
Raw Vegan Mango Cheesecake zonder suiker
Iedereen heeft ‘cheat days’ nodig; dagen waarop je onbezorgd en extra veel geniet. Maar wat dacht je van een cheat day waarop je eigenlijk helemaal niet zondigt? Met deze Raw Vegan Mango Cheesecake zonder suiker eet je een verukkelijk taartje weg, met alleen maar gezonde ingredienten. Je kunt het hele taartje gewoon in de vriezer bewaren en ongeveer 30-60 minuten voordat je het wilt eten ontdooien en de mangosaus maken. Zo heb je altijd een gezonde ‘cheat meal’ in de vriezer, voor als je zo’n dag hebt dat je er echt trek in hebt.
Dit is precies wat ikzelf ook deed: het ene weekend maakte ik vast de bodempjes. Met het recept heb je genoeg voor 4 kleine taartjes. Het weekend daarna maakte ik de taartjes af met een laagje mango. En nu niet gaan lachen, maar ik heb de taartjes verkeerd om afgemaakt. Misschien zag je het al op de foto, maar natuurlijk hoort het donkere laagje onderop, de lichte laag in het midden en bovenop de mango. Haha, ach, het smaakte natuurlijk net zo lekker. Maar als je dit taartje gaat maken, denk er dan even aan dat de donkere laag met kokosrasp en dadels de onderkant is.

Raw Vegan Mango Cheesecake

Raw Vegan Mango Cheesecake
Oh en hoewel het smaakt naar een cheesecake, is het recept veganistisch zoals je in de titel kunt zien. De lichte cheesecake laag is onder andere gemaakt van cashewnoten.
Wat heb je nodig?
Voor de bodem
- 7 Medjoul dadels
- 75 gram kokosrasp
Voor de cheesecake laag
- 150 gram ongezouten, geweekte cashewnoten
- 40 gram kokosolie
- 50 ml water
- 25 gram kokosbloesemsuiker
- 2 theelepels vanille extract
- sap van 1 citroen
- snufje zout
Voor de mango laag
- 250 gram mango
- 3 Medjoul dadels

Raw Vegan Mango Cheesecake
En hoe maak je het?
- Zet minimaal 4 uur van te voren de cashewnoten onder water; deze moeten weken om zacht te worden.
- Doe 7 ontpitte dadels en de kokosrasp in de keukenmachine en maal fijn. Pak een serveerring of kleine springvormpjes als je dit hebt, en maak hierin een bodempje van het dadel-kokosmengsel. Druk goed aan.
- Doe dan de cashewnoten in de keukenmachine en maal dit tot een egaal geheel.Smelt ondertussen de kokosolie. Schep het cashewnotenmengsele in een kom en meng goed met de overige ingredienten voor de cheesecakelaag.
- Doe nu dit mengsel in de mini-springvorm en zorg dat deze laag een stukje dikker is; je hebt er genoeg van.
- Verpak de bodempjes met wat folie en deze kunnen nu de vriezer in om hard te worden. Je kunt de bodem makkelijk 2-3 weken in de vriezer bewaren. Haal ‘m dan 30-60 minuten vooraf uit de vriezer.
- Voor de mangolaag heb je 250 gram mango nodig, eventueel diepvries mango. Doe dit dan in een pannetje om zacht te laten worden. Als je verse mango gebruikt snijd je de mango in stukjes en doe dit samen met de drie ontpitte dadels in de keukenmachine. Mix tot een egaal gehaal en verspreid dan de mango laag over de cheesecake (tenzij je de mango warm hebt gemaakt, dan moet het mengsel eerst koud worden in de koelkast). Maak af met een paar verse frambozen of ander fruit.
Svenja
25 februari 2014 at 09:13 (5 jaar ago)Ziet er goddelijk ui! Ik denk dat ik mijn vriendje hier wel blij mee kan maken
vera
25 februari 2014 at 09:37 (5 jaar ago)Wat een heerlijk recept! Super!
Ik vraag me af of het ook met iets anders dan cashews te maken is. Wel super dat je nu voor het cheese gedeelte helemaal geen zuivel nodig hebt!
Chantal
25 februari 2014 at 11:45 (5 jaar ago)Als je gewone dadels gebruikt, hoeveel heb je er dan nodig?
elisaradersma
26 februari 2014 at 22:30 (5 jaar ago)Dat wil ik ook wel weten!
Focus On Foodies
15 augustus 2014 at 17:09 (5 jaar ago)Hi Chantal, ik zie nu pas jouw reactie, sorry!
Het is lastig in te schatten hoeveel gewone dadels je nodig hebt. Deze hebben namelijk vaak een stuk minder vruchtvlees. Ik zou er steeds 1 extra bij doen en dan even kijken of het mengsel dan al aan elkaar plakt als je het tussen je vingers duwt.
Groetjes,
Lianne
Anna
27 februari 2014 at 16:52 (5 jaar ago)Love it! En hij is glutenvrij! Dit is wel een erg leuke, simpele, ontdekking! Dankjewel!
Lies
10 maart 2014 at 22:33 (5 jaar ago)Lekker was ‘tie, en érg vullend! Alleen de lichte laag met kokos werd bij mij niet zo compact, die viel wat uit elkaar. Ontdekking: als je het een dagje laat staan (wij hadden wat over) dan is het de volgende dag nóg lekkerder. Het heeft dan wat van turks of grieks gebak weg.
roos
3 februari 2015 at 17:31 (4 jaar ago)Ik heb bij de bodem wat amandelmelk gedaan en toen werd ie wel compact:)
Miranda Werkman
15 augustus 2014 at 13:46 (5 jaar ago)Vraagje: Je giet het water van de cashewnoten af? En de 50 ml is apart voor in de keukenmachine?
Focus On Foodies
15 augustus 2014 at 17:08 (5 jaar ago)Hi Miranda,
Klopt inderdaad, ik heb het er nu even duidelijker bij gezet dat je de cashewnoten afgiet. Dit water verkleurt namelijk ook enigszins en het is lekkerder om ‘vers’ water toe te voegen aan het mengsel in de keukenmachine.
Groetjes,
Lianne
Mariska
25 januari 2015 at 10:19 (4 jaar ago)Wat een lekker recept! Zijn dit ook voldoende ingredienten om 1 grote taart te maken ipv 4 kleintjes?
Rieneke
26 februari 2015 at 14:38 (4 jaar ago)Ik heb het gemaakt in een springvorm van 20 cm doorsnee en het past perfect.
audreyjanssenrotterdamaudrey
6 februari 2015 at 17:18 (4 jaar ago)Ik zou graag willen weten of het ook in de koelkast een nachtje kan opstijven…
groetjes Audrey
Tamara
9 mei 2015 at 12:24 (4 jaar ago)Ik wil een lekkere taart maken voor een bevriend stel van mij. Ik eet zelf geen suiker, hij heeft een lactose-intolerantie en zij heeft een gluten- en notenallergie.
De taart klinkt heel lekker, maar er zitten cashewnoten in. Ik vroeg me af of je een goede vervanger weet voor de cashewnoten.
Tamara
9 mei 2015 at 12:25 (4 jaar ago)Met suiker bedoel ik overigens geraffineerde suiker.