recept van deze pompoenpannenkoekjes (ofwel Arepa di pampuna) haal jij Dushi Korsou ook een beetje in huis!
Recept
Waan jezelf (terug) in Curaçao met deze pannenkoekjes van pompoen. Heerlijk om de dag mee te beginnen, maar ook als tussendoortje!
Gang | Ontbijt, lunch |
---|---|
Keuken | Caribisch |
Porties | 6 pannenkoekjes |
Voorbereidingstijd | 10 min |
---|---|
Bereidingstijd | 10 min |
Totaal | 20 min |
Een jaar geleden kwam ik nu dus net terug van Curaçao. Ik mocht een week op persreis en met een gids ontdekte ik de mooiste (en lekkerste!) plekjes van het eiland. Daarna plakte ik er nog een paar dagen vakantie aan vast. Het was heerlijk om zo aan het begin van onze koude, donkere dagen nog éven de warmte op te zoeken. En als er iets is wat ik sinds mijn reis naar Curaçao vaak maak, dan zijn het wel pompoenpannenkoekjes, ofwel ‘arepa di pampuna’.
Pompoenpannenkoekjes worden op Curaçao gegeten als ontbijt of als tussendoortje. Liefst doen ze er ook nog wat rozijntjes door heen, maar daar ben ik dan weer niet zo gek op. Je kunt natuurlijk naar smaak rozijnen toevoegen. Best bijzonder dat deze arepa di pampuna van het zonnige Curaçao komen, terwijl alles met pompoen bij ons juist in de herfst en winter gegeten wordt. De kruidige smaak van pompoen en kaneel is zalig en je eet ook nog eens een pannenkoek met wat extra groenten. Geen slecht idee om aan de kids voor te schotelen ;-)?