Hoofdgerechten Recepten Vegetarisch Kerstrecept

Met slechts 7 ingrediënten zet je in een mum van tijd deze verrukkelijke quiche met spinazie en feta op tafel. Deze smakelijke quiche is tevens vegetarisch, dankzij het gebruik van vegetarische kipstukjes. Mocht je geen fan zijn van deze vega kipstukjes, dan kun je ze natuurlijk weglaten. Je kunt ze ook vervangen door bijvoorbeeld cashewnoten, of door extra groenten zoals courgette of prei toe te voegen. Zo maak je deze quiche helemaal naar jouw smaak en voorkeur! 

Cookinglife Foodies
Quiche met spinazie en feta

Recept

Quiche met spinazie en feta

Gang Hoofdgerecht, Borrelhapjes
Keuken Frans
Porties 4 personen

Bereidingstijd

Bereidingstijd 20 min
Oventijd 55 min
Totaal 1 uur 15 min

Ingrediënten

  • 500 gram spinazie
  • 5 eieren
  • 150 gram feta
  • 175 gram vegetarische kipstukjes
  • 1 rode paprika
  • 125 ml crème fraîche
  • 1 rol hartig taartdeeg of 7-8 plakjes bladerdeeg

Hoe maak je een quiche met spinazie en feta?

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Laat het taartdeeg (of bladerdeeg) op kamertemperatuur komen, zodat je het makkelijker kunt gebruiken.
  3. Snijd de paprika in blokjes. Verhit wat olie in de pan en bak de vegetarische kipstukjes ca. 5 minuten. Voeg de paprikablokjes toe en bak ca. 3-4 minuten mee.
  4. In een grote pan ga je ondertussen de spinazie bakken. Het lijkt een gigantische berg, maar het slinkt enorm. Als alle spinazie is gebakken, knijp je deze goed uit met wat keukenpapier; het meeste vocht moet eruit, anders wordt de quiche te zacht.
  5. Klop nu de eieren los, met ongeveer de helft van de feta en de crème fraiche. Voeg peper en zout toe naar smaak. 
  6. Vet de bakvorm in met een klein beetje olie of boter en bekleed deze met het taartdeeg. Prik wat gaatjes in de bodem.
  7. Verdeel de spinazie over de bodem. Hierover heen gaat het vega kip-paprika mengsel. Verdeel nu de losgeklopte eieren over de taart en garneer met de overgebleven feta.
  8. Bak in ongeveer 45-55 minuten mooi goudbruin in de oven.

Tip!

Bij het serveren kun je de quiche vergezellen met een lichte salade van gemengde groene bladgroenten, cherrytomaatjes en een simpele vinaigrette. De frisheid van de salade vormt een perfecte tegenhanger voor de rijke smaken van de quiche. Ook kun je de quiche in mooie puntjes snijden en serveren als hartig hapje tijdens een feestelijke gelegenheid.

Tip!

Producten voor dit recept

Speciaal voor jou geselecteerd

Jouw cookievoorkeuren

Deze website maakt gebruik van cookies, die noodzakelijk zijn voor de technische werking van de website en altijd zijn ingesteld. Andere cookies, die bedoeld zijn om het gemak van het gebruik van deze website te vergroten, voor directe reclamedoeleinden of om de interactie met andere websites en sociale netwerken te vereenvoudigen, worden alleen geplaatst met uw toestemming.

Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies, die noodzakelijk zijn voor de technische werking van de website en altijd zijn ingesteld. Andere cookies, die bedoeld zijn om het gemak van het gebruik van deze website te vergroten, voor directe reclamedoeleinden of om de interactie met andere websites en sociale netwerken te vereenvoudigen, worden alleen geplaatst met uw toestemming.