pompoensoep met linzen

Pompoensoep met linzen

Trek in een lekkere, vullende maaltijdsoep? Deze pompoensoep met linzen is zo klaar en super lekker! Hij is vegetarisch en als je de kaastopping weg laat, ook nog veganistisch. Je maakt de soep in nog geen half uurtje en je hebt genoeg om er de volgende dag nog eens van te genieten!

Als je wilt, kun je de soep ook in de slowcooker bereiden. In een pan kan natuurlijk ook gewoon, als je geen slowcooker hebt. Het is een heel eenvoudige soep om te maken, maar leuk om weer eens wat anders te eten. En het is hartstikke gezond: pompoen zit vol caroteen en dat vind je lijf leuk ;-)!

pompoensoep met linzen

pompoensoep met linzen

pompoensoep met linzen

pompoensoep met linzen

Je kunt trouwens naar hartelust nog extra groenten toevoegen, als je dat lekker vindt. Voeg bijvoorbeeld een extra uitje toe en nog een paar ons wortelen. Smullen maar!

Wat heb je nodig?

Voor 2 liter soep

  • 1 grote pompoen (1kg)
  • 400 gram linzen (gekookt)
  • 2 teentjes knoflook
  • 1,5 liter bouillon
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • flinke snuf cayennepeper
  • 50 gram geraspte kaas (optioneel)

En hoe maak je het?

  1. Snijd de pompoen in blokjes. Je kunt de schil laten zitten. Hak de knoflook fijn en doe dit met wat olijfolie in een flinke soeppan.
  2. Fruit de knoflookstukjes en voeg dan de pompoen toe. Doe de deksel op de pan en laat op laat vuur ongeveer 10 minuten pruttelen. Schep de pompoen zo nu en dan om.
  3. Als de pompoen mooi zacht is na 10 minuten, voeg je 1,5 liter bouillon toe (of voeg water toe, laat dit koken en voeg dan bouillonblokjes toe). Voeg de uitgelekte en gewassen linzen toe. Laat weer 10 minuten zachtjes pruttelen.
  4. Pureer dan de soep met een staafmixer of doe de soep in een blender. Wees voorzichtig! Doe hierna de soep weer in de pan en voeg de kruiden toe. Laat op laag vuur nog een paar minuten borrelen. Garneer met wat geraspte kaas.
  5. Eet smakelijk!

Er zijn 2 reacties op Pompoensoep met linzen

  1. Mariella Lubbers
    22 maart 2017 at 12:56 (4 maanden ago)

    Wat is het nu linzen of bruine bonen!!!!

    Beantwoorden
    • Focus on Foodies
      22 maart 2017 at 13:01 (4 maanden ago)

      Jeetje, wat een heftige reactie? Ik zie dat ik inderdaad een foutje heb gemaakt in de ingredienten, het is namelijk een soep met linzen.

      Groet, Lianne

      Beantwoorden

Geef een reactie