100% Suikervrij Basiskookboek

Review 100% Suikervrij Basiskookboek + Winactie!

In deze review wil ik met jullie een kijkje nemen in het nieuwe 100% Suikervrij Basiskookboek van Carola van Bemmelen. Alle boeken die over suikervrij eten gaan vind ik natuurlijk erg interessant, maar naar dit boek keek ik al even uit. 100% Suikervrij is een heel fijn boek als je meer wilt weten over suiker in voeding en vooral over hoe eenvoudig je een gezondere en suikervrije leefstijl kunt creeren.

‘Hoe we massaal dik en ziek worden van suiker’. Zo opent Carola van Bemmelen het eerste hoofdstuk van haar boek. Dat suiker een belangrijke brandstof is voor de hersenen en de rest van het lichaam weten veel mensen wel en ook dat een té hoge suikerconsumptie niet goed is voor je gewicht weten veel mensen ook. Onbekender is echter dat we tegenwoordig vaak maar 15% van de suiker ‘bewust’ eten, in de vorm van bijvoorbeeld koekjes of chocolade. De rest zit allemaal ‘verstopt’ in ons eten; in onze koffie, in onze thee. Om hier bewuster van te worden, gaat Carola de Sugarchallenge met je aan; een persoonlijke uitdaging waarbij je 30 dagen lang (en hopelijk daarna ook!) geen suiker eet en drinkt. Deze bewustwording is voor veel mensen een echte eye-opener.

100% Suikervrij Basiskookboek

100% Suikervrij Basiskookboek

100% Suikervrij Basiskookboek

100% Suikervrij Basiskookboek

100% Suikervrij Basiskookboek

100% Suikervrij Basiskookboek

Maar hoe ga je nu ineens suikervrij eten? Het boek geeft je stap voor stap aanwijzingen, bijvoorbeeld hoe je boodschappen doet en waar je dan naar moet kijken. Ook je keukenkastjes opruimen is een belangrijke stap in het suikervrije bewustwordingsproces; weet jij wat voor verborgen suikers je allemaal in huis hebt? In een overzichtelijke tabel staat een overzicht van een ‘sugarchallenge-proof’ keukenkastje, met alles wat je in huis moet hebben om suikervrij te eten.

Behalve tips en tricks staan er in 100% Suikervrij ook veel weetjes over bijvoorbeeld hoe je bloedsuikerspiegel constant te houden. Wat voor voedingsmiddelen dien je te eten om je bloedsuikerspiegel (en dus je drang naar suiker) zo stabiel mogelijk te houden? Het staat allemaal in het boek.

100% Suikervrij Basiskookboek

100% Suikervrij Basiskookboek

100% Suikervrij is daarnaast ook een basiskookboek en dat betekent een hoop lekkere recepten. Er is uitgebreide keuze aan ontbijtrecepten (smoothies, boekweitpannenkoeken, omelet), lunchrecepten als salades en soep en uiteraard veel recepten voor het diner, desserts en feestelijke gelegenheden. Ik vind 100% Suikervrij een hele goede toevoeging aan een suikervrije levensstijl. Niet alleen door de recepten, maar ook de informatie die Carola in het boek heeft gezet. Als je ook glutenvrij of lactosevrij eet, zul je sommige recepten wel wat aan moeten passen, want dit boek draait voornamelijk om suikervrij eten.

Ben je ook zo benieuwd naar het 100% Suikervrij Basiskookboek? Ik mag maar liefst 3 exemplaren weggeven aan enthousiaste lezers! Laat hieronder in een reactie weten waarom jij dit kookboek graag in jouw keuken zou willen zien en doe ditzelfde onder de 100% Suikervrij foto op de Facebookpagina van Focus on Foodies.

Zondag 9 maart maak ik de 3 gelukkigen bekend!

Update: de drie winnaressen zijn:

  • Sandra Koolbergen
  • Loes Hartman
  • Suzet Miedema

Van harte gefeliciteerd met dit super leuke boek. Jullie hebben van mij inmiddels een mailtje ontvangen (check ook even je spam box; het kan zijn ‘ie per ongeluk daarin binnenkomt). Het boek komt zo snel mogelijk jullie kant op.

100% Suikervrij Basiskookboek door Carola van Bemmelen
Vanaf € 15,99 – online beschikbaar bij Bol.com
Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum

Er zijn 156 reacties op Review 100% Suikervrij Basiskookboek + Winactie!

  1. Irene
    3 maart 2014 at 06:17 (3 jaar ago)

    Ik zou dit boek graag winnen, omdat je al snel denkt dat je gezond en suikervrij eet. Ik denk dat er nog veel winst valt te behalen in mijn levenswijze mbt gezonde voeding en zeker voor mijn kinderen!

    Beantwoorden
  2. Loes Hartman
    3 maart 2014 at 07:30 (3 jaar ago)

    Wauw, je mag 3 boeken weg geven, dat is nog eens gaaf!
    Ik doe heel graag mee, ik had al gezien dat het boek eraan kwam, en het lijkt mij echt een super boek. Ik vind het vorige boek ook erg goed maar weinig recepten natuurlijk. Ben erg benieuwd naar de recepten in dit boek en wil er graag mee in de keuken aan de slag! Voor mij is suikervrij intussen heel normaal maar van nieuwe recepten kan ik geen genoeg krijgen.
    Groetjes Loes

    Beantwoorden
  3. Angela
    3 maart 2014 at 07:43 (3 jaar ago)

    Ja ik ben ook benieuwd! Is het ook een goed boek voor vegetariërs ?

    Beantwoorden
  4. marieke
    3 maart 2014 at 07:44 (3 jaar ago)

    Ik wil het boek graag winnen, want hoewel ik de zichtbare suikers zo goed als helemaal laat staan (ik eet nog wel mijn zelfgemaakte jam met suiker), ben ik toch wel benieuwd naar die onbewuste suikers. Ik ben gestopt met suiker eten omdat ik vlekken ging zien, steeds zo vreselijk moe was en vaak blaasontsteking had. Nadat ik stopte (wel een poos last gehad van trillingen en echte ontwenningsverschijnselen), waren die klachten snel minder. Maar nu de rest van het gezin nog zien te overtuigen. Je hoort trouwens wel steeds meer mensen die vaker last hebben van blaasontstekingen en vermoeidheid. Suiker is echt gevaarlijk!

    Beantwoorden
    • cynthia
      3 maart 2014 at 17:38 (3 jaar ago)

      Hallo Marieke,

      zou je me eens de samenhang kunnen uitleggen van suikergebruik en het zien van vlekken en blaasontsteking. De vermoeidheid kan ik wel plaatsen. En hoe ben je omgegaan met de ontwenningsverschijnselen? Wat at je als je behoefte had om te snacken? Dank je wel.

      Beantwoorden
  5. Judith
    3 maart 2014 at 07:44 (3 jaar ago)

    Ik zou dit kookboek heel graag willen winnen. Omdat ik zo graag van alle suiker in mijn eten af wil. Daar zou dit boek heel goed bij helpen.

    Beantwoorden
  6. Sanne
    3 maart 2014 at 07:47 (3 jaar ago)

    Een mooie start om suikervrij te gaan, ben benieuwd hoe ik nog verder suikervrij kan gaan leven met ons gezinnetje.

    Beantwoorden
  7. Monique
    3 maart 2014 at 07:48 (3 jaar ago)

    Wat een goede review! Inmiddels ben ik dan ook erg nieuwsgierig naar het boek, ik zou hem dan ook graag winnen. Sinds half januari probeer ik suikervrij te eten. Ik lees me suf in allerlei (kook)boeken om meer te leren over hoe voeding werkt en hoe ik zo goed mogelijk voor mezelf kan zorgen dmv eten, beweging en verzorging. Vooral met het eten blijf ik het lastig vinden om etiketten te leren lezen en te begrijpen wat er allemaal inzit. Inmiddels ben ik ook 5 kilo afgevallen door gezonder te eten, maar het doel is nog wel 20 kilo meer. Alle hulp is welkom :)

    Beantwoorden
  8. Melanie
    3 maart 2014 at 08:04 (3 jaar ago)

    Wat een super leuke en handige 😉 win actie! Ik probeer nu zelf suikervrij te eten maar ik ben er achtergekomen dat ik best wat kennis mis :) het boek lijkt me dus super handig om me verder te helpen!

    Beantwoorden
  9. mayke
    3 maart 2014 at 08:06 (3 jaar ago)

    Wat een goede review! Ik zou heel graag suikervrij willen gaan leven/koken, maar ik vind het heel moeilijk om alle gewoontes overboord te gooien! Dit boek legt stap voor stap uit hoe je dat aan pakt, hopelijk helpt het mij en mijn gezin om het roer compleet om te gooien! Ik ben er klaar voor!

    Beantwoorden
  10. Shirley
    3 maart 2014 at 08:09 (3 jaar ago)

    Ik ben inmiddels al 16 jaar allergisch voor suiker, maar loop er nog altijd mee te worstelen. Dus eet ik vaak niks.
    Ben door deze site wel meer Zelf gaan maken maar ook dan kom ik er achter dat ik niet alleen allergisch ben voor geraffineerde suikeraar ook voor palmsuiker

    Beantwoorden
  11. Ellen
    3 maart 2014 at 08:17 (3 jaar ago)

    Na mijn bevalling van vorige week, wil ik de draad ‘suikervrij’ naast mijn gluten-, soja- en lactosevrije dieet weer oppakken. Lijkt me gaaf om door dit boek gemotiveerd te worden en weer enthousiast mijn levensstijl suukervrij te maken! Groetjes, Ellen.

    Beantwoorden
  12. Stephanie M
    3 maart 2014 at 08:21 (3 jaar ago)

    Wat goed dat je dit boek weggeeft!
    ik heb zaterdag het eerste boek gekocht, dus dit boek zou een mooie aanvulling zijn om mijn suikervrije leven te starten!

    😀

    Beantwoorden
  13. Suzanne
    3 maart 2014 at 08:22 (3 jaar ago)

    Ik vindt het best lastig om nou te weten hoe ik het gezondst kan koken. Dit boek zo een ideaal hulpmidel zijn. Ik ben ook wel benieuwd waar suiker inzit waar ik niks vanaf weet.

    Beantwoorden
  14. Judith BB
    3 maart 2014 at 08:23 (3 jaar ago)

    Ik ben heel benieuwd naar dit boek. Hoe brood te bakken zonder suiker? Geen flauwte dips , buik weg. Bloeddruk misschien wel goed te krijgen.

    Beantwoorden
  15. cheyenne
    3 maart 2014 at 08:24 (3 jaar ago)

    wat een geweldige actie! dit boek staat al zo lang op mijn lijst! mijn voornemen was om 2014 in het teken van gezondheid te zetten, waardoor ik heel erg geïnteresseerd ben geraakt in suikervrij eten. alleen, als zelfbenoemd suikerverslaafd is het toch ietsjes moeilijker gebleken dit ‘even te doen’, en door alle info op internet zie ik door de bomen het bos niet meer… dit boek zou perfect zijn om mij daarbij te helpen 😀
    xo, cheyenne

    Beantwoorden
  16. Ute
    3 maart 2014 at 08:25 (3 jaar ago)

    Erg interessante review, dit maakt me erg nieuwsgierig naar het kookboek. Ik kook erg graag en haal al bijna een jaar veel recepten van deze site! Zodra mijn nieuwe keuken af is (nog een maand, hoop ik) is het tijd voor iets nieuws, 100% suikervrij! Daarom is dit kookboek zeker iets voor mij, als stok achter de deur :-)

    Beantwoorden
  17. Svenja
    3 maart 2014 at 08:50 (3 jaar ago)

    Ik doe mee, en de reden waarom ik mee doe is eigenlijk heel simpel: Ik ben al ongeveer een jaar lang op mijn voeding aan het letten, en probeer zoveel mogelijk suiker te vermijden. Het eerste boek, 100% suikervrij heb ik al in mijn bezit. Echter was ik stiekem een beetje teleurgesteld dat na een berg interessante theorie en motivatie om suiker vrij te gaan eten, er zo weinig recepten in het boek staan ter ondersteuning van de challenge. Daarom ben ik nu erg enthousiast om te horen dat er nu een basiskookboek is, daar hoop ik wel veel inspiratie en ideeën voor het dinner uit te halen :) Liefs, Svenja.

    Beantwoorden
  18. Marije
    3 maart 2014 at 08:58 (3 jaar ago)

    Je review maakt me nieuwschierig naar de recepten. Helaas eet ik nu te veel suiker daar ben ik me van bewust en doe het sl minder. Maar ik zou het heel fijn vinden als je de verborgen suikers weet en daar lekkere gezonde recepten voor hebt. Ik ben heel benieuwd naar het boek.

    Beantwoorden
  19. Nettie
    3 maart 2014 at 08:59 (3 jaar ago)

    Het lijkt me super om dit boek te winnen! Probeer al een tijdje om gezonder te leven en suiker te mijden. Het gaat redelijk… totdat het weer druk wordt, bijv. op mijn werk. Dan grijp ik terug op wat ik gewend was omdat dat makkelijker lijkt: ik hoef daar niet bij na te denken en bij gezond moet ik dat nog wel. Ik hoop dat het boek me erbij kan helpen om ‘gezond’ en ‘suikervrij’ voor mij makkelijk te maken zodat dat mijn nieuwe levensstijl wordt die ik ook in drukke tijden ga volhouden.

    Beantwoorden
  20. Bianca
    3 maart 2014 at 09:00 (3 jaar ago)

    Vorige maand de cursus gevolgd en heel veel informatie op internet gevonden. Maar er is zoveeeel informatie. Daarom zou ik het boek graag winnen. Alles bij elkaar en rustig door kunnen lezen, dat lijkt me wel wat.

    Beantwoorden
  21. Katja
    3 maart 2014 at 09:02 (3 jaar ago)

    Jaaaaa graag! Ik ben al om, alleen mijn lief nog niet. Wie weet dat ik met dit kookboek ons allebei fit en gezond kan krijgen!!

    Beantwoorden
  22. Anita Loonstra
    3 maart 2014 at 09:06 (3 jaar ago)

    Steeds meer mensen zijn zich bewust aan het worden wat een slechte invloed suiker op ons lijf heeft ! Nu nog terug naar de basis, zonder E-nrs en pakjes en zakjes. Ben mijn moeder dankbaar dat ik het goede voorbeeld heb gekregen ! Hoort zegt het voort en daar is Carola één van de mooie voorbeelden van !

    Beantwoorden
  23. Lisa hoogeveen
    3 maart 2014 at 09:08 (3 jaar ago)

    Wat een goede review, het maakt me alleen maar enthousiaster. Ik ben al goed op weg met de suikervrije recepten van je site, maar het lukt me maar niet om voor mn hele gezin suikervrij te gaan leven.
    Hoop dat als ik dit boek mag winnen we die omslag wel kunnen maken.
    Ik ben ook nieuwsgierig of mijn vermoeden dat mijn zoon niet goed tegen suikers kan klopt.
    Groet Lisa

    Beantwoorden
  24. kim clark
    3 maart 2014 at 09:15 (3 jaar ago)

    Well may the sugar free revolution begin, for me that is, does the book come in english

    Beantwoorden
  25. Miriam
    3 maart 2014 at 09:21 (3 jaar ago)

    Ik doe al meer dan een jaar mijn best om zo suikervrij mogelijk te eten, maar merk dat ik de laatste maanden wat verslap. Heb dus echt een schop onder mijn bips nodig om weer de goede kant op te gaan. Dit boek zal mij daar zeker bij kunnen helpen, dus ik loot graag mee!

    Beantwoorden
  26. Myrthe
    3 maart 2014 at 09:22 (3 jaar ago)

    Wat lijkt me dit een super boek en daarom wil ik graag mee doen. Dit jaar ben ik op mezelf gaan wonen en ik merk nu pas hoe moeilijk het is om gezond te eten en koken. Pakjes zijn mijn lievelings recepten, wetend dat dit niet goed voor je is. Daarom ben ik de laatste tijd een beetje aan het uitzoeken wat gezond is en wat niet. Er zijn op internet helaas zoveel meningen over gezond eten dat ik het overzicht kwijt ben. Door dit boek kan ik het weer terug krijgen en als student moet je zuinig zijn op je geld. Dus doe ik graag mee met deze win actie!

    Beantwoorden
  27. Nine
    3 maart 2014 at 09:24 (3 jaar ago)

    gaaf zeg! ik heb in januari meegedaan aan de gratis suikervrij cursus van voedzo en zou dit boek heel goed kunnen gebruiken om goed op de ingeslagen weg verder te gaan. zou veel kunnen leren van alle extra info die ze erin heeft gezet en veel inspiratie van de recepten ! want dat vind ik nog wel eens lastig. groeten Nine

    Beantwoorden
  28. Petra
    3 maart 2014 at 09:49 (3 jaar ago)

    Wat een heerlijke actie, waarin je menig uurtje zoet kan zijn met lezen, zonder suiker te gebruiken…ik zou het heerlijk vinden om er eentje te winnen, want ik denk zelf dat er voor mij nog heel veel gezondheidswinst valt te behalen als ik meer achtergrond
    informatie heb over een suikervrije manier van eten….en dan heb ik het natuurlijk niet over gewichtsverlies…

    Groetjes Petra

    Beantwoorden
  29. seeuinseoul
    3 maart 2014 at 09:53 (3 jaar ago)

    Oh wat gaaf dat je 3 boeken weg mag geven! Inmiddels probeer ik zo goed mogelijk suikervrij te eten, omdat ik merkte dat ik altijd veel hoofdpijn had. Maar het is niet altijd even makkelijk wanneer ik met vrienden ga eten, omdat ik niet heel veel verschillende recepten ken. Hopelijk kunnen de recepten in dit boek een beetje helpen.

    Beantwoorden
  30. Lenny
    3 maart 2014 at 09:58 (3 jaar ago)

    Hebben dit boek! Ik eet zelf inmiddels zo’n 25 jaar (mijn god wat word ik oud….) geen suiker meer maar word nog steeds heel blij van goede en lekkere recepten! Vandaar ook dat ik een trouwe volger ben van Focus on Foodies!

    Beantwoorden
  31. Josette de Quant
    3 maart 2014 at 10:09 (3 jaar ago)

    Ik zou graag dit boek winnen om cadeau te geven aan een vriendin zodat dat zij zich hierin kan verdiepen!

    Beantwoorden
  32. Nienke
    3 maart 2014 at 10:12 (3 jaar ago)

    Ik ben benieuwd naar de nieuwe en gezonde dingen die ik ga vinden in het boek om te koken en te eten, dingen die wél goed voor je zijn en waar je dus extra van kan genieten! Daarnaast hoop ik te ontdekken dat ik meer energie krijg door geen suiker meer te eten.

    Beantwoorden
  33. Guusje
    3 maart 2014 at 10:14 (3 jaar ago)

    Ik ben nu net begonnen met de no – sugar – challenge! Naar aanleiding van je post over suiker. Ongelofelijk om te merken waar allemaal suiker in zit. Zo kwamen mijn zus en ik er gister achter dat ook bij gedroogde cranberries suiker wordt toegevoegd, dat verwacht je toch niet?! Ik kan alle hulp gebruiken voor de challenge, dus zou super graag dit boek winnen!

    Beantwoorden
  34. Liesbeth Slooijer
    3 maart 2014 at 10:19 (3 jaar ago)

    Ik doe graag mee met de actie! Probeer geraffineerde suikers al zoveel mogelijk te vermijden, maar suikers zitten in zoveel producten dat ik het soms nog best lastig vindt om het suikervrije leven toe te passen. Dit boek zou me veel handvatten bieden :)

    Beantwoorden
  35. marjoleindevlaam
    3 maart 2014 at 10:20 (3 jaar ago)

    Ik coördineer een eet-programma voor basisscholen waarbij kinderen een week lang géén suikerproducten eten. Ze eten in die week vooral veel groenten, fruit, noten, volkorenproducten en drinken veel water. Ook ouders worden gestimuleerd een aangemoedigd thuis mee te doen. Het mooie van dit project is dat de kinderen na een week al verandering voelen in hun lichaam en dat ze op die manier goed beseffen wat suiker met ze doet. En dat ze zich veel beter en fitter voelen als ze geen/minder suiker eten. Ik ben heel benieuwd naar het boek en kan tips en suggesties waarschijnlijk uitstekend toepassen op ons programma. Check anders eens de website.http://www.kidsdoenmijneetexperiment.nl/ Enne … basisscholen kunnen zich gratis aanmelden voor dit geweldige programma.

    Beantwoorden
  36. Annelot
    3 maart 2014 at 10:24 (3 jaar ago)

    Ik doe ook graag mee! Vier jaar geleden stopte ik met het eten van suiker. Toen waren er online eigenlijk amper recepten te vinden (althans op Nederlandse sites), laat staan hele kookboeken.. Daar ben ik wel heel blij mee! Ondertussen kan ik goed recepten aanpassen, maar kant-en-klare recepten zijn natuurlijk heel fijn om te hebben.

    Beantwoorden
  37. Lilian de Jong
    3 maart 2014 at 10:30 (3 jaar ago)

    Met drie kleine kinderen die graag ‘gewoon zoals altijd’ willen eten is het een hele uitdaging om suikervrij te koken. Ik ben daar sinds kort mee begonnen en ben nog zoekende. Dit boek zou mij enorm helpen.

    Beantwoorden
  38. marie janke damoiseaux
    3 maart 2014 at 10:31 (3 jaar ago)

    Ik wil hem gewoon winnen :)

    Beantwoorden
  39. Renate Houkes
    3 maart 2014 at 10:38 (3 jaar ago)

    Wat zou ik dit kookboek graag winnen!! Een jaar eet ik nu suikervrij, maar met momenten blijft het moeilijk. Dan grijp ik toch weer naar die slechte geraffineerde suikers, die zo verslavend zijn. Vooral voor die momenten zoek ik alternatieven. Ook zou ik het fijn vinden om meer achtergrond info te lezen over onze voeding.
    Je zou me heeel blij maken met dit boek.
    Ga zo door met je blog, ik ben een trouwe volger!!
    Groetjes Renate

    Beantwoorden
  40. Sandra
    3 maart 2014 at 10:41 (3 jaar ago)

    Ik zou dit kookboek echt graag willen winnen! Ik hou van het gezonde koken en nieuwe dingen uitproberen maar vooral in de weekenden sluipt de suiker mijn voeding vaak in.. Daar moet ik echt vanaf! Op dit moment ben ik carnaval aan het vieren in Den Bosch en daarna suikervrij van start gaan zou geen kwaad kunnen.

    Beantwoorden
  41. Dominique
    3 maart 2014 at 10:42 (3 jaar ago)

    Ik zou dit graag willen omdat ik na mijn maaltijden me erg futloos voel tegenwoordig.
    En wil graag proberen als ik geen suikers inneem dat dit gevoel weg is zodat ik me weer vitaal voel.

    Beantwoorden
  42. Lies
    3 maart 2014 at 10:43 (3 jaar ago)

    Ik ben altijd in voor gezonde recepten die ook gewoon lekker zijn. En dan lekker genoeg om mijn kinderen te overtuigen;) Een boek met suikervrije recepten zou ik dan ook graag in de boekenkast hebben!

    Beantwoorden
  43. Marlous Theunissen
    3 maart 2014 at 10:46 (3 jaar ago)

    Mijn ‘zucht naar zoetheid’ wordt alleen door de geweldige uitstraling van het boek gewekt… Ik moét dus weten hoe ik dat gezonder aan kan pakken!!

    Beantwoorden
  44. Lisanne
    3 maart 2014 at 10:50 (3 jaar ago)

    Ik ben erg benieuwd naar het suikervrij eten. Een vriendin heeft de 30 dagen suikervrije challenge al gedaan en het beviel haar zo goed: meer energie, een betere huid en wat kilotjes afgevallen.
    Het lukt mij nog niet om de suiker volledig weg te laten, mede door dat ik onvoldoende alternatieven heb. Met dit boek heb ik meer inspiratie en een steuntje in de rug om het suikervrije eten op te pakken!

    Beantwoorden
  45. The Baking Nurse
    3 maart 2014 at 10:54 (3 jaar ago)

    Hallo Lianne!! Ik ben al een aantal maanden bezig met een soort bewustwording. Bewust worden van wat ik eet, waarom ik het eet en waarom ik bepaalde dingen beter niet kan eten. Dit lukt aardig; het motiveert mij enorm om bv de gezonde dingen die ik maak te fotograferen en op instagram te zetten. Wat helaas altijd erg lastig voor mij blijft, is de lekkere trek die ik altijd ’s avonds heb! Op die momenten gaat het dan vaak mis mijn gezonde voornemens. Het boek 100% suikervrij zou voor mij een extra informatiebron en een motivatie zijn om mij ook ’s avonds niet te buiten te gaan aan ongezonde, suiker bevattende voedingsmiddelen! Ik dus graag in aanmerking als winnares van deze leuke prijs!

    Beantwoorden
  46. youri jochems-schultz
    3 maart 2014 at 10:55 (3 jaar ago)

    Het is me eindelijk gelukt om een stuk minder suiker te eten. Echt afkickverschijnselen. Nu lees ik dat dat stukje wat ik laat maar bij de 15% hoort. Ik wil het heel graag goed doen nu en wil heel graag dit boek winnen!

    Beantwoorden
  47. Ellen
    3 maart 2014 at 10:59 (3 jaar ago)

    Het eerste boek van Carola van Bemmelen heb ik al in mijn bezit en is een hele goede basis voor wat suiker met je lichaam doet en kan doen! De sugarchallange heb ik al een paar keer goed doorstaan ! Dit vervolg wil ik natuurlijk ook graag in mijn bezit krijgen. Soms is het voor mij lastig om goede en lekkere inspiratie te vinden (vooral hoofdgerechten) daarom is dit boek meer dan welkom!!!

    Beantwoorden
  48. leenie
    3 maart 2014 at 11:21 (3 jaar ago)

    Cool! Ook ik probeer net als vele andere suikervrij te eten. Dit lukt mij redelijk maar vind het vooral moeiljjk als anderen bij mij over de vloer komen. De laatste tijd weer teveel suiker gegeten en mijn huid is helemaal onrustig. Gevoel: ik zie er een stuk slechter uit. frustrerend! Ik wil toch echt al die suikers uitbannen om zelf goed in mijn vel te zitten. Denk dat dit boek dan echt een toevoeging zal zijn. Ik wil mijn er goed in verdiepen om er de rest van mijn leven plezier van te hebben en met wat handige tips and tricks denk ik dat het moet lukken :)

    Beantwoorden
  49. roos
    3 maart 2014 at 11:27 (3 jaar ago)

    doe graag mee. Het eerste boek ben ik aan het lezen en moet zeggen dat het me tegen valt in hoeveel producten suiker zit. Wel vind ik het nog moeilijk om ook het gezin mee te krijgen. Ben zelf al wel een stuk bewuster van wat er naar binnen gaat. Hopelijk kan ik met dit (kook)boek de rest van het gezin ook meekrijgen.

    Beantwoorden
  50. Ellen Bat.
    3 maart 2014 at 11:29 (3 jaar ago)

    Yeah, 2 jaar geleden gestopt met roken, vorig jaar 24 kilo afgevallen en gaan sporten en dan nu bezig met gezonde voeding….hoewel ik niet veel suiker gebruik, ben ik me bewust dat ik er meer van eet dan dat ik denk en natuurlijk de verborgen suikers….hoe graag wil ik dit boek daarom ook winnen, zodat ik er mee bezig kan, dan kan ik volgend jaar als ik 50 word zeggen dat ik er alles aan gedaan heb om gezond 50 te worden :-)

    Beantwoorden
  51. Jacqueline
    3 maart 2014 at 11:33 (3 jaar ago)

    Net zoals de vele reacties voor mij en na mij, zou ik erg graag dit boek willen ontvangen. Ik ben “nieuw” in de wereld van suikervrij leven en speur dagelijks op de digitale snelweg naar tips, adviezen en recepten. Onlangs was ik jarig en heb toen de visite heerlijke suikervrije cupcakes voorgeschoteld tijdens de koffie en thee. Enne….. het smaakt naar meer.

    Vanwege div. omstandigheden zit ik baanloos thuis, maar dankzij de nieuwe wijze van koken en eten, heb ik weer een doel. Dus ja, het boek zou ontzettend welkom zijn.

    Beantwoorden
  52. Anna de Vries
    3 maart 2014 at 11:35 (3 jaar ago)

    Fan van het 100% suikervrij boek ben ik al vanaf het moment dat ik het kocht! :) Hij is heerlijk leesbaar en overduidelijk! Naar het kookboek ben ik nog nieuwsgieriger, daarom zou ik het graag winnen! :-)!

    Beantwoorden
  53. Marina Huizer
    3 maart 2014 at 11:42 (3 jaar ago)

    Ik zou het boek erg graag willen hebben omdat ik hulp kan gebruiken bij het zelf bereiden van suikervrije recepten. In de supermarkt is haast overal suiker of een giftige zoetstof in verwerkt.

    Beantwoorden
  54. wend Verbaas
    3 maart 2014 at 11:43 (3 jaar ago)

    Omdat ik graag gezonder wil eten en dat voor mij niet zo heel moeilijk is. Maar het een hele uitdaging (een leuke dat wel…) is omdat ik kleine kinderen heb. Ik wil het gezond eten op zo’n manier met de paplepel ingeven dat de kinderen niet beter weten als ze groter worden en dan bewuste keuzes maken in plaats van domweg alles in je mond te stoppen. Vooral als je nagaat wat al die suikers in je lijf doen.

    Beantwoorden
  55. Jessy Centino
    3 maart 2014 at 12:01 (3 jaar ago)

    Wat fijn dit boek! Ik lever al jaren een strijd tegen suiker omdat ik er doodmoe van wordt. Voor mijn kinderen is het echter pure noodzaak omdat ze van suiker een flink jeukende uitslag op hun lichaam krijgen. Voor heb vind ik het lastig om suiker helemaal uit het menu te schrappen (ze zijn 2 en 6 jaar oud) denk dat dit boek mij daar enorm bij kan helpen!

    Beantwoorden
  56. Ivonne Stumpe
    3 maart 2014 at 12:02 (3 jaar ago)

    Wat een interessante blog en ik wil heel graag de boek winnen ,dan heb ik meer inzicht om het nu ook te doen , ik let al heel erg op en dat moet ook wel met mijn lactose intolerantie,maar ik betrap me er op dat ik toch echt zelf voor ogen moet hebben om het te doen ,dus zelf lezen en zelf recepten moet zien ,even met de neus op de feiten worden gedrukt ..ik ben het mijn arme darmen verplicht want ik ben echt te laks ,dus het moet radicaal om

    Beantwoorden
    • Ivonne Stumpe
      3 maart 2014 at 12:04 (3 jaar ago)

      ik bedoel natuurlijk ‘het boek’ zucht ….

      Beantwoorden
  57. Josien Groot
    3 maart 2014 at 12:19 (3 jaar ago)

    Wat een top winactie! Daar moet ik natuurlijk aan mee doen. De afgelopen tijd al veel aan mijn eetpatroon veranderd, maar suikervrij is echt iets waarvan ik denk “Hoe dan?” Dit boek kan daar natuurlijk helemaal bij helpen en door de 30 dagen uitdaging kan je die omschakeling echt maken. Ben super benieuwd en vind het voor een zoete kauw als ik ben wel echt een leerschool! Kijk uit naar de recepten die er in staan en hopelijk kan ik er mee aan de slag (weet nog niet hoe blij mijn vriend daar mee is, maar zelfs die is afgevallen door mijn omslag!)

    Beantwoorden
  58. Sasja
    3 maart 2014 at 12:29 (3 jaar ago)

    Ook ik doe graag mee met deze mooie actie.

    Ik heb sinds kort te horen gekregen dat m’n lichaam schreeuwt om een ‘streng’ dieet. Ergens wist ik het, maar had altijd goede onderzoeks-uitslagen ondanks jaren lang vermoeid, krampen etc. Vanaf nu geen lactose, geen gluten, geen cacao, geen soja en….. geen suiker meer! Al heel lang wilde ik gezonder gaan leven en at ik al wel veel groente, biologisch etc. Maar daarnaast verslond ik nog vele chocolade repen, koekjes etc. Suiker voelt als een verslaving en nu ik in behandeling ben met dit dieet voel ik eindelijk de motivatie om er daadwerkelijk écht wat aan te doen.

    Ik ben heel benieuwd naar dit boek en het lijkt me fijn om het op m’n keukenplankje te hebben als hulp & ondersteuning! :)

    Beantwoorden
  59. lindastephanie
    3 maart 2014 at 12:31 (3 jaar ago)

    Suiker is killing me, ben er snel verslaafd aan helaas. Naast het opletten met wat ik eet is het nu echt tijd om suikervrij te leven! Let’s kill sugar…

    Beantwoorden
  60. Lise
    3 maart 2014 at 12:35 (3 jaar ago)

    In ons gezin proberen we al jaren minder suiker te eten! Ben super benieuwd naar het boek, wil het zeker lezen!!

    Beantwoorden
  61. Lianne
    3 maart 2014 at 12:56 (3 jaar ago)

    Goede review! Toeval bestaat niet zeggen ze altijd, maar ik was net op zoek naar dit boek toen ik je artikel las. En winactie komt dan altijd goed van pas. Ik zou het leuk vinden om dit boek in bezit te krijgen, aangezien ik denk dat je er nog veel info uit kunt halen ten opzichte van suikervrij eten. Er zijn zoveel verstopte suikers! Bovendien vind ik het ook leuk te koken/bakken zonder (!) suiker, omdat ik van mening ben dat, dat belangrijk is voor je! Nou en waar kan dit boek mij beter mee helpen dan met suikervrije recepten? Duimen dus! :)

    Beantwoorden
  62. Heidi
    3 maart 2014 at 12:56 (3 jaar ago)

    Ik ga de vastentijd gebruiken om zonder suiker te leven en kan daar wel een steuntje in de rug bij gebruiken! Dank voor je gave blogs!

    Beantwoorden
  63. marijke
    3 maart 2014 at 13:05 (3 jaar ago)

    Wat zou ik dit boek graag willen winnen zeg! ‘k Ben de laatste tijd hard aan het puzzelen om suikers te mijden en ik zie en voel echt resultaat. Vooral mijn huid voelt zich zooo fijn en ik dan dus ook 😉 Maar goed puzzelen dat is het zeker, want ik vind het best lastig het allemaal goed toe te passen en dus zijn de menuutje niet echt heel gevarieerd…Dit kookboek zou me zeker een eind op weg kunnen helpen!

    Beantwoorden
  64. Jacqueline
    3 maart 2014 at 13:48 (3 jaar ago)

    Ik ben sinds twee maanden “gezonder” aan het eten (glutenvrij – koemelk vrij – suiker vrij). Dit bevalt me zeer goed dus heb ik afgelopen week al m’n (normale) kookboeken weggegooid. Nu zou ik erg graag dit boek willen winnen omdat m’n plank met kookboeken weer gevuld moet worden….. En natuurlijk omdat ik nog veel moet leren over mijn nieuwe lifestyle…
    Aan deze website heb ik overgens ook erg veel. Kan wel zeggen dat ik verslaafd ben aan deze website.
    Ga zo door !!!
    Groet Jacqueline

    Beantwoorden
  65. Marjolijn
    3 maart 2014 at 13:49 (3 jaar ago)

    Ik heb de cursus 40 dagen zonder suiker vorig jaar gedaan en moet zeggen het bevalt me goed nu ben ik zwanger en snak naar lekkere koekjes en taartjes en dergelijke, ze zijn er wel suiker vrij maar de prijs is onwijs hoog. Zelf bakken dus maar. Wel moet ik zeggen als je echt echt echt suikervrij wilt zijn moet je voeding;s woord deskundige zijn. Zo kom ik nog steeds woorden tegen wat vraagtekens op roept en even op Google kijken en ja hoor weer een nieuw woord voor suiker ontdekt de lijst uit de cursus was al super groot vond ik toen maar er zijn al weer vele variaties en creaties bedacht door de voedings– industrie dus je moet echt mega oplettend blijven. b.v. Damhert heeft volgens zeggen een heel stuk schap suiker vrij nou ja als je dan heeeeel goed de allerkleinste lettertjes leest en vaak is het woord op de verpakking over 2 regels verdeeld (lijkt wel opzettelijk gedaan) kom je er achter dat ze ingedikte geraffineerde lactose (melk suiker) bedoelen was z’n moeilijk woord dat ik het niet meer weet hoe ze het noemde en zo kom ik nog al eens wat tegen.

    Beantwoorden
  66. Karin van Waesberghe
    3 maart 2014 at 13:52 (3 jaar ago)

    Ik zou graag dit boek willen winnen. Ik ben er pas sinds kort achter dat in nagenoeg alles suiker toegevoegd is. Ik zou graag meer willen weten over suiker en kan suikervrije recepten goed gebruiken om een richtlijn te hebben.

    Beantwoorden
  67. Marloes
    3 maart 2014 at 14:04 (3 jaar ago)

    Ik wil het boek graag winnen. Ik ben al tijden aan het afbouwen en probeer zo veel mogelijk geraffineerde suiker te schrappen. Mijn echtgenoot hield daar tot dusver niet echt rekening mee. Tot hij van de week op de bank zat, over zijn beginnend buikje wreef en zuchte: ik moet minder suiker eten. Lijkt me dus een mooie stimulans

    Beantwoorden
  68. Eline
    3 maart 2014 at 14:13 (3 jaar ago)

    Wat een leuke actie! Ik heb het basis boek al en zou heel graag ook dit kookboek willen hebben. Ik eet zelf vrijwel geen suiker meer maar ik probeer mijn vriend, die echt een zoetekauw is, ook te stimuleren om te minderen. Dat valt niet mee maar met de recepten uit dit boek hoop ik hem ook enthousiast te maken voor een gezondere eetstijl. Dat zou echt geweldig zijn want zijn gezondheid laat nogal te wensen over.

    Beantwoorden
  69. Ingrid
    3 maart 2014 at 14:21 (3 jaar ago)

    Hoe leuk zou het zijn als ik op mijn verjaardag (9 maart :), dit mooie kookboek mag winnen! Weer een inspiratiebron voor lekkere, gezonde recepten.

    Beantwoorden
  70. Tamara
    3 maart 2014 at 14:27 (3 jaar ago)

    Nou, die wil ik wel winnen!

    Beantwoorden
  71. Laura
    3 maart 2014 at 14:32 (3 jaar ago)

    Ik doe meeeeeeeeeee omdat ik vind dat het mogelijk is om gezond maar vooral lekker te eten ZONDER suiker en dit boek dat bewijst! No sugar: I am in!

    Beantwoorden
  72. Kaatje
    3 maart 2014 at 14:33 (3 jaar ago)

    wat zou ik dit boek graag winnen….. ik ben nog maar een beginner wat suikervrij eten betreft

    Beantwoorden
  73. Amanda
    3 maart 2014 at 15:12 (3 jaar ago)

    Wauw dat kookboek wil ik wel graag winnen! Ben op 2 januari dit jaar begonnen met suikervrij eten en kan nog wel meer inspiratie gebruiken. Nog niet heel het gezin eet suikervrij, misschien dat ik ze met wat lekkere recepten uit dit boek over de streep kan trekken.

    Beantwoorden
  74. Sanne Naber
    3 maart 2014 at 15:32 (3 jaar ago)

    Ik zou heel graag dit boek willen winnen! Ik ben al wel een tijd bezig met suikervrij eten maar het blijft soms best lastig! Het lijkt me een leuk en interessant boek dat me hopelijk nog verder kan helpen. Ook moet ik vaak aan mensen uitleggen waarom ik suikervrij eet. Met de informatie in dit boek hoop ik ook aan die mensen goed te kunnen uitleggen en onderbouwen waarom ik zo eet.

    Beantwoorden
  75. Marion Cornelisse
    3 maart 2014 at 15:35 (3 jaar ago)

    Lijkt mij geweldig fijn om dit boek te winnen. Ik vind het moeilijk om suikervrij te eten, maar ben ook nog maar een beginner. Een steuntje in de rug kan ik goed bebruiken.

    Beantwoorden
  76. Anouk
    3 maart 2014 at 15:47 (3 jaar ago)

    Wat een fijne actie! Ik probeer zelf al een tijdje suikervrij te eten. Dat gaat redelijk goed, maar kan altijd beter. Ik heb behoefte aan (voorbeeld)recepten voor het avondeten en gezonde snacks en drinken voor de kids. Mijn kinderen zo suikervrij mogelijk te laten eten vind ik een grote uitdaging! Ik hoop dat dit boek mij daarmee op weg kan helpen! Dus ja: ik wil een boek winnen!

    Beantwoorden
  77. Fien
    3 maart 2014 at 15:55 (3 jaar ago)

    Dit boek hoort in mijn rijtje kookboeken thuis omdat ik al meer dan een jaar voor 95% suikervrij eet. Met inspiratie uit dit boek ga ik voor de volle 100%.

    Beantwoorden
  78. Annet
    3 maart 2014 at 15:59 (3 jaar ago)

    Yes, that’s my challenge!! Zou ik dat echt kunnen, 30 zonder suiker?? Als ik het win ga ik het doen en hou ik je op de hoogte van dit proces!

    Beantwoorden
  79. Soumaya
    3 maart 2014 at 16:37 (3 jaar ago)

    Dit past bij mijn huidige leefstijl, mijn doelen etc. Ik heb het boek 100% suikervrij al, daarom zou ik ook wel de kookboek willen hebben voor meer praktische tips. Momenteel alleen een boeken’koop’stop, dus kopen zit er niet in…

    Beantwoorden
  80. Marloes
    3 maart 2014 at 16:41 (3 jaar ago)

    Wat leuk dat drie boeken mag weggeven zeg! Ik zat er laatst over te denken om een poosje suiker vrij te eten om er zo een beetje van ‘af te kicken’. Het boek heb ik al vaker voorbij zien komen, en zou echt super stimulerend zijn!

    Beantwoorden
  81. Sanne Becks
    3 maart 2014 at 16:54 (3 jaar ago)

    Met een familie waarin veel suikerziekte voorkomt ben ik veel bezig om te proberen zo gezond(suikervrij)mogelijk te eten .Alleen dat valt niet altijd mee omdat je meestal geen idee hebt hoe je suiker kunt mijden of vervangen.Vandaar dat ik veel interesse heb in dit boek.

    Beantwoorden
  82. Marjon
    3 maart 2014 at 17:21 (3 jaar ago)

    Ja héél graag zou ik dat boek willen winnen zodat ik niet alleen hoef te experimenteren zonder suiker maar tips en inspiratie krijg en énergie. Spannend. En complimenten over je site, die blijft me borien! DANK

    Beantwoorden
  83. Geertje
    3 maart 2014 at 18:31 (3 jaar ago)

    Ik eet sinds 3 maanden suikervrij en mis nog wel wat recepten… boek zou hier ook erg welkom zijn :-)

    Beantwoorden
  84. Marijke van der Wiel
    3 maart 2014 at 18:31 (3 jaar ago)

    Wat een leuke actie! Vanwege suiker, gist en koolhydraatarmdieet vind ik het nog moeilijk om telkens lekkere gerechten te maken en vinden. Dit receptenboek zou echt een uitkomst zijn en veel inspiratie geven!

    Beantwoorden
  85. Maggie
    3 maart 2014 at 19:36 (3 jaar ago)

    Ik doe zo mijn best! Heb zelfs een staafmixer aangeschaft om pakjes en zakjes te vermijden en zelf sauzen te maken. Maar mijn vriend is nog niet zo enthousiast als ik. Hij vindt wraps met fajitasaus uit een zakje nog steeds lekkerder… en ziet niet zoveel kwaad in Maggi en Knorr. Dus een suikervrij kookboek mét toelichting van het hoe en waarom is hier erg welkom!

    Beantwoorden
  86. Renate
    3 maart 2014 at 20:39 (3 jaar ago)

    Ook ik wil er wel een winnen…. Ben een hele enthousiaste en actieve lezer…;-)) waarom ik er een wil winnen? Omdat ik graag nog meer lekkere recepten wil maken om die suikerjunk van een vent van mij te overtuigen dat het echt heeeeeel lekker is zonder!!!!

    Beantwoorden
  87. Ruth
    3 maart 2014 at 20:41 (3 jaar ago)

    ben nog maar jong(!14) maar zie het helemaal zitten om suikervrij te eten, ben zelf al recepten gaan verzamelen maar lijkt me super om dit kookboek te hebben!! ik eet nu ongeveer een maand lang suikervrij, soms nog wel eens een ’s avonds eten uit een pakje maar verder helemaal clean. ik zou graag nog leren hoe ik minder kan eten zodat ik wat af kan vallen (:

    Beantwoorden
  88. Stefanie
    3 maart 2014 at 21:08 (3 jaar ago)

    Vanaf januari heb ik het voedingsroer omgegooid. Wat een feest! Ik ben al een aantal kilo’s kwijt en voel mij lekker fit en goed in mijn vel. Focus on foodies is een soort leidraad in mijn leven geworden. Een goede inspiratiebron voor de heerlijkste recepten. Zelfs mijn kindjes van 3 en 6 vinden eten steeds vaker met mij mee. Avocado en zalm… dat groene spul ziet er niet aantrekkelijk uit! Toch nieuwsgierig en maar even proeven een heerlijk vonden ze het! En de American panecakes zijn inmiddels ook favoriet! En de choco balletjes natuurlijk! Opa en oma luisteren ook vol interesse naar wat ik te vertellen heb. Zij zien nu steeds meer welke invloed voeding op je hele lijf en hormoonhuishouding heeft. Ik ben inmiddels aardig op weg met mijn kennis over voeding, maar ik kan er nog heel veel over leren. De bewustwording van al het suiker in onze voeding vind ik een interessante! Ik geniet ervan om een inspiratiebron te zijn voor mijn kinderen en mijn ouders! Ik kijk er naar uit om nog meer te leren en uiteindelijk te gaan voor 100% suikervrij!!

    Beantwoorden
  89. Suuz
    3 maart 2014 at 21:23 (3 jaar ago)

    Ik ben zooo ontzettend benieuwd naar dit boek!!! voor mijn gezondheid (reuma) is het erg belangrijk dat ik suikervrij eet!!! dus wat nieuwe recepten zijn altijd welkom!! :-)

    Beantwoorden
  90. Martine van den Brink
    3 maart 2014 at 21:48 (3 jaar ago)

    Het afgelopen halfjaar ben ik bezig met ‘suikervrij’ eten. Ongelooflijk waar tegenwoordig allemaal suiker in wordt gestopt. Ik ben superblij dat ik geen suikerverslaving meer heb en ben dol op recepten. Ik loot dus heel graag mee 😉
    Succes met je blog!

    Beantwoorden
  91. Marjan
    3 maart 2014 at 22:18 (3 jaar ago)

    Oooh wat een leuke actie! Na mijn ziekte blijk ik allergisch te reageren op verschillende etenswaren. Als ik dan toch mijn eetpatroon om moet gooien, zou ik dat meteen ook graag suikervrij willen doen. Ik volg je natuurlijk al op Facebook en daar leer ik ook veel handigheidjes! Ik ben heel erg nieuwsgierig naar het boek! Ik ga duimen;)

    Beantwoorden
  92. Suzanne
    3 maart 2014 at 22:27 (3 jaar ago)

    Bedankt voor je blog en site met recepten. Ik ben sinds een maand samen met mijn zoontje bezig suikervrij te eten en te drinken. Er gaat een wereld voor me open! Ik loot graag mee!

    Beantwoorden
  93. Marlies
    3 maart 2014 at 22:30 (3 jaar ago)

    Een ideale aanvulling voor het add dieet van onze 9 jarige zoon. Glutenvrij, lactose en sojavrij en zo min mogelijk suiker. Hij is echt een bikkel hierin, want hij gaat ervoor.

    Beantwoorden
  94. brugveen@gmail.com
    3 maart 2014 at 23:14 (3 jaar ago)

    Leuk! Heb het andere boek ook, dit zou een mooie aanvulling zijn

    Beantwoorden
  95. Lianda
    4 maart 2014 at 01:03 (3 jaar ago)

    Ik heb al geruime tijd hypglykemie en eet ook veel suikervrij. En als ik dan ook nog mooie recepten in een mooi boek erop kan naslaan dan zou dat helemaal mooi zijn. Zeker in combinatie met afvallen..

    Beantwoorden
  96. Eveline
    4 maart 2014 at 12:23 (3 jaar ago)

    Ik wil graag een nog gezonder leven met minder suiker. Met dit kookboek is de eerste stap voor dit gezondere leven een feit.

    Beantwoorden
  97. Carmen
    4 maart 2014 at 12:33 (3 jaar ago)

    Ik probeer suikervrij te eten met mijn gezin ( man en kindjes van 2 en 4 jaar). Het is zo moeilijk om voor de kinderen en man lekkere dingen te maken omdat ze zo aan suiker gewend zijn. Lekkere recepten zijn hier heel erg welkom in de hoop de anderen ook suikervrij te laten eten.

    Beantwoorden
  98. Anita H.
    4 maart 2014 at 14:52 (3 jaar ago)

    Redenen in overvloed om suikervrij te willen eten en dat doe ik in principe ook, al jaren. Dat houdt wel in dat ik toch wel vaak hetzelfde eet en nog altijd verlang naar gebak en dergelijke. Van dit boek verwacht ik dat er ook goede ideeën in staan om de behoefte aan die zoetigheid (op een prettige manier) te bedwingen. Sowieso kan ik wel wat inspiratie gebruiken. Ik heb overigens last van hypoglycaemie en het schijnt dat ik de kans dat ik diabetes krijg vrij groot is als ik teveel koolhydraten binnenkrijg. Dat vind ik ernstig genoeg om rekening mee te houden. Los daarvan is suiker natuurlijk gewoon vergif.

    Beantwoorden
  99. Chris V
    4 maart 2014 at 16:57 (3 jaar ago)

    Deze maand doe ik een no-sugar-challenge, puur omdat ik af wil van mijn dagelijkse cravings en de gewoonte om elke dag een reep chocolade weg te werken. Tijd voor bezinning! Uit de sugar addiction test van Carola van Bemmelen kwam ook al dat ik ernstig suikerverslaafd ben. Vandaag heb ik het bijzonder moeilijk om van de chocolade af te blijven (weinig slaap gehad vannacht) en ik kan wel wat fijne inspiratie gebruiken!

    Beantwoorden
  100. simone
    4 maart 2014 at 18:22 (3 jaar ago)

    Al een tijdje eet ik suikervrij. (en glutenvrij) En het ontbijt blijft zo moeilijk voor me!
    Dus ik kijk uit naar ontbijt tips. Maar eigenlijk gewoon naar het hele boek :)

    Beantwoorden
  101. Micki
    4 maart 2014 at 20:31 (3 jaar ago)

    Hoi Lianne, ook ik waag heel graag een kansje :-) Eet nu net een maandje suikervrij, maar kan daarbij nog veel tips gebruiken. Ik heb graag de info wat meer op een rijtje, om zo ook andere mensen te inspireren.

    Veel succes met kiezen!

    Liefs,
    Micki

    Beantwoorden
  102. rianne
    4 maart 2014 at 20:48 (3 jaar ago)

    Graag zou ik het boek winnen. Dit omdat ik momenteel in een dip zit met het verliezen van wat gewicht. Dit boek zou me goed kunnen helpen om weer op het goede spoor te komen!!

    Groetjes Rianne

    Beantwoorden
  103. Anouk
    4 maart 2014 at 21:46 (3 jaar ago)

    Ik zou dit boek graag winnen omdat ik zelf al helemaal overtuigd ben van 100 % suikervrij, maar ik mijn moeder maar niet kan overtuigen. Gezien haar gezondheid gun ik haar ook een suikervrij leven en zou ik haar heel graag dit boek cadeau doen.

    Beantwoorden
  104. Marina
    4 maart 2014 at 21:57 (3 jaar ago)

    Ongelofelijk he hoeveel verborgen suikers we eten! En helemaal niet nodig! Ik probeer ook zo min mogelijk suiker te eten en creatief suiker te vervangen door gezonde natuurlijke producten, maar dit boek kan ik zeker gebruiken om nog beter op weg te komen!

    Beantwoorden
  105. Carola van den Broek
    4 maart 2014 at 22:23 (3 jaar ago)

    Ik ben zaterdag 1maart begonnen met suikervrij eten voor mijn gezondheid. Maar wat is dit lastig zeg, echt overal zit suiker in! Ongelooflijk!! Ik hou van koken en nieuwe recepten uitproberen. Ik zou graag nieuwe ideeën opdoen om gezond en suikervrij te eten. Daarnaast heeft de schrijfster een leuke naam 😉

    Beantwoorden
  106. Maike
    4 maart 2014 at 22:40 (3 jaar ago)

    Ik let al een hele tijd op mijn bloedsuikerspiegel, maar blijf het in drukke tijden lastig vinden. Ik ben dan ook erg benieuwd naar dit boek. Pick me, pick me!!!

    Beantwoorden
  107. Lotte Brinke
    5 maart 2014 at 07:29 (3 jaar ago)

    Omdat ik denk dat ik gezond aan het eten ben, maar achteraf blijkt (dankzij een collega die zich verdiept heeft in het suikervrij eten) dit vaak tegen te vallen…

    Beantwoorden
  108. Eline
    5 maart 2014 at 07:40 (3 jaar ago)

    Oh wat zou ik dit boek graag willen! Sinds dit jaar eet ik suikervrij en het bevalt me zo goed! Ik voel me beter dan ooit. Ik hou ervan om rond te snuffelen, op zoek naar leuke recepten en om zo nieuwe dingen uit te proberen. Onder andere jou blog bezoek ik vaak want daar staan zoveel leuke maar ook toegankelijke dingen op :-D. Het ‘gewone’ boek over suikervrij leven heb ik gelezen, fantastisch. Sommige weetjes waren echt bizar… dingen die ik met mijn mond open heb zitten lezen (zoals dat halvarine en margarine maar 1 molecuul verschilt van plastic… like what?!?). Met de paar recepten achterin kon ik al wel een beetje uit de voeten maar een heel boek zou echt fantastisch zijn! En ik zal natuurlijk trouw je blog blijven bezoeken, want daar ben ik sowieso fan van 😀 (zeker van het lekkere cheesecake taartje!!)

    Beantwoorden
  109. lisa bregman
    5 maart 2014 at 08:22 (3 jaar ago)

    Ik zou het boek graag willen winnen om nog gezonder te kunnen gaan leven. Ik merk dat het best lastig is om verstopte suikers in voeding te vinden en wie weet kan dit kookboek mij daar bij helpen! Hele leuke actie dus weer! :)
    Gr Lisa

    Beantwoorden
  110. josita
    5 maart 2014 at 10:34 (3 jaar ago)

    Ook ik zou graag mee willen doen met deze actie. Ik heb een start gemaakt met suikervrij leven, maar ik mis recpten. Ik vind het best moeilijk om zonder pakjes te koken, wat ik gewend was. Ik denk ook dat dit boek een goede eyeopener zou zijn voor mijn familie, want obesitas en suikersiekte komen daarin voor.
    Gr, Josita

    Beantwoorden
  111. Lyande
    5 maart 2014 at 10:41 (3 jaar ago)

    Wij zouden graag dit kookboek willen winnen omdat wij i.v.m. De gezondheid van onze zoon zijn gestart met een suikervrij dieet. Hij had last van erge vermoeidheid, elke dag veel buikpijn, problemen met de ontlasting, snel ziek. Na een maand met dit dieet zien wij al een hele vooruitgang in de gezondheid van onze zoon! Daarom gaan wij door met dit dieet en zou dit kookboek ons kunnen helpen met lekkere recepten!

    Groetjes lyande

    Beantwoorden
  112. Lois
    5 maart 2014 at 12:49 (3 jaar ago)

    Wauw wat een leuke winactie! Ik zou het boek heel erg graag winnen! Ik houd ontzettend van koken en ben me de laatste tijd aan het verdiepen in suikervrij eten. Met dit kookboek zou ik ontzettend geholpen zijn. Weg met alle pakjes en met pure en gezonde ingredienten koken en bakken. Ik hoop dat ik één van de lucky winners mag zijn!

    Gr Lois

    Beantwoorden
  113. Mirjam
    5 maart 2014 at 13:03 (3 jaar ago)

    Ik eet geen suiker meer. Ook niet de verborgen suikers want ik maak alles zelf. Maar bij koffietijd zei carola van bemmelen dat zilvervlies rijst ook naar suiker word omgezet. Van witte rijst of wit brood wist ik dit wel. Geld dit ook voor speltmeel? Dat zou ik wel willen weten. En misschien staat er nog meer in het boek wat ik niet weet.

    Beantwoorden
  114. Carlijn.
    5 maart 2014 at 15:28 (3 jaar ago)

    Wat een ontzettend leuk boek lijkt me dit. Ik zou het dan ook heel graag willen winnen. Ik eet nu een aantal maanden suikervrij en heb alles gelezen wat er tot nu toe te vinden was over dit onderwerp. Ik ben er nog net niet manisch mee bezig, maar dat scheelt weinig volgens mijn echtgenoot 😉 Misschien dat dit boek hem ook overtuigt zodat we er samen voor kunnen gaan. Hartelijke groet, Carlijn.

    Beantwoorden
  115. Janoek
    5 maart 2014 at 17:00 (3 jaar ago)

    Ik doe graag mee! Ik wil al een tijdje suikervrij gaan eten, maar weet eigenlijk niet zo goed waar ik moet beginnen! Fijn dat in dit boekje alles is gebundeld.

    Beantwoorden
  116. Stefanie Klaver
    5 maart 2014 at 17:27 (3 jaar ago)

    Ik ben erg benieuwd naar dit boek. Zelf heb ik een koemelk- eiwit-allegie en controleer daardoor alle verpakkingen. Graag wil ik ook minder suiker binnen krijgen, maar die zit vaak verstopt. Hopelijk win ik dit boek, zodat ik me er beter in kan verdiepen en nog bewuster kan worden. Liefs Stefanie.

    Beantwoorden
  117. jehanne
    5 maart 2014 at 17:44 (3 jaar ago)

    Hai, ik wil dit graag winne , omdat ik altijd nieuwsgierig blijf naar nieuwe aanvullingen en recepten!
    Hoop dat ik gewoon mee kan doen, ook al doe ik niet mee op faceboek, ik vind dat gewoon geen fijn idee als iedereen mee kan lezen…ik wil zelf kiezen wat ik voor altijd vindbaar en openbaar wil, en wat niet…vandaar :-)

    Beantwoorden
  118. Diede
    6 maart 2014 at 11:25 (3 jaar ago)

    Jeetje wat een hoop reacties al! Ik doe graag mee omdat ik steeds tegen mezelf zeg dat ik wil stoppen met suiker, maar het lukt me niet… Ik ben slaaf van de verslaving. Ik blijf het eten en nemen terwijl ik weet dat ik me er niet goed bij voel. Ik blijf pukkels houden en ik ben nog steeds continu vermoeid. Handvatten om dit anders aan te pakken zouden zeer fijn zijn! Liefs!

    Beantwoorden
  119. Suzet
    6 maart 2014 at 14:21 (3 jaar ago)

    Ik zou graag het boek in mijn keuken willen zien omdat ik wel wat suikervrije inspiratie kan gebruiken en ik gek ben op koken! Daarnaast wil ik anderen om mij heen inspireren dat suikervrij eten heel lekker en smaakvol is!

    Beantwoorden
  120. Saskia
    6 maart 2014 at 14:45 (3 jaar ago)

    Ik wil dit boek heel graag winnen voor mijn stiefdochter van 5! Dol op eten en koken maar vooral op suiker… en mede daarom wat kilo’s te zwaar! En daar willen we graag wat aan doen, terwijl we wel lekker blijven eten en zorgen dat ze geen complex krijgt. Meer informatie over gezond eten en vooral leuke en lekkere recepten zijn dus heel welkom!

    Beantwoorden
  121. jacqueline
    6 maart 2014 at 17:04 (3 jaar ago)

    ik ben nu 4 weken bezig met suikervrij eten, maar nu op zoek naar een goed kookboek of basisboek….alle informatie die ik tot nu toe heb gevonden komt van internet! begin al steeds meer de variëren maar mis een stukje basiskennis…en vind het toch lastig de goede produkten te vinden…dus dit boek zou welkom zijn!

    Beantwoorden
  122. Birgitisabella
    8 maart 2014 at 11:49 (3 jaar ago)

    Wauw duidelijke review! Dit boek zou ik super graag willen omdat ik als suiker/choco ‘verslaafde’ hier eindelijk eens vanaf wil! En kennis is macht zeggen ze 😉 dus dit boek is perfect voor me!

    Beantwoorden
  123. Charlotte
    8 maart 2014 at 12:35 (3 jaar ago)

    Hyprociet als dat ik ben, kom ik net uit bed rollen en het eerst wat ik naast me zie zijn caramelballetjes met zachte vulling; de late night snack die ik nog even heb gegeten voor het slapengaan. Als dat geen goede reden is voor een suikervrij leven (het liefst met behulp van dit spannende boek natuurlijk) dan weet ik het ook niet meer!

    Beantwoorden
  124. Maaike Sprokkel
    8 maart 2014 at 13:18 (3 jaar ago)

    Dit boek win ik graag! Niet alleen voor mijzelf, maar vooral ook voor mijn kinderen. Met 2 kleintjes en een derde op komst en een drukke baan, wil ik graag bewust leven, maar ontbreekt het me vaak aan tijd en de juiste, praktische kennis om dit toe te passen. Dit boek gaat me daar zo bij helpen en praktische to do’s bieden! Op naar een suikervrij en (nog meer) energierijk leven, ik heb er zin in!

    Beantwoorden
  125. Alice Runcianu
    8 maart 2014 at 14:43 (3 jaar ago)

    Hii.. ik doe mee met deze actie omdat ik al 16 jaar leef met suikerziekte, ondanks mijn leeftijd van slechts 24. Omdat tijdens de puberteit mijn lichaam zo enorm is veranderd, zijn mijn suikers ook dramatisch slecht. Dit houd in dat mn lichaam langzaam aan kapot gaat en de kans op complicaties huge zijn! Ik heb al veel verschillende dingen geprobeerd maar mijn suikers zijn nog steeds ver van perfect. Ik denk met dit boek mijn suikers en dus ook mijn leven op orde te krijgen! Want ik wil op de lange termijn niet afhankelijk zijn van andere omdat mijn lichaam niets meer kan. Sowieso wil k je bedanken voor de info en de duidelijke review over dit boek.

    Beantwoorden
  126. Dafne Thielking
    8 maart 2014 at 17:13 (3 jaar ago)

    Jaaaa! Ik zal ook eens een gokje wagen, natuurlijk wil ik dit moois boek ook wel winnen!

    Beantwoorden
  127. Martine Dijkhuizen
    8 maart 2014 at 17:18 (3 jaar ago)

    Ik ben goed op weg, maar het kan altijd beter….Het is allemaal heel verleidelijk op dit mooie eiland Curacao, dus extra tips zijn zeer welkom! Dit boek zou hopi leuk zijn als kado van de oma’s uit Nederland die ons over 3 weken komen bezoeken!

    Beantwoorden
  128. Manjo van Boxtel
    8 maart 2014 at 17:26 (3 jaar ago)

    Verborgen suikers zitten vooral in zakjes, pakjes, potjes, flesjes en blikjes met min of meer kant-en-klare producten. Die gebruik ik al jaren niet meer, ik maak zoveel mogelijk alles zelf. Ondanks dat ik daarbij ook nauwelijks toegevoegde suikers gebruik, is mijn bloedsuikerspiegel niet echt stabiel. Ik heb daar last van en wil zowel voor mezelf als voor mijn gezin zo gezond mogelijk koken. Ik denk dat dit boek me daarbij goed van pas komt.

    En natuurlijk vind ik het super om een keer een kookboek te winnen! 😉

    Beantwoorden
  129. Demelza Sloos
    8 maart 2014 at 17:38 (3 jaar ago)

    Na 2 1/2 week ziekenhuisvoer eindelijk weer thuis en kan ik weer lekker koken in mijn eigen keuken. :) Een nieuw begin met de komst van de tweeling en ook de gezonde levensstijl weer oppakken met lekkere recepten. :) zou leuk zijn!! 😀

    Beantwoorden
  130. Tanja Hensing-Molendijk
    8 maart 2014 at 17:39 (3 jaar ago)

    Oeh ja graag!

    Beantwoorden
  131. Nynke van der Veer
    8 maart 2014 at 17:48 (3 jaar ago)

    Ik zou dit boek graag willen proberen!! Nog steeds zoekende naar een dieet dat past bij mijn tarwe en lactose intolerantie. Want het gaat nog steeds niet zoals het hoort!

    Beantwoorden
  132. Melanie
    8 maart 2014 at 18:18 (3 jaar ago)

    Ik probeer al zoveel mogelijk suikervrij te eten, aar tips zijn altijd handig plus ik vind het interessant om er meer over te lezen.

    Beantwoorden
  133. Robin van der Wardt
    8 maart 2014 at 18:28 (3 jaar ago)

    Jaaaa helemaal super, het vorige boek heeft mn vriend verslonden! Ik wil hem hier graag mee verassen, ik zou het zelf heel fijn vinden om met een receptenboek aan de gang te gaan. We wonen net samen en vind t lastig om elke dag iets anders op tafel te zetten. Mijn vriend weet gelukkig al veel af van gezonde voeding maar kan t soms nog lastig terugbrengen op t bord. Hopelijk heb ik voorbeelden en tips straks, wat zo zou helpen. Ik kan de superfood producten die mijn vriend verkoopt voor zn werk ook eindelijk eens toepassen wellicht. Heel graag wil ik mijn levenstijl omgooien en dit ook doorgeven aan andere als ik hem uit heb.
    Een boek voor iedereen dus!

    Heel veel reacties maar hopelijk springt mijne eruit!!
    Groetjes, Robin 21jr (v)

    Beantwoorden
  134. Hanna
    8 maart 2014 at 18:29 (3 jaar ago)

    Ik probeer suikervrij te eten, omdat ik weet dat suiker niet goed is voor mij. Mijn humeur verslechtert en mijn energie daalt enorm als ik suiker eet. Ik zou heel graag dit boek willen winnen om meer over suiker te leren en om het beter vol te houden om suikervrij te eten. ik zou enorm blij zijn als ik dit boek zou winnen, zodat ik het nog beter vol hou en me nog beter kan gaan voelen dan ik nu al doe zonder suiker..

    Beantwoorden
  135. chantal
    8 maart 2014 at 18:30 (3 jaar ago)

    IK zou dit broek graag willen, omdat ik het lastig vind om suikervrij te koken, wat ik graag wil. Nu krijg ik regelmatig wat lekkers(suikervrij) van vriendinnen of collega’s en met die boek kan ik een keer voor hun koken.

    Beantwoorden
  136. Melanie Borkowitz
    8 maart 2014 at 18:45 (3 jaar ago)

    O dit boek zou ik graag willen hebben. Wij zijn al begonnen om onze eetgewoonten te veranderen. Kleinere hoeveelheden en zo veel mogelijk zelf maken ( geen kant en klaar zakjes) maar het valt ons nu ook op dat er veel suiker in producten zit ( veel etiketten lezen). Het boek zou zeker helpen om nog gezonder te gaan leven. Groetjes Melanie

    Beantwoorden
  137. Susan
    8 maart 2014 at 19:02 (3 jaar ago)

    Jeetje, wat moet je nu schrijven om kans te maken op zo’n boek. Lastig. Maar één ding weet ik wel. Het is een super uitdaging om zo te gaan leven. Ik weet al wel dat ik mij nu al veeeeel beter, fitaler en fitter voel. Dus ik wil erg graag meer weten om het mij eigener te kunnen maken.

    Beantwoorden
  138. Maria
    8 maart 2014 at 19:05 (3 jaar ago)

    Stuur je ‘m ook naar Duitsland? anders laat ik ‘m bij mijn ouders bezorgen (als ik win, natuurlijk). Ik vind suikervrij gewoon lekkerder. Maar ik zoek nog een goed boek om mijn man ook van de gevaren van suiker te overtuigen (hij is zeker 25 kg te zwaar en gek op suikerhoudende producten).

    Beantwoorden
  139. Xandra
    8 maart 2014 at 19:07 (3 jaar ago)

    Als je lactose- en tarwevrij moet eten eet je al snel ook minder suiker. Ik bak graag met palmsuiker, dadelstroop en ook honing, maar het blijft moeilijk vind ik. Daarom is dit boekje zeer welkom!

    Beantwoorden
  140. Marleen
    8 maart 2014 at 19:23 (3 jaar ago)

    Ik doe ook graag mee met de actie! Sinds een maandje zit ik op kamers en merk dat ik wel wat aangekomen ben, dat zou ik er graag weer afkrijgen. Ben verder benieuwd naar de effecten van een suikervrij eetpatroon, ik ben studente voeding en diëtetiek, vind het belangrijk om zo later aan cliënten te kunnen adviseren over verschillende eetpatronen.

    Beantwoorden
  141. Tedda Verstraten
    8 maart 2014 at 19:31 (3 jaar ago)

    Zelf heb ik het boek al en ben er erg blij mee al Lukt jet me nog niet om helemaal Suikervrij te eten. Ik zou daarom het boek willen schenken aan een vriendin die in Zweden woont en het graag zou willen hebben.

    Beantwoorden
  142. Carin
    8 maart 2014 at 20:14 (3 jaar ago)

    Ik sta al twee jaar op een suikervrij dieet en zou heel blij worden van wat goede recepten ook omdat ik toch nog regelmatig een dip heb.

    Beantwoorden
  143. Marleen
    8 maart 2014 at 20:29 (3 jaar ago)

    Sinds een half jaar weet ik dat ik niet tegen gluten kan. Medisch helemaal binnenstebuiten gekeerd en simdsdien op een glutenvrij dieet. Omdat ik nu dus verplicht etiketten moet lezen valt me op dat in zoveel producten suiker is toegevoegd … :( Ik ben me erin gaan verdiepen en mede dankzij de blogs die ik volg, ben ik erachter gekomen dat dit enorm ongezond is. Zo’n kookboek lijkt me superleuk en suikerloze inspiratie kan ik wel gebruiken :-)

    Beantwoorden
  144. Iris
    8 maart 2014 at 20:42 (3 jaar ago)

    Ik loop sinds eeb paar maanden bij een homeophaat en mag verschillende dingen niet meer hebben, waaronder suiker. Nou ben ik nogal in het diepe gegooid en moet ik veel zelf uitzoeken. Het is écht niet normaal waar ze tegenwoordig allemaal suiker door doen!! Groenten, vleeswaren en zelfs de gerookte zalm van de appie is niet suikervrij! Met dit boek wordt het voor mij een stuk makkelijker om vol te houden en wordt boodschappen doen hopelijk weer wat leuks!!

    Beantwoorden
  145. Lianne
    8 maart 2014 at 20:46 (3 jaar ago)

    Lijkt me super om meer gerechten te hebben om te variëren. En na een heftige maand, kan ik zeker een goede oppepper gebruiken! Ik duim….

    Beantwoorden
  146. catherina
    8 maart 2014 at 21:07 (3 jaar ago)

    Ik wil hem graag winnen en cadeau doen aan mijn zusje die druk bezig is om gezonder te gaan leven en dit boek zal haar zeker een eind op weg gaan helpen, ik gun het haar zo.

    Beantwoorden
  147. Ilona
    8 maart 2014 at 21:13 (3 jaar ago)

    Al een tijdje eet ik redelijk suikervrij. Graag zou ik álle suiker willen schrappen, maar ik weet niet zo goed hoe ik dit aan moet pakken. Ik hoop dat dit boek mij daarbij kan helpen en wil dit boek dan ook héél graag winnen!

    Beantwoorden
  148. Susana
    8 maart 2014 at 21:58 (3 jaar ago)

    Ik zou heel graag het boek willen winnen, ik ben sinds drie manden aan het lijnen voor een maagoperatie en het boek kan echt helpen om gezonder te gaan eten.

    Beantwoorden
  149. Cindy
    8 maart 2014 at 23:13 (3 jaar ago)

    In september ben ik begonnen met een 10 weken durende “lifestylechange” uitdaging bij een plaatselijk sportcentrum (weer gaan sporten en goed eten) . Daar werd mij voir het eerst in mij leven duidelijk hoeveel troep er in onze als gezond aangeprezen voeding zit. Sinds die tijd probeer ik te letten op suikers, e-nummers en andere “opvullers”. Zelf merk ik dat ik me er prettiger bij voel en ik ben al een paar kilo afgevallen van de minstens 35 due ik moet om weer een gezond gewicht te hebben. Net zo belangrijk, zo niet nog belangrijker vind ik het dat mij dochter van 5, allergisch voor van alles en nog wat en astmatisch, deze hele winter doorgekomen is zonder penicilinekuur. Dat ligt denk ik voor een groot deel aan haar voeding. Omdat ik er nog lang niet ben en ik heel graag meer zou willen weten over suiker om mijn dochter en mezelf gezond te houden en omdat ik altijd in ben voor leuke en lekkere recepten, zouik dit kookboek graag willen winnen. Groetjes, Cindy

    Beantwoorden
  150. Suzet
    9 maart 2014 at 21:26 (3 jaar ago)

    Wat super leuk! Ik ga meteen m’n e-mail checken! :)

    Beantwoorden

Geef een reactie