pompoensoep met bonen vegetarisch

Pompoensoep met bonen

Ben je op zoek naar een soepje met flink wat vitaminen, om je lichaam een boost te geven? Deze pompoensoep met bonen is heel voedzaam en vullend, maar bovenal ontzettend lekker. Je kunt een standaard flespompoen gebruiken, of gewoon een bolpompoen. Het maakt niet zo heel veel uit en niet alle supermarkten hebben veel keuze in verschillende typen pompoen. Hoe dan ook wordt het een heerlijke soep!

gezonde vegetarische pompoensoep met bonen

gezonde vegetarische pompoensoep met bonen

gezonde pompoensoep met bonen

gezonde pompoensoep met bonen

Ik maakte deze soep in het weekend, vlak voordat mijn rechterverstandskies werd getrokken en was daar achteraf zo blij mee. Sowieso kun je de eerste dagen eigenlijk alleen maar vloeibaar eten (eten?, haha), en in een gewoon bouillonnetje zit niet zo heel veel voedingswaarde. Het kost je lichaam best wat energie om zo’n gat in je mond te genezen, dus die energie moet je dan wel aan je lichaam geven. Bouillon doesn’t do the trick. Maar deze pompoensoep met bonen dus wel. De eerste dagen was dit, met een bakje yoghurt en gepureerd fruit, het enige wat ik kon eten en gelukkig is de soep erg vullend.

Als je trouwens wel van pittig eten houdt (ik niet echt, dus), kun je overigens ook nog een half rood pepertje fijn snijden en deze aan de soep toevoegen. Wel even overwegen om dan de cayennepeper weg te laten, anders wordt het misschien wel erg veel van het goede. Maarja, ik ben nu eenmaal niet zo’n pittige eter.

Wat heb je nodig?

Voor minimaal 2 liter soep

  • 1 grote pompoen (1kg)
  • 200 gram bruine bonen (gekookt)
  • 2 teentjes knoflook
  • 1,5 liter bouillon
  • scheutje plantaardige kookroom
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 1 theelepel gemberpoeder (of stukje geraspte gember)
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • flinke snuf cayennepeper

En hoe maak je het?

  1. Snijd de pompoen in blokjes. Je kunt de schil laten zitten. Hak de knoflook fijn en doe dit met wat olijfolie in een flinke soeppan.
  2. Fruit de knoflookstukjes en voeg dan de pompoen toe. Doe de deksel op de pan en laat op laat vuur ongeveer 10 minuten pruttelen. Schep de pompoen zo nu en dan om.
  3. Als de pompoen mooi zacht is na 10 minuten, voeg je 1,5 liter bouillon toe (of voeg water toe, laat dit koken en voeg dan bouillonblokjes toe). Voeg de uitgelekte bonen toe. Laat weer 10 minuten zachtjes pruttelen.
  4. Pureer dan de soep met een staafmixer of doe de soep in een blender. Wees voorzichtig! Doe hierna de soep weer in de pan en voeg de kruiden toe. Laat op laag vuur nog een paar minuten borrelen en voeg als laatste de plantaardige kookroom toe.
  5. Eet smakelijk!
pompoensoep met bonen vegetarisch

pompoensoep met bonen vegetarisch

Er zijn 2 reacties op Pompoensoep met bonen

  1. Tara
    5 maart 2016 at 08:58 (3 jaar ago)

    Kan je ook witte bonen hiervoor gebruiken?

    Beantwoorden
  2. Linda
    9 maart 2016 at 10:48 (3 jaar ago)

    Ik heb de bonen hier helemaal uitgehaald, dan wordt het wel iets minder een maaltijd soep, maar nog steeds erg lekker!

    Beantwoorden

Geef een reactie