quiche met zalm en broccoli

Quiche met zalm en broccoli

Ben je gek op quiche? En wil je wel eens wat anders dan de standaard quiche met prei en spekjes? Dan is deze quiche met zalm en broccoli absoluut het proberen waard! Het recept is helemaal niet moeilijk en ook niet veel werk. Terwijl de quiche in de oven staat te bakken, kun jij ondertussen alvast de afwas doen, of beginnen aan je favoriete serie. Handig!

Het recept voor deze quiche met zalm en broccoli komt uit de keuken van Inge. Haar blog is toepasselijk ‘Knoeien met Inge‘ genaamd, een naam die hier thuis overigens ook niet zou misstaan. Maar de meeste recepten worden niet in één keer helemaal perfect geboren en door knoeien wordt het vaak alleen maar lekkerder ;-). Op Inge’s blog vind je nog veel meer lekkere recepten, zoals beef wellington, vistaco’s, flammkuchen en ga zo maar door. En het ziet er allemaal even lekker uit!

 quiche met zalm en broccoli

quiche met zalm en broccoli

Wil je een glutenvrije quiche maken? Vervang het hartige taartdeeg dan door glutenvrij bladerdeeg.

Wat heb je nodig?

  • 4 eieren
  • 100 gram creme fraiche
  • handvol geraspte kaas of parmezaanse kaas
  • kleine broccoli
  • 100 gram erwten
  • 1 rode ui
  • 150-200 gram gerookte zalm (in stukjes gesneden)
  • peper
  • 1 tl dille
  • 1 el sambal
  • 5 plakjes hartig taartdeeg

En hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 200 graden.

  1. Haal plakken taartdeeg uit de vriezer en laat ontdooien.
  2. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Snijd de broccoli in roosjes en blancheer deze ongeveer 3-4min in de pan met kokend water. Schep de broccoli uit het water en doe direct in een kom met koud water.
  3. Blancheer in dezelfde pan de erwten ongeveer 2min en doe ook deze in koud water.
  4. Vet de bakvorm in met (olijf)olie of boter en beleg met de deegvellen zodat er een taartbodem ontstaat. Zorg dat de randjes overlappen en druk goed aan.
  5. Verdeel de broccoli, erwten en zalm over de bodem.
  6. Schil de rode ui en snij deze in ringen. Verdeel deze over de taart.
  7. Klop de eieren met de creme fraiche los. Doe er de sambal, dille, peper en strooikaas naar smaak erbij en verspreid dit ook over de taartbodem.
  8. Bak de quiche in ongeveer 30 min gaar of totdat het ei gestold en goudgeel is. Eet smakelijk!
quiche met zalm en broccoli

quiche met zalm en broccoli

 

Geef een reactie