Raw Cacao smoothie

Raw Cacao Smoothie

Raw Cacao poeder is één van de meest populaire superfoods. Niet alleen is het erg goed voor je, het smaakt ook nog eens ontzettend lekker, in tegenstelling tot sommige andere superfoods zoals tarwegras of spirulina poeder. Je kunt raw cacao natuurlijk gebruiken in recepten, maar je kunt er ook heel simpel en snel (en lekker) een smoothie mee maken. Bijvoorbeeld ’s ochtends als energieboost, of voor of na het sporten.

Raw Cacao poeder is gemaakt van onverhitte cacaobonen. Bij verhitting raken veel producten, denk ook aan groenten, een groot deel van hun voedingsstoffen kwijt. Dit is veelal gebeurd wanneer je chocolade in de winkel koopt. Door de cacaobonen rauw en onverhit te vermalen blijven alle voedingsstoffen behouden. Zo bevat raw cacao onder andere een grote hoeveelheid anti-oxidanten en vitaminen, mineralen en vezels. Daarnaast is het rijk aan ijzer, chroom, anandamide (dit zorgt voor ‘runner’s high’, dat gelukssgevoel dat je na het sporten hebt), vitamine C, koper en zink.

Raw Cacao Smoothie

Raw Cacao Smoothie

Door lucuma poeder toe te voegen, krijgt de smoothie daarnaast een wat zoetere smaak. In een eerdere blogpost lees je alles over dit andere superfood Lucuma poeder. Drink deze smoothie in de ochtend voor een flinke energieboost. Als je veel sport kun je ‘m voor of na je work-out drinken; de cacao zorgt er namelijk voor dat vitaminen en mineralen tekorten weer (deels) worden aangevuld.

Wat heb je nodig?

  • 200 ml plantaardige melk (rijstmelk of amandelmelk)
  • 2 eetlepels raw cacao poeder
  • 1 eetlepel lucuma poeder

En hoe maak je het?

Doe alle ingredienten in een blender en zet deze kort (20-30 seconden) aan. Dat is alles; giet je Raw Cacao smoothie in een glas en enjoy!

SONY DSC

Er zijn 19 reacties op Raw Cacao Smoothie

  1. Sanne
    5 maart 2014 at 09:21 (3 jaar ago)

    Ik ben ook echt dol op chocolade smoothies! Ga deze zeker een keer proberen! Mmmm, ga zo sporten en dan neem ik er weer een. Wel met extra vulling, anders houd ik het niet vol

    Beantwoorden
    • Focus On Foodies
      6 maart 2014 at 21:35 (3 jaar ago)

      Hi Sanne,
      leuk! Je kunt er ook nog een banaan en havermout of havervlokken doorheen doen. Wel wat extra vocht gebruiken dan, anders kun je ‘m met een lepel eten denk ik ;-)!

      Beantwoorden
  2. cheyenne
    5 maart 2014 at 10:13 (3 jaar ago)

    hmm, klinkt goed! toch maar eens halen dan :)

    Beantwoorden
  3. Hilda
    5 maart 2014 at 12:12 (3 jaar ago)

    Ik heb ooit raw cacao nibs gekocht..maar die vind ik smerig! Heb in de keukenmachine ze tot poeder vermalen..is dat nou ook raw cacao dan of is dit toch weer een andere smaak?

    Beantwoorden
    • Focus On Foodies
      6 maart 2014 at 21:34 (3 jaar ago)

      Haha echt, vind je die smerig? Om puur te eten?
      Gemalen (raw) cacao nibs is inderdaad gewoon raw cacao poeder. De smaak van raw cacao poeder is sowieso iets anders dan je misschien van chocolade gewend bent, omdat daar natuurlijk normaal al heel veel suiker en boter aan is toegevoegd.

      Beantwoorden
  4. Pauline
    5 maart 2014 at 19:15 (3 jaar ago)

    Hihi, ik ben hiermee opgegroeid! Dit was de chocolademelk die ik iedere ochtend van mijn moeder kreeg :)

    Beantwoorden
    • Focus On Foodies
      6 maart 2014 at 21:26 (3 jaar ago)

      Echt? Wat tof, en wat was jouw moeder goed bezig al!

      Beantwoorden
  5. Suuz
    5 maart 2014 at 23:26 (3 jaar ago)

    oehhhh zo lekker! heb alles in huis :-) dat ga ik morgen maken!!!

    Beantwoorden
    • Focus On Foodies
      6 maart 2014 at 21:26 (3 jaar ago)

      En, hoe vond je het?

      Beantwoorden
  6. jacqueline
    6 maart 2014 at 17:07 (3 jaar ago)

    het lastige blijft: waar vind ik deze ingrediënten???

    Beantwoorden
    • Focus On Foodies
      6 maart 2014 at 21:25 (3 jaar ago)

      Hi Jacqueline,
      Een deel van de ingredienten kun je bij de supermarkt kopen (havermelk/amandelmelk) of bij de drogist. Bij Etos en Kruidvat hebben ze nu ook diverse superfoods, zoals raw cacao poeder. Het lucuma poeder haal je bij de natuurwinkel, of je kunt het online bestellen bij bijvoorbeeld de Weegschaal. Hierboven in de rechterkolom staat een link naar deze online natuurwinkel :-).

      Beantwoorden
    • Lies
      10 maart 2014 at 22:42 (3 jaar ago)

      Kruidvat bij mij wist van niks. Etos liet me een aanbieding zien van blikken superfood: tarwegras, rauwe cacao en rauwe cacaobonen. Per blik 4,95, of 3 blikken (in alle combinaties) voor 10 euro.

      Beantwoorden
  7. Lies
    10 maart 2014 at 19:58 (3 jaar ago)

    Hoi, is die raw cacao nou anders dan de ‘gewone’ (biologische max havelaar) cacaopoeder? Daar staat op dat er alleen maar cacao in zit. Het lijkt precies hetzelfde, zowel qua smaak als textuur.

    Beantwoorden
  8. Lies
    10 maart 2014 at 22:40 (3 jaar ago)

    Hoi Lianne. Ik heb een probleem. Ik ben over het algemeen vrij kritisch over food-trends en hippe ingrediënten die (te) veel kosten. Anderzijds ben ik erg gesteld op matig eten, gezond(er) eten zonder overmatig suiker, vet, en onnodige toevoegingen en ook nieuwsgierig. Ik heb inmiddels zo vaak iets van jou uitgeprobeerd dat mij goed beviel, dat ik na een paar maanden toch inmiddels allerlei ‘hippe’ dingen in huis heb, zodat ik nu elke dag wel een verantwoorde cheat day wil en kan inlassen. Mijn weegschaal begint ook z’n wenkbrauwen al te fronsen. Oftewel: Lieve Mona, eeeh, ik bedoel Lianne, mag het wat minder lekker alsjeblieft? 😉

    Beantwoorden
  9. Claudia
    18 april 2014 at 18:27 (3 jaar ago)

    Hoi Lianne, heerlijk! Ik drink het zelf met rijstmelk. Merk dat de zoetige smaak dan iets meer tot zijn recht komt. Ben nog aan het afkicken van de gewone suikerhoudende producten. Wel met de mazzel dat ik qua chocola van de meest bittere variant houd. Maakt de overstap iets minder.
    Heel soms voeg ik stiekem toch nog wat agavesiroop toe..haha. Maar wat is dit lekker!!! En merk inderdaad dat het een boost geeft. Dank voor de tip!

    PS: ben zoals Lies hierboven schrijft wel benieuwd naar het verschil tussen de gewone cacoapoeder (die vaak voor taarten wordt gebruikt) en de rauwe cacao variant. Zit er in de gewone cacaopoeder toch suiker toegevoegd? Fijn weekend!

    Beantwoorden
  10. Helene
    3 september 2014 at 10:35 (3 jaar ago)

    Ben ook benieuwd of “rauwe cacao” nou echt anders is dan gewoon een pak cacaopoeder dat ik in de supermarket haal… Nu nog even op zoek naar lucuma en dan kan ik aan de slag. Amandelmelk en rijstmelk hebben ze trouwens inmiddels gewoon bij de Jumbo (van Alpro). Ik ben lang verslaafd geweest aan Nutricia chocomel maar ben geschrokken van hoeveel suiker daar in zit (meer dan in een blikje cola). Dus ik hoop dat ik deze net zo lekker ga vinden :)

    Groetjes,
    Helene

    Beantwoorden
  11. Helene
    4 september 2014 at 20:23 (3 jaar ago)

    Kun je trouwens ook een andere zoet-toevoeging gebruiken ipv lucuma? Helene

    Beantwoorden
    • Focus On Foodies
      6 september 2014 at 09:37 (3 jaar ago)

      Hi Helene,
      Ja natuurlijk, je kunt alles gebruiken wat je wilt alleen met mate. Een klein beetje honing of kokosbloesemsuiker of stevia.

      Groetjes,
      Lianne

      Beantwoorden

Geef een reactie